Jump to content
Sign in to follow this  
autoitman1

Script Editor issues?

Recommended Posts

during the installation, i did select "run"

but then what is the problem with the explorer new submenu and the fact that i cannot open anything with the script editor?

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

during the installation, i did select "run"

but then what is the problem with the explorer new submenu and the fact that i cannot open anything with the script editor?

:)

What do you exactly do that you think should work but isn't working?

SciTE4AutoIt3 Full installer Download page   - Beta files       Read before posting     How to post scriptsource   Forum etiquette  Forum Rules 
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

when i right click in a new folder in explorer and go to "new", there is no new autoit script button/option

and the .au3 files are not opening up with script editor...i did "open with", but script edit is still no where to be found

Share this post


Link to post
Share on other sites

when i right click in a new folder in explorer and go to "new", there is no new autoit script button/option

and the .au3 files are not opening up with script editor...i did "open with", but script edit is still no where to be found

ok ... run this script and copy the output ... it will list all shell options defined:

; Scriptname: Get_AU3_Settings.au3
; Script to display Registry setting for SciTE/AutoIt3/Helpfile Open Button
;
If Not FileExists(@ScriptDir & '\Autoit3.exe') then
    MsgBox(16,"Autoit3.exe error",'File Autoit3.exe not found. Place this script in the AutoIt3 program directory and run it again.')
    Exit
EndIf
If Not FileExists(@ScriptDir & '\SciTE\SciTE.exe') then
    MsgBox(16,"SciTE.exe error",'File ..\SciTE\SciTE.exe not found. Something is not installer the standard way. Exiting.')
    Exit
EndIf
$Open_SciTe = '"' & @ScriptDir & '\SciTE\SciTE.exe" "%1"'
$Edit_SciTe = '"' & @ScriptDir & '\SciTE\SciTE.exe" "%1"'
if @OSArch = "X64" then
    $Run_SciTe = '"' & @ScriptDir & '\AutoIt3_x64.exe" "%1" %*'
Else
    $Run_SciTe = '"' & @ScriptDir & '\AutoIt3.exe" "%1" %*'
EndIf
$Open = RegRead("HKCR\AutoIt3Script\Shell\Open\Command", "")
$Edit = RegRead("HKCR\AutoIt3Script\Shell\Edit\Command", "")
$Run = RegRead("HKCR\AutoIt3Script\Shell\Run\Command", "")
$Default = RegRead("HKCR\AutoIt3Script\Shell", "")
$FixedOpen = RegRead("HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.au3", "Application")
$FixedOpenW7 = RegRead("HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.au3\Userchoice", "ProgId")
ConsoleWrite("+****************************************************************************************" &@CRLF)
ConsoleWrite("+* Current setting: " &@CRLF)
ConsoleWrite("+*        Default action:" & $Default & @CRLF)
ConsoleWrite("+*                   Run:" & $Run & @CRLF)
ConsoleWrite("+*                  Open:" & $Open & @CRLF)
ConsoleWrite("+*                  Edit:" & $Edit & @CRLF)
If $FixedOpen <> "" Then ConsoleWrite("!*      Always open with:" & $FixedOpen & @CRLF)
If $FixedOpenw7 <> "" Then ConsoleWrite("!* Always open with Win7:" & $FixedOpenw7 & @CRLF)
ConsoleWrite("+****************************************************************************************" &@CRLF)
ConsoleWrite("+*  Explorer shell options" & @CRLF)
For $i= 1 to 30
    $var = RegEnumKey("HKEY_CLASSES_ROOT\AutoIt3script\shell", $i)
    If @error <> 0 then ExitLoop
    ConsoleWrite("+*                          " & $var )
    $var2 = RegEnumKey("HKEY_CLASSES_ROOT\AutoIt3script\shell\" & $var, 1)
    ConsoleWrite(" => " & $var2)
    ConsoleWrite(":" & RegRead("HKEY_CLASSES_ROOT\AutoIt3script\shell\" & $var & "\" & $var2,"") & @CRLF)
Next
Edited by Jos

SciTE4AutoIt3 Full installer Download page   - Beta files       Read before posting     How to post scriptsource   Forum etiquette  Forum Rules 
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

