Sign in to follow this  
Followers 0
Jamman

RunAs Install Problem

3 posts in this topic

Hello,

I've been trying to get to grips with Autoit and have been having fun with it but I have run into a problem installing an .exe on a basic user account, I figured that a 'RunAs' function would be the answer to give me admin credentials on the install and have I have been trying some of the examples on the forum but for some reason my code won't work, I'm pretty sure this is user error on my part but if someone could help out that would be great!

Global $sUserName = "USERNAME"
Global $sPassword = "PASSWORD"
Global $sDomain = "DOMAIN"

RunAsWait ($sUserName, $sDomain, $sPassword, 0, "UNC PATH TO INSTALL.EXE")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "Welcome to the InstallShield")
Send("{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "United Kingdom")
Send("{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{SPACE}{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "TERMS AND CONDITIONS")
Send("{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{SPACE}{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "Tree1")
Send("{DOWN}{RIGHT}{DOWN}{SPACE}{DOWN}{SPACE}{DOWN}{DOWN}{SPACE}{LEFT}{LEFT}{DOWN}{SPACE}{TAB}{TAB}{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "1 Span")
Send("{UP}{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "BREVe3 LICENCE AGREEMENT")
Send("{UP}{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "@10003;1;255,0,255")
Send("{TAB}{TAB}{SPACE}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "CSC Licensing Server")
Send("servername1")
Send("{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "Setup Type")
Send("{UP}{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "Select folder where setup will install files.")
Send("{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "Leaving the installation files on your computer will ensure that the product CD is not required if you need to repair or update your installation")
Send("{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "CSC Update Service")
Send("{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "Check for Updates")
Send("{Down}{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "Installation Log")
Send("{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "Start Copying Files")
Send("{ENTER}")
WinWaitActive("CSCInstaller - InstallShield Wizard", "InstallShield Wizard Complete")
Send("{ENTER}")

Share this post


Link to post
Share on other sites



hello Jamman, welcome to AutoIt and to the forum!

you are using RunAsWait() which will not let the script continue to next line until the called application is closed. try RunAs() instead.

regardless, try to find if your installer has command-line switches to automate the install, or if there is an MSI package for it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello Jamman, welcome to AutoIt and to the forum!

you are using RunAsWait() which will not let the script continue to next line until the called application is closed. try RunAs() instead.

regardless, try to find if your installer has command-line switches to automate the install, or if there is an MSI package for it.

 

Hi Orbs,

Thanks for the welcome, yes I tried to create and .iss file from the installshield installer but it doesn't seem to create one, I guess something the author must have blocked, anyway I shall try your suggestion! msi's a lot easier!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0