Jump to content
Sign in to follow this  

Can't create new presentation on Vista

Recommended Posts


I have such script, which works fine on w2k3

It opens powerpoint and add new presentaion and new slide

#include <GUIConstants.au3>
#include <WindowsConstants.au3>


Func Main()

Local $oPptApp = ObjCreate("PowerPoint.Application")
$oPptApp.Visible = True

; create presentation
Local $oPres = $oPptApp.Presentations.Add()
Local $oCurSlide = $oPres.Slides.Add(1, 1)


But this code doesn't work on VIsta (AutoIt v3.3.0.0 is installed on Vista)

It creates such error in output:

>"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\..\autoit3.exe" /ErrorStdOut "E:\WORK\VDI\PVC_VDI_NEW_LOAD\test.au3"

E:\WORK\VDI\PVC_VDI_NEW_LOAD\test.au3 (13) : ==> The requested action with this object has failed.:

Local $oPres = $oPptApp.Presentations.Add()

Local $oPres = $oPptApp.Presentations.Add()^ ERROR

>Exit code: 1 Time: 0.813

I tried to execute this code with different parameters in .Presentation.Add() method, but nothing helps.

Is anybody help me with such problem ?

Share this post

Link to post
Share on other sites

Forgot to say it PowerPoint comes with MS OFFICE 2007

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  


Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.