Sign in to follow this  
Followers 0
Soi0

New to using imagesearch function

2 posts in this topic

#1 ·  Posted (edited)

Could anyone please show me where I went wrong?

It keeps saying "No matching "While" for WEnd"

#include <ImageSearch.au3>
MsgBox(0,"Notice","Click Ok to start.")
$x1=0
$y1=0
While 1
Scania = _ImageSearch ("Scania.bmp",1,$x1,$y1,100)
if Scnia = 1 Then
  MouseMove($x1,$y1,3)
  MouseClick("left",$x1,$y1,1,3)
end if
    WEnd
Send("{ENTER}")
Sleep(2000)
Send("{ENTER}")
Sleep(1000)
five= _ImageSearch ("5.bmp,",1,$x1,$y1,100)
six= _ImageSearch ("6.bmp,",1,$x1,$y1,100)
two= _ImageSearch ("2.bmp,",1,$x1,$y1,100)
fivetwo= _ImageSearch ("5two.bmp,",1,$x1,$y1,100)
nine= _ImageSearch ("9.bmp,",1,$x1,$y1,100)
ninetwo= _ImageSearch ("9two.bmp,",1,$x1,$y1,100)
if five = 1 Then
  MouseMove($x1,$y1,3)
  MouseClick("left",$x1,$y1,1,3)
end if
if six = 1 Then
  MouseMove($x1,$y1,3)
  MouseClick("left",$x1,$y1,1,3)
end if
if two = 1 Then
  MouseMove($x1,$y1,3)
  MouseClick("left",$x1,$y1,1,3)
end if
if fivetwo = 1 Then
  MouseMove($x1,$y1,3)
  MouseClick("left",$x1,$y1,1,3)
end if
if nine = 1 Then
  MouseMove($x1,$y1,3)
  MouseClick("left",$x1,$y1,1,3)
end if
if ninetwo = 1 Then
  MouseMove($x1,$y1,3)
  MouseClick("left",$x1,$y1,1,3)
end if
Sleep(300)
Send("{ENTER}")
Sleep(10000)
Send("{SPACE}")
Sleep(400)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(100)
Send("{ENTER}")
Sleep(3000)
Send("{Left Down}")
Sleep(3500)
Send("{Left up}")
Send("{UP}")
EndIf
WEnd

I know it's kinda messy but I'm learning :]

Edited by Soi0

Share this post


Link to post
Share on other sites



Hi, Soi0, welcome to the forum. I think you need to go back through your code with a fine tooth comb as I found a number of errors right off the bat. The WEnd in question is there very last line of your script; you have no While loop. However, I see a number of other issues, such as variables declared incorrectly.

If you're using the full version of SCiTe, hit CTRL+F5 to check the Syntax of your script (Tools menu>>SyntaxCheck Prod). This will highlight all of the errors. Good luck, and let us know if you run into any further issues ;)


√-1 2^3 ∑ π, and it was delicious!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0