Jump to content
Sign in to follow this  
nauip

SciTE Quirk

Recommended Posts

nauip

It's sort-of-but-not-really a bug? Maybe? I noticed sometimes I just couldn't get help to pop up when I needed help figuring out a function. Today I figured it out. When starting a new script and you haven't saved it yet, F1 for help doesn't work. Even if you have other windows of SciTE open with saved scripts.

The fix is, of course, to save your script then help is right there to help you.

I tried, but failed to see if anything like this has been posted before, but didn't find anything.

Edited by nauip

Share this post


Link to post
Share on other sites
TurionAltec

I've noticed this too. I keep a scratchpad.au3 file just so I can test stuff here and have context search.

Share this post


Link to post
Share on other sites
eltorro

It is not a bug. The lexer is not fully set to AutoIt until you save as an AutoIt file . You can manually change the lexer to AutoIt by selecting it from the language menu, but that still won't pull up the help file.

If you want it to open you can open SciTE user property file and add the following lines

command.help.*=$(autoit3dir)\Autoit3Help.exe $(CurrentWord)
command.help.subsystem.*=2

This may, as in, "I haven't checked", override other help file settings for other lexers but it will open from a new, untitled, unsaved file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.