>"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.exe" /run /prod /ErrorStdOut /in "C:\Program Files (x86)\AutoIt3\firstscript2.au3" /autoit3dir "C:\Program Files (x86)\AutoIt3" /UserParams    
+>14:44:44 Starting AutoIt3Wrapper v.2.0.1.24    Environment(Language:0409  Keyboard:00000409  OS:WIN_7/  CPU:X64 OS:X64)
>Running AU3Check (1.54.19.0)  from:C:\Program Files (x86)\AutoIt3
+>14:44:44 AU3Check ended.rc:0
>Running:(3.3.6.1):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\autoit3_x64.exe "C:\Program Files (x86)\AutoIt3\firstscript2.au3"    
+****************************************************************************************
+* Current setting: 
+*        Default action:Run
+*                   Run:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\AutoIt3_x64.exe" "%1" %*
+*                  Open:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\SciTE.exe" "%1"
+*                  Edit:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\SciTE.exe" "%1"
+****************************************************************************************
+*  Expolorer shell options
+*                          Compile => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Aut2Exe\Aut2Exe_x64.exe" /in "%l"
+*                          Compile with Options => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.exe" /ShowGui /in "%l"
+*                          CompileX86 => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Aut2Exe\Aut2Exe.exe" /in "%l"
+*                          Edit => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\SciTE.exe" "%1"
+*                          Open => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\SciTE.exe" "%1"
+*                          Run => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\AutoIt3_x64.exe" "%1" %*
+*                          RunX86 => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\AutoIt3.exe" "%1" %*
+*                          Tidy => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\Tidy\Tidy.exe" "%1"
+>14:44:45 AutoIT3.exe ended.rc:0
>Exit code: 0    Time: 0.933

Share this post


Link to post
Share on other sites

no no, the problem is that i DON'T see the options...i want the open with script edit option and i also want the new autoit script option when i right click and go to new

sorry if i was unclear before

thank you, :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

no no, the problem is that i DON'T see the options...i want the open with script edit option

This bit is not clear to me. I ask if you see the listed options when doing a right-click and you give me this (for me) contradicting answer.

So do you have these options and do they work?

For example Does the Edit option open SciTE?

Run this version to check on the NEW Autoit3 script option:

; Scriptname: Get_AU3_Settings.au3
; Script to display Registry setting for SciTE/AutoIt3/Helpfile Open Button
;
If Not FileExists(@ScriptDir & '\Autoit3.exe') then
    MsgBox(16,"Autoit3.exe error",'File Autoit3.exe not found. Place this script in the AutoIt3 program directory and run it again.')
    Exit
EndIf
If Not FileExists(@ScriptDir & '\SciTE\SciTE.exe') then
    MsgBox(16,"SciTE.exe error",'File ..\SciTE\SciTE.exe not found. Something is not installer the standard way. Exiting.')
    Exit
EndIf
$Open_SciTe = '"' & @ScriptDir & '\SciTE\SciTE.exe" "%1"'
$Edit_SciTe = '"' & @ScriptDir & '\SciTE\SciTE.exe" "%1"'
if @OSArch = "X64" then
    $Run_SciTe = '"' & @ScriptDir & '\AutoIt3_x64.exe" "%1" %*'
Else
    $Run_SciTe = '"' & @ScriptDir & '\AutoIt3.exe" "%1" %*'
EndIf
$Open = RegRead("HKCR\AutoIt3Script\Shell\Open\Command", "")
$Edit = RegRead("HKCR\AutoIt3Script\Shell\Edit\Command", "")
$Run = RegRead("HKCR\AutoIt3Script\Shell\Run\Command", "")
$Default = RegRead("HKCR\AutoIt3Script\Shell", "")
$FixedOpen = RegRead("HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.au3", "Application")
$FixedOpenW7 = RegRead("HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.au3\Userchoice", "ProgId")
ConsoleWrite("+****************************************************************************************" &@CRLF)
ConsoleWrite("+* Current setting: " &@CRLF)
ConsoleWrite("+*        Default action:" & $Default & @CRLF)
ConsoleWrite("+*                   Run:" & $Run & @CRLF)
ConsoleWrite("+*                  Open:" & $Open & @CRLF)
ConsoleWrite("+*                  Edit:" & $Edit & @CRLF)
If $FixedOpen <> "" Then ConsoleWrite("!*      Always open with:" & $FixedOpen & @CRLF)
If $FixedOpenw7 <> "" Then ConsoleWrite("!* Always open with Win7:" & $FixedOpenw7 & @CRLF)
ConsoleWrite("+****************************************************************************************" &@CRLF)
ConsoleWrite("+*  Expolorer shell options" & @CRLF)
For $i= 1 to 30
    $var = RegEnumKey("HKEY_CLASSES_ROOT\AutoIt3script\shell", $i)
    If @error <> 0 then ExitLoop
    ConsoleWrite("+*                          " & $var )
    $var2 = RegEnumKey("HKEY_CLASSES_ROOT\AutoIt3script\shell\" & $var, 1)
    ConsoleWrite(" => " & $var2)
    ConsoleWrite(":" & RegRead("HKEY_CLASSES_ROOT\AutoIt3script\shell\" & $var & "\" & $var2,"") & @CRLF)
Next
ConsoleWrite("+****************************************************************************************" &@CRLF)
ConsoleWrite("+*  .au3 Default :" & RegRead("HKEY_CLASSES_ROOT\.au3","") & @CRLF)
ConsoleWrite("+*  .au3 PreceivedType :" & RegRead("HKEY_CLASSES_ROOT\.au3","PreceivedType") & @CRLF)
ConsoleWrite("+*  .au3 ShellNew Default:" & RegRead("HKEY_CLASSES_ROOT\.au3\Shellnew","") & @CRLF)
ConsoleWrite("+*  .au3 ShellNew Filename:" & RegRead("HKEY_CLASSES_ROOT\.au3\Shellnew","Filename"))
ConsoleWrite("   Exists:" & FileExists("C:\Windows\SHELLNEW\" & RegRead("HKEY_CLASSES_ROOT\.au3\Shellnew","Filename")) & @CRLF)
Edited by Jos

