Jump to content
Sign in to follow this  


Recommended Posts


#include <GUIConstantsEx.au3>

GUICreate("bot", 335, 300)

GUICtrlCreateLabel("bot", 300, 15)

GUICtrlCreateLabel("Key1", 8, 10)
$key1 = GUICtrlCreateInput("", 35, 10, 15)

GUICtrlCreateLabel("Key2", 8, 40)
$key2 = GUICtrlCreateInput("", 35, 40, 15)

GUICtrlCreateLabel("Key3", 8, 70)
$key3 = GUICtrlCreateInput("", 35, 70, 15)

GUICtrlCreateLabel("Key4", 8, 100)
$key4 = GUICtrlCreateInput("", 35, 100, 15)

GUICtrlCreateLabel("Key5", 8, 130)
$key5 = GUICtrlCreateInput("", 35, 130, 15)

$startbutton = GUICtrlCreateButton("Start", 260, 170, 60)

While 1
    $msg = GUIGetMsg()


        Case $msg = $startbutton
                  $send1 = GUICtrlRead($key1)
                  $send2 = GUICtrlRead($key2)
                  $send3 = GUICtrlRead($key3)
                  $send4 = GUICtrlRead($key4)
                  $send5 = GUICtrlRead($key5)
                  While 1
                 ControlSend ( "New Text Document - Notepad","",$send1, "" [, flag=0] )
                     ControlSend ( "New Text Document - Notepad","",$send2, ""[, flag=0])
                 ControlSend ( "New Text Document - Notepad","",$send3, ""[, flag=0] )
                     ControlSend ( "New Text Document - Notepad","",$send4, ""[, flag=0] )
                     ControlSend ( "New Text Document - Notepad","",$send5, ""[, flag=0] )

        Case $msg = $GUI_EVENT_CLOSE



Hey guys im trying to write own macro that will be sending 1,2,3,4,5 in background program, actually got problem with

ControlSend, it returns message Error:Subscript used on non-accessible variable. Got no idea what to do i'll appreciate if someone could solve it. Dont be mad if this code looks weird i'm learning c:



Share this post

Link to post
Share on other sites

Here is the syntax of how this command is supposed to be set up

ControlSend ( "title", "text", controlID, "string" [, flag] )


Here is what you currently have set up

ControlSend( "Window title", "Window text", "String you want to send", "string you are actually sending", Wrong usage of optional parameters)


the flag for controlsend is option and you do not put the "[ ]" you just put the whatever the parameter is asking for. like 1 or 0

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  


Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.