Sign in to follow this  
Followers 0
newuser

Run-time error 5

4 posts in this topic

Hello there,

I have a problem, when I execute the lines below I get an error. How can I solve this problem. I hope someone can help me because I'm new to autoit v3. The error is run-time error 5; invalid procedure call or argument.

Run("M:\prog\Edukaat\200904\200904\Edukaat\setup.exe")

;Welcome screen

WinWait("Installatie Edukaat","Welkom")

WinActivate("Installatie Edukaat","Welkom")

ControlClick("Installatie Edukaat","Welkom","ThunderRT6CommandButton1") ; OK button

;Screen 1

WinWait("Installatie Edukaat","Netwerk")

WinActivate("Installatie Edukaat","Netwerk")

ControlClick("Installatie Edukaat","Netwerk","ThunderRT6OptionButton1")

ControlClick("Installatie Edukaat","Netwerk","ThunderRT6CommandButton2") ; continue button

;Screen 2

WinWait("Installatie Edukaat","Applicatie voor een client, platform:")

WinActivate("Installatie Edukaat","Applicatie voor een client, platform:")

ControlClick("Installatie Edukaat","Applicatie voor een client, platform:","ThunderRT6CheckBox2") ; client

ControlClick("Installatie Edukaat","Applicatie voor een client, platform:","ThunderRT6CommandButton2") ; continue button

;Screen 3

WinWait("Installatie Edukaat","Zelfde directory voor Basis t/m BI")

WinActivate("Installatie Edukaat","Zelfde directory voor Basis t/m BI")

ControlClick("Installatie Edukaat","Zelfde directory voor Basis t/m BI","ThunderRT6CommandButton3") ; continue button

;Screen 4

WinWait("Installatie Edukaat","Te installeren patches")

WinActivate("Installatie Edukaat","Te installeren patches")

ControlClick("Installatie Edukaat","Te installeren patches","ThunderRT6CheckBox26")

ControlClick("Installatie Edukaat","Te installeren patches","ThunderRT6CheckBox20")

ControlClick("Installatie Edukaat","Te installeren patches","ThunderRT6CheckBox25")

ControlClick("Installatie Edukaat","Te installeren patches","ThunderRT6CheckBox21")

ControlClick("Installatie Edukaat","Te installeren patches","ThunderRT6CheckBox23")

ControlClick("Installatie Edukaat","Te installeren patches","ThunderRT6CheckBox24")

ControlClick("Installatie Edukaat","Te installeren patches","ThunderRT6CommandButton2") ; continue button

;Screen 5

;Winwait("Installatie Edukaat", "Doorgaan")

Winwait("Installatie Edukaat","Progress")

WinActivate("Installatie Edukaat","Progress")

controlclick("Installatie Edukaat","Progress","Edit5")

Controlcommand("Installatie Edukaat","Progress","Edit5","Editpaste","c:\edukaat\progress\dlc10c")

controlclick("Installatie Edukaat","Progress","Edit4")

Controlcommand("Installatie Edukaat","Progress","Edit4","Editpaste","c:\edums04\appl")

controlclick("Installatie Edukaat","Progress","ThunderRT6TextBox2")

ControlSetText("Installatie Edukaat","Progress","ThunderRT6TextBox2","C:\Temp" )

controlclick("Installatie Edukaat","Progress","ThunderRT6TextBox3")

ControlSetText("Installatie Edukaat","Progress","ThunderRT6TextBox3","edums04" )

controlclick("Installatie Edukaat","Progress","ThunderRT6CommandButton2") ; continue button

;Screen 6

Winwait("Installatie Edukaat","Werklijst van de installatie:")

ControlClick("Installatie Edukaat","Werklijst van de installatie:","ThunderRT6CommandButton2") ; continue button

Share this post


Link to post
Share on other sites



I would assume the error means that you are trying to send something to a non-existent destination or the program you are automating is failing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I suppose the program I am automating is not failing, if it is executed without using autoit it runs without any problems.

You assume the error means that I am trying to send something to a non-existent destination, is there a way how to find out what that non-existing destination is ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

After installing the software to the local drive C: the script runs without the error 5. However, the software does not install the program the way I want. It seems as if nothing is installed. Is there anyone who can tell me why the software is not installed, who can give me a hint ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0