Sign in to follow this  
Followers 0
beng2beng

_Timer_GetIdleTime / specific pc idle time always resets

6 posts in this topic

trying to get idle time from a pc but there seems to be something resetting the idle time as it never goes above 1000ms

any idea as to how to track the cause down?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites



Something like this:

#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#include <MsgBoxConstants.au3>
#include <Timers.au3>

Global $iTotalIdle, $iLastIdle, $iIdleTime
GUICreate('Idle Test',640,480)
$idActIdle=GUICtrlCreateLabel('',10,10,500,30)
$idTotalIdle=GUICtrlCreateLabel('',10,50,500,30)
GUISetState()
While 1
    $iIdleTime = _Timer_GetIdleTime()
    If $iIdleTime > $iLastIdle Then
        GUICtrlSetData($idActIdle,'Act. Idle: '&$iIdleTime&' ms')
        $iLastIdle=$iIdleTime
    Else
        $iTotalIdle+=$iLastIdle
        GUICtrlSetData($idTotalIdle,'Total Idle: '&$iTotalIdle&' ms')
        $iLastIdle=0
    EndIf
    $iMsg =GUIGetMsg()
    Switch $iMsg
       Case $GUI_EVENT_CLOSE
            Exit
    EndSwitch
 WEnd

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks i can see with your code that the actual idle time never goes above 1000ms;

but i'm in the same predicament. how would i know whats causing the actual idle to reset itself to 0 every second?

it resets with no visible mouse or keyboard activity.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

beng2beng,

The posted code does NOT reset to 0 for me (Win7 Home, x64, latest version of AutoIt).

What are you trying to accomplish?

kylomas


Forum Rules         Procedure for posting code

"I like pigs.  Dogs look up to us.  Cats look down on us.  Pigs treat us as equals."

- Sir Winston Churchill

Share this post


Link to post
Share on other sites

trying to detect when the system is idle; on other computers i can get the idle time

on one particular computer it's always resetting; was wondering if there was a way to determine the cause

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like something on that machine is resetting the idle timer (GetLastInputInfo), might be some software on it that's causing the issue. The script AutoBert posted is working for me as well, so I can only assume here.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0