Sign in to follow this  
Followers 0
colombeen

I keep getting a script error on a line that doesn't exist

5 posts in this topic

How do you check a script error on a line that doesn't exist?

I only have a bit more then 300 lines but the error is on line 1359.

are lines from included files also counted?

If so, the error is coming from a constants file.

can anybody help me with this?

FYI : the error only occurs when opening the exe file on a citrix session (not a normal computer)

It states:

AutoIt Error

Line 1359 (File: "H:sdsslvpn.exe"):

Error: Variable used without begin declared.

If needed I can upload the script

Share this post


Link to post
Share on other sites



Hi,

Download the SciTE4AutoIt package which runs Au3Check just before your script and it will tell you the errors in the console.

Br, FireFox.


 

OS : Win XP SP2 (32 bits) / Win 7 SP1 (64 bits) / Win 8 (64 bits) | Autoit version: latest stable / beta.
Hardware : Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10Ghz / 8 GiB RAM DDR3.

My UDFs : Skype UDF | TrayIconEx UDF | GUI Panel UDF | Excel XML UDF | Is_Pressed_UDF

My Projects : YouTube Multi-downloader | FTP Easy-UP | Lock'n | WinKill | AVICapture | Skype TM | Tap Maker | ShellNew | Scriptner | Const Replacer | FT_Pocket | Chrome theme maker

My Examples : Capture toolIP Camera | Crosshair | Draw Captured Region | Picture Screensaver | Jscreenfix | Drivetemp | Picture viewer

My Snippets : Basic TCP | Systray_GetIconIndex | Intercept End task | Winpcap various | Advanced HotKeySet | Transparent Edit control

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

#3 ·  Posted (edited)

I'll try that thank you :)

EDIT: seems like I was already using the Au3Check before compiling (on my workstation), but I can't install anything in our citrix environment so I don't think i can check it there.

Edited by colombeen

Share this post


Link to post
Share on other sites

If Eagleboy was here he would say:

 

Factfinder,

If you compile the script using Au3Stripper then SciTE4AutoIt3 removes all the blank lines and unused functions/variables before compiling the stripped file. You can then compare the number returned by the complied error MsgBox directly with that file and so find the errant variable. :)

M23

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh it was such a stupid problem... I declared a variable within an if-else structure, but when it wouldn't go into the if-else structure, the variable wasn't declared so shame on me for not seeing it earlier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Similar Content

