Jump to content
Sign in to follow this  
turbox

Edit box & ctrl-a doesn't work

Recommended Posts

turbox

Hello i have a simple edit box and when i press ctrl-a (to select all the data of the box) it does nothing.

Is it possible to fix this?

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Melba23

vakis,

This is a Windows limitation/feature on edit controls and nothing to do with AutoIt. I show how to get around it here. :)

M23


Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind._______My UDFs:

Spoiler

ArrayMultiColSort ---- Sort arrays on multiple columns
ChooseFileFolder ---- Single and multiple selections from specified path treeview listing
Date_Time_Convert -- Easily convert date/time formats, including the language used
ExtMsgBox --------- A highly customisable replacement for MsgBox
GUIExtender -------- Extend and retract multiple sections within a GUI
GUIFrame ---------- Subdivide GUIs into many adjustable frames
GUIListViewEx ------- Insert, delete, move, drag, sort, edit and colour ListView items
GUITreeViewEx ------ Check/clear parent and child checkboxes in a TreeView
Marquee ----------- Scrolling tickertape GUIs
NoFocusLines ------- Remove the dotted focus lines from buttons, sliders, radios and checkboxes
Notify ------------- Small notifications on the edge of the display
Scrollbars ----------Automatically sized scrollbars with a single command
StringSize ---------- Automatically size controls to fit text
Toast -------------- Small GUIs which pop out of the notification area

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
turbox

ok thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
corgano

vakis,

This is a Windows limitation/feature on edit controls and nothing to do with AutoIt. I show how to get around it here. :)

M23

I'm sorry, where? I was googleing this exact issue before asking the exact same question, but your "here" doesn't link anywhere anymore...

EDIT
For all those wondering, I think I found where he showed it here:

https://www.autoitscript.com/forum/topic/146290-ctrl-a-does-not-work-on-edit-controls/?do=findComment&comment=1035269

ILLBeBack,

That is a Windows problem/feature - nothing to do with AutoIt. ;)

I solve it like this:

#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <GUIEdit.au3>
#include <WinAPI.au3>

Global $hInput_Handle

$hGUI = GUICreate("Test", 500, 500)

$cInput = GUICtrlCreateEdit("here is some text", 10, 10, 480, 480)
$hInput_Handle = GUICtrlGetHandle(-1)

; Create dummy for accelerator key to activate
$cSelAll = GUICtrlCreateDummy()

GUISetState()

; Set accelerator for Ctrl+a
Dim $aAccelKeys[1][2]=[["^a", $cSelAll]]
GUISetAccelerators($aAccelKeys)

While 1
    Switch GUIGetMsg()
        Case $GUI_EVENT_CLOSE
            Exit
        Case $cSelAll
            _SelAll()
    EndSwitch
WEnd

Func _SelAll()
    Switch _WinAPI_GetFocus()
        Case $hInput_Handle
            _GUICtrlEdit_SetSel($hInput_Handle, 0, -1)
            Return
    EndSwitch
EndFunc   ;==>_SelAll

Please ask if you have any questions. :)

M23

TL:DR make a dummy ctrl to use as a kind of "button", when that dummy is clicked set the selection of the edit, and then use GUISetAccelerators to make a hot key for that dummy.

I also must say I'm not liking the last forum update. there are a LOT of dead and missing links now...

Edited by corgano
  • Like 1

0x616e2069646561206973206c696b652061206d616e20776974686f7574206120626f64792c20746f206669676874206f6e6520697320746f206e657665722077696e2e2e2e2e

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×