Jump to content
Sign in to follow this  
Akshay07

Problem with _FFFormRadioButton

Recommended Posts

Akshay07

Hello,

I am trying to check automatically a Radio Button on a web page. The source code looks like this:

<input type="radio" id="reponse" name="reponse" value="1234" />

This is the second radio button in the web page, and all radio buttons have the same id and name, only the value differs.

I use the following:

If _FFLoadWait() Then

_FFFormRadioButton(1234, 1, "value")

EndIf

I do not get any error message while running the script but I do not see the radio button being checked. I am quite new to Autoit so it might be obvious to you guys but not to me :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stilgar

Hello,

I am trying to check automatically a Radio Button on a web page. The source code looks like this:

<input type="radio" id="reponse" name="reponse" value="1234" />

This is the second radio button in the web page, and all radio buttons have the same id and name, only the value differs.

I use the following:

If _FFLoadWait() Then

_FFFormRadioButton(1234, 1, "value")

EndIf

I do not get any error message while running the script but I do not see the radio button being checked. I am quite new to Autoit so it might be obvious to you guys but not to me :)

Cant' see any problem there, this one works with your HTML-code:

#include <FF.au3>

_FFConnect()

If _FFLoadWait() Then
    _FFFormRadioButton(1234, 1, "value")
EndIf

If this doesn't work - can you show me more of the HTML-source and the console-output from your editor, please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akshay07

Hello Stilgar,

Thanks for your answer.

Here is a bit more of the html source code. Please let me know if you need more details and which ones you would like to see in the html source code. I can't write too much as it is a web page coming from my job's intranet.

<input type="radio" id="response" name="response" value="123" />
               Choice 1            </p>

                     <p style="margin-bottom: 10px; margin-left:25px">
               <input type="radio" id="response" name="response" value="1234" />
               Choice 2            </p>
                     <p style="margin-bottom: 10px; margin-left:25px">
               <input type="radio" id="response" name="response" value="12345" />
               Choice 3            </p>

Are you talking about the console of SciTE? If yes, then there are no error messages.

>"C:\Program Files\AutoIt3\SciTE\..\aut2exe\aut2exe.exe" /in "C:\Module2.au3"

>Exit code: 0 Time: 3.728

Right now, I am just learning so I test some differents "modules" of what I want to achieve, and then I will work on the global script. So the script I am using is basically what I have posted. I just want to check a specific radio button in an html page. And although there are no error message when running the script, I do not see this button being checked in the web page.

Edited by Akshay07

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akshay07

My mistake, I found out why it was not working, this was just a simple typo in the digits for the value field.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.