    • Gorby7
      By Gorby7
      I have an Autoit-based client GUI that uses a single MS SQL Server database. I have no problem connecting to and executing queries against this database from my AutoIT code, with the below exception:
      One of the database's stored procedures I need to execute requires a parameter that is a table. I've set up the appropriate table_type on the database and everything works fine on the database itself when I execute the stored proc with a table variable for the parameter (no AutoIT involved). The problem is that I can't figure out how to pass a table parameter from AutoIT, assuming it's even possible. The code below shows the two methods I've tried, both methods return a RecordSet object that is at EOF.
      #include <Array.au3> Opt("MustDeclareVars", 0) $sDBSrv = "ITSQL01.domain.com" $sDBName = "INVDEV" $sADOName = "ADODB.Connection" $oSQLConn = ObjCreate($sADOName) $sConnStr = "Driver={SQL Server};Server=" & $sDBSrv & ";Database=" & $sDBName & ";Trusted_Connection=yes;" $oSQLConn.Open ($sConnStr) $rsoFacFriendly = $oSQLConn.Execute("SELECT TOP 5 FriendlyName FROM Facility") If Not $rsoFacFriendly.EOF Then $aFacFriendly = $rsoFacFriendly.GetRows() _ArrayDisplay($aFacFriendly) $rsoSPResults = $oSQLConn.Execute("EXEC spTableParameterPassTest " & $aFacFriendly) Select Case $rsoSPResults.EOF = False MsgBox(0, "sp exec1", "not end of file") $aSPResults = $rsoSPResults.GetRows() _ArrayDisplay($aSPResults) Case IsObj($rsoSPResults) = 0 MsgBox(0, "sp exec1", "rso isn't even an object") Case $rsoSPResults.EOF = True MsgBox(0, "sp exec1", "At end of file") Case Else MsgBox(0, "sp exec1", "Something else happened") EndSelect $rsoSPResults = 0 $rsoSPResults = $oSQLConn.Execute("EXEC spTableParameterPassTest " & $rsoFacFriendly) Select Case $rsoSPResults.EOF = False MsgBox(0, "sp exec2", "not end of file") $aSPResults = $rsoSPResults.GetRows() _ArrayDisplay($aSPResults) Case IsObj($rsoSPResults) = 0 MsgBox(0, "sp exec2", "rso isn't even an object") Case $rsoSPResults.EOF = True MsgBox(0, "sp exec2", "At end of file") Case Else MsgBox(0, "sp exec2", "Something else happened") EndSelect $rsoSPResults = 0 $rsoFacFriendly = 0 $oSQLConn.Close $oSQLConn = 0 Exit  
    • Swatcat
      By Swatcat
      Hi All,
      So I need Help.
      I am developing code to handle Authentication Popup For IE. The issue I am facing is that this code runs smoothly on unlock desktop but fails on VM machine and when machine is locked. So could you suggest what should I do to make it work. My automation Tool is a Selenium Based tool and is able to launch the script, but the AutoIT Script is unable to pass the username and password on the authentication popup.
      Below is the code.
      I am passing the values through Command line arguments.
      #include <Array.au3> Local $browser, $BAuthMode, $BWinAuthUserName, $BWinAuthPassword, $BChromeClaimsURL, $BChromePolicyURL, $BIEPolicyURL, $BIEClaimsURL; $browser = $CMDLine[1] $BAuthMode = $CMDLine[2] $BWinAuthUserName = $CMDLine[3] $BWinAuthPassword = $CMDLine[4] $BChromeClaimsURL = "" $BChromePolicyURL = "" $BIEURL = "" ;$BIEClaimsURL = "" If $browser = "chrome" And $BAuthMode = "m" Then If WinExists($BChromeClaimsURL,"") Then WinWaitActive($BChromeClaimsURL) ; set control to the window for proxy authentication Sleep(500) Send("{ESCAPE}") ElseIf WinExists($BChromePolicyURL,"") Then WinWaitActive($BChromePolicyURL) ; set control to the window for proxy authentication Sleep(500) Send("{ESCAPE}") EndIf ElseIf $browser = "ie" And $BAuthMode = "m" Then If WinExists($BIEPolicyURL,"") Then WinExists($BIEPolicyURL) ; set control to the window for proxy authentication Sleep(500) Send("{ESCAPE}") ElseIf WinExists($BIEClaimsURL,"") Then WinWaitActive($BIEClaimsURL) ; set control to the window for proxy authentication Sleep(500) Send("{ESCAPE}") EndIf ElseIf $browser = "ie" And $BAuthMode = "w" Then WinWaitActive($BIEURL,"","20") if(WinExists($BIEURL)) Then Sleep(500) Send($BWinAuthUserName & "{TAB}") ; send username and press TAB Sleep(100) Send($BWinAuthPassword & "{ENTER}") ; send the password and press enter Sleep(100) EndIf ElseIf $browser = "chrome" And $BAuthMode = "w" Then If WinExists($BChromeClaimsURL,"") Then WinWaitActive($BChromeClaimsURL) ; set control to the window for proxy authentication Sleep(500) Send($BWinAuthUserName & "{TAB}") ; send username and press TAB Send($BWinAuthPassword & "{ENTER}") ; send the password and press enter ElseIf WinExists($BChromePolicyURL,"") Then WinWaitActive($BChromePolicyURL) ; set control to the window for proxy authentication Sleep(500) Send($BWinAuthUserName & "{TAB}") ; send username and press TAB Send($BWinAuthPassword & "{ENTER}") ; send the password and press enter EndIf EndIf WinSetState("[ACTIVE]", "", @SW_RESTORE) Sleep(500) WinSetState("[ACTIVE]", "", @SW_MAXIMIZE)  
       
       
       
    • Gowrisankar
      By Gowrisankar
      Dear members of the forum,
      I'm new to AutoIt and I'm having a good time exploring and enjoying the features of AutoIt.
      For one of my tasks, I've to open few particular mails from outlook based on subject of the mails and then print the mails. Can someone please guide me how to do it?
      My question could be very silly for experts. But I'm just a beginner. Kindly advice.
      Thanks and regards,
      Gowrisankar R.
    • Valnurat
      By Valnurat
      I have a
      Global $aResult[0][2] For $i = 0 to UBound($aNames) -1 Local $aUserInfo = _AD_GetObjectsInOU($aNames[$i],"","","displayName,distinguishedName") _ArrayDisplay($aUserInfo) _ArrayConcatenate($aResult, $aUserInfo, 1) _ArrayDisplay($aResult, 'AD ' & UBound($aResult)) Next I do receive empty info that's added to my array.
      How can I delete empty records?
    • FrancescoDiMuro
      By FrancescoDiMuro
      Good morning
      I'd like to know if someone else here has already tried to use an AutoIt script which work on the same DB ( i.e. SQLite ) on different Computers.
      If yes, please answer here, because I'd like to develop it, and I don't know where to start ( i.e. , I don't know how the script would work if 2 or more users are writing/reading in the same moment... )  
      Thanks!