Jump to content
Sign in to follow this  
FrozenTeeth

_INetSmtpMailCom Compile Error on new Windows 7 PC

Recommended Posts

FrozenTeeth

My old windows 7 PC compiles just fine. My new windows 7 machine gets an error. Not sure if it's a configuration or I'm missing something

i'm using the _INetSmtpMailCom to send email and it compiles and runs and works fine on my other machine but when I try to compile it on the new machine I get:

"G:JayAutoIT_ScriptsMyCoolProgram.au3"(859,12) : error: missing separator character before keyword.
$objEmail.To
~~~~~~~~~~^
G:JayAutoIT_ScriptsMyCoolProgram.au3 - 1 error(s), 0 warning(s)
!>11:09:01 AU3Check ended. Press F4 to jump to next error.rc:2
 
 
This is the code i'm using for email:
 
 
Func _INetSmtpMailCom($s_SmtpServer, $s_FromName, $s_FromAddress, $s_ToAddress, $s_Subject = "", $as_Body = "", $s_AttachFiles = "", $s_CcAddress = "", $s_BccAddress = "", $s_Username = "", $s_Password = "", $IPPort = 25, $ssl = 0)
    $objEmail = ObjCreate("CDO.Message")
    $objEmail.From = '"' & $s_FromName & '" <' & $s_FromAddress & '>'
    $objEmail.To = $s_ToAddress
    Local $i_Error = 0
    Local $i_Error_desciption = ""
    If $s_CcAddress <> "" Then $objEmail.Cc = $s_CcAddress
    If $s_BccAddress <> "" Then $objEmail.Bcc = $s_BccAddress
    $objEmail.Subject = $s_Subject
    If StringInStr($as_Body, "<") And StringInStr($as_Body, ">") Then
        $objEmail.HTMLBody = $as_Body
    Else
        $objEmail.Textbody = $as_Body & @CRLF
    EndIf
    If $s_AttachFiles <> "" Then
        Local $S_Files2Attach = StringSplit($s_AttachFiles, ";")
        For $x = 1 To $S_Files2Attach[0]
            $S_Files2Attach[$x] = _PathFull($S_Files2Attach[$x])
            If FileExists($S_Files2Attach[$x]) Then
                $objEmail.AddAttachment($S_Files2Attach[$x])
            Else
                $i_Error_desciption = $i_Error_desciption & @LF & 'File not found to attach: ' & $S_Files2Attach[$x]
                SetError(1)
                Return 0
            EndIf
        Next
    EndIf
    $objEmail.Configuration.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing") = 2
    $objEmail.Configuration.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver") = $s_SmtpServer
    $objEmail.Configuration.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserverport") = $IPPort
    ;Authenticated SMTP
    If $s_Username <> "" Then
        $objEmail.Configuration.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpauthenticate") = 1
        $objEmail.Configuration.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusername") = $s_Username
        $objEmail.Configuration.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendpassword") = $s_Password
    EndIf
    If $ssl Then
        $objEmail.Configuration.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpusessl") = True
    EndIf
    ;Update settings
    $objEmail.Configuration.Fields.Update
    ; Sent the Message
    $objEmail.Send
    If @error Then
        SetError(2)
        Return $oMyRet[1]
    EndIf
EndFunc   ;==>_INetSmtpMailCom

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
JLogan3o13

Is there a space between the period and the word To?


√-1 2^3 ∑ π, and it was delicious!

Share this post


Link to post
Share on other sites
BrewManNH

It's a bug in AU3Check see this track ticket for a solution

https://www.autoitscript.com/trac/autoit/ticket/2731


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
FrozenTeeth

Odd. Still happens if I use the compile with Beta

.. I also retyped the line many times :)

Edited by FrozenTeeth

Share this post


Link to post
Share on other sites
BrewManNH

Turn off Au3Check in the tools menu under Compile (CTRL + F7), it's not AutoIt that's complaining it's Au3Check.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
FrozenTeeth

Turn off Au3Check in the tools menu under Compile (CTRL + F7), it's not AutoIt that's complaining it's Au3Check.

 

Bingo! Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×