Sign in to follow this  
Followers 0
ryandao

Installing msi

12 posts in this topic

Hi everyone and thanks for viewing.

I'm trying to install Symantec Antivirus using their msi file. I want to use it with the switched below but it doesn't work. The run command comes back with an error. I probaly need to use more quotes but I don't know where.

Thanks for you help

RD

Run('D:\SAV902\Symantec Antivirus.msi /l*v C:\IT\SAV902_Install.log RUNLIVEUPDATE=0 REBOOT=Force ADDLOCAL=SAVMain,SAVUI,SAVHelp,EMailTools,OutlookSnapin,Pop3Smtp,QClient /qb!')

Share this post


Link to post
Share on other sites



Neither will work. It keep saying the file doesn't exist.

Thx

Share this post


Link to post
Share on other sites

See if this helps.

RunWait(@COMSPEC & " /c Start d:\myfile.msi")

:lmao:o:):):):):whistle::huh2::P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried that...no luck. Below are the code I have tried and the error I received.

RunWait(@COMSPEC & " /c Start d:\myfile.msi") - file doesn't exist

RunWait("msiexec myfile.msi") - the msiexec help menu appears

I verified the file exist. I can run it from the run command.

Any idea?

Thx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

#7 ·  Posted (edited)

Hi everyone and thanks for viewing.

I'm trying to install Symantec Antivirus using their msi file.  I want to use it with the switched below but it doesn't work.  The run command comes back with an error.  I probaly need to use more quotes but I don't know where.

Thanks for you help

RD

Run('D:\SAV902\Symantec Antivirus.msi /l*v C:\IT\SAV902_Install.log RUNLIVEUPDATE=0 REBOOT=Force ADDLOCAL=SAVMain,SAVUI,SAVHelp,EMailTools,OutlookSnapin,Pop3Smtp,QClient /qb!')

<{POST_SNAPBACK}>

Try putting in the following code in place of "D:\myfile.msi"

RunWait(@COMSPEC & ' /c Start "D:\SAV902\Symantec Antivirus.msi /l*v C:\IT\SAV902_Install.log RUNLIVEUPDATE=0 REBOOT=Force ADDLOCAL=SAVMain,SAVUI,SAVHelp,EMailTools,OutlookSnapin,Pop3Smtp,QClient /qb!"')

:psycho2:The trick is getting the single (') and double (") quotes in the right places.

The "Start" command doesn't like spaces and the RunWait @comspec is a little tricky to pass double quotes to....but with a little practice, you'll figure it out. :lmao:

Edited by Blue_Drache

Lofting the cyberwinds on teknoleather wings, I am...The Blue Drache

Share this post


Link to post
Share on other sites

RunWait("msiexec /i myfile.msi switches")

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neither worked. The first code gets me to a command prompt. The second opened the help menu for msiexec. I know it can be done with the correct location of " and ' but I can't figure it out.

Any idea would be greatly appreciated.

Thx

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hope this works for you.

Run('msiexec /i "D:\SAV902\Symantec Antivirus.msi" /l*v C:\IT\SAV902_Install.log RUNLIVEUPDATE=0 REBOOT=Force ADDLOCAL=SAVMain,SAVUI,SAVHelp,EMailTools,OutlookSnapin,Pop3Smtp,QClient /qb!', @SystemDir)

Share this post


Link to post
Share on other sites

That worked but the switches didn't work. The install started but none of the switch worked. What does the @SystemDir do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

For Windows to find MSIEXEC.EXE.

I don't know what the proper switches are, I don't use MSIEXEC with too many switches.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0