SciTE4AutoIt3 Full installer Download page   - Beta files       Read before posting     How to post scriptsource   Forum etiquette  Forum Rules 
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think what he is trying to say, when he right clicks an au3 file and selects edit, nothing happens

Also I think he is missing this


010101000110100001101001011100110010000001101001011100110010000

001101101011110010010000001110011011010010110011100100001

My Android cat and mouse game
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.KaosVisions.WhiskersNSqueek

We're gonna need another Timmy!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ah i am sorry, my communication is a bit bad in this language

the answer to your question: I do NOT see the those options (so edit does not open the script with SciTE)

>"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.exe" /run /prod /ErrorStdOut /in "C:\Program Files (x86)\AutoIt3\firstscript3.au3" /autoit3dir "C:\Program Files (x86)\AutoIt3" /UserParams    
+>15:18:36 Starting AutoIt3Wrapper v.2.0.1.24    Environment(Language:0409  Keyboard:00000409  OS:WIN_7/  CPU:X64 OS:X64)
>Running AU3Check (1.54.19.0)  from:C:\Program Files (x86)\AutoIt3
+>15:18:36 AU3Check ended.rc:0
>Running:(3.3.6.1):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\autoit3_x64.exe "C:\Program Files (x86)\AutoIt3\firstscript3.au3"    
+****************************************************************************************
+* Current setting: 
+*        Default action:Run
+*                   Run:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\AutoIt3_x64.exe" "%1" %*
+*                  Open:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\SciTE.exe" "%1"
+*                  Edit:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\SciTE.exe" "%1"
+****************************************************************************************
+*  Expolorer shell options
+*                          Compile => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Aut2Exe\Aut2Exe_x64.exe" /in "%l"
+*                          Compile with Options => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.exe" /ShowGui /in "%l"
+*                          CompileX86 => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Aut2Exe\Aut2Exe.exe" /in "%l"
+*                          Edit => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\SciTE.exe" "%1"
+*                          Open => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\SciTE.exe" "%1"
+*                          Run => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\AutoIt3_x64.exe" "%1" %*
+*                          RunX86 => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\AutoIt3.exe" "%1" %*
+*                          Tidy => Command:"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\Tidy\Tidy.exe" "%1"
+****************************************************************************************
+*  .au3 Default :au3_auto_file
+*  .au3 PreceivedType :
+*  .au3 ShellNew Default:
+*  .au3 ShellNew Filename:Template.au3   Exists:1
+>15:18:36 AutoIT3.exe ended.rc:0
>Exit code: 0    Time: 1.032

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, somehow you have been able to override the standard settings with the notepad. It points to "au3_auto_file" which should be "AutoIt3Script".

The only way I know till now how that is done is with selecting "Open with" and then select a program like notepad and ticking the "always open with" box.

This will generate this Regkey: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.au3\Userchoice

Your issue seems different.

Try running this statement and see if that fixes the problem:

RegWrite("HKEY_CLASSES_ROOT\.au3","","REG_SZ","AutoIt3Script")
Edited by Jos

SciTE4AutoIt3 Full installer Download page   - Beta files       Read before posting     How to post scriptsource   Forum etiquette  Forum Rules 
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

YAY! that fixes everything!! thanks man!!

just a quick question...where did you learn to write scripts for that kind of stuff? I am new to autoit but i would love to learn!

i wish i can give you +rep or something! you rule!

Share this post


Link to post
Share on other sites

also, what exactly does that script do to fix it? does it write a new reg key or something?

Have you tried F1 in SciTE when the cursor is on the function? :)

You will find the answer in the helpfile!

Jos


SciTE4AutoIt3 Full installer Download page   - Beta files       Read before posting     How to post scriptsource   Forum etiquette  Forum Rules 
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

YAY! that fixes everything!! thanks man!!

just a quick question...where did you learn to write scripts for that kind of stuff? I am new to autoit but i would love to learn!

i wish i can give you +rep or something! you rule!

Great ... so how did you manage to get that change in is what I wonder?

Any ideas what you've done / installed to make this go wrong?

Jos


SciTE4AutoIt3 Full installer Download page   - Beta files       Read before posting     How to post scriptsource   Forum etiquette  Forum Rules 
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

no idea..i even uninstalled, re downloaded, and even went back a setpoint on my pc, and reinstalled...still nothing worked

i was, however, playing around with the autoit scripts(reading them and learning and such) before i downloaded the editor...so that might be the reason...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...