Iczer

Unicode path in #include

7 posts in this topic

It seems you cannot have "non-english" letters in #include path - is it "no bug" or need correction?

Share this post


Link to post
Share on other sites



What exactly isn't working?
Do you have problems typing these special characters or are you getting errors?

Jos


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm tryin to use cURL UDF By seangriffin

if #AutoIt3Wrapper_Run_AU3Check=Y then i get "error: can't open include file"

if #AutoIt3Wrapper_Run_AU3Check=N then i get  "==> Incorrect number of parameters in function call.:"

function - is cURL_initialise() also with unicode path in external *au3 file:

 

func cURL_initialise($sPathToDll_Libcurl = Default)
    If $sPathToDll_Libcurl = Default Then $sPathToDll_Libcurl = @ScriptDir & "\libcurl.dll"
    ; Load and initialize curl
    $hDll_Libcurl = DllOpen($sPathToDll_Libcurl)
    $pWriteFunc = DllCallbackRegister ("_WriteFunc", "uint", "ptr;uint;uint;ptr")
    $pHeaderFunc = DllCallbackRegister ("_HeaderFunc", "uint", "ptr;uint;uint;ptr")
EndFunc

if i move this function in main *.au3 then there a no error

Share this post


Link to post
Share on other sites

What is the file encoding of the source file and include file?
What is the exact error message au3check shows in the SciTE output pane?

Jos


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

encoding in all cases UTF8 (without BOM)

>"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\..\AutoIt3.exe" "C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.au3" /run /prod /ErrorStdOut /in "E:\Program Files\Auto-it scripts\Includes - custom UDFs\SharpReaderEX Project\test_3.au3" /UserParams    
+>18:40:52 Starting AutoIt3Wrapper v.16.306.1237.0 SciTE v.3.6.2.0   Keyboard:00000409  OS:WIN_XP/Service Pack 2  CPU:X64 OS:X64  Environment(Language:0409)  CodePage:0  utf8.auto.check:4
+>         SciTEDir => C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE   UserDir => C:\Documents and Settings\***\Local Settings\Application Data\AutoIt v3\SciTE\AutoIt3Wrapper   SCITE_USERHOME => C:\Documents and Settings\***\Local Settings\Application Data\AutoIt v3\SciTE 
>Running:(3.3.14.2):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\autoit3_x64.exe "E:\Program Files\Auto-it scripts\Includes - custom UDFs\SharpReaderEX Project\test_3.au3"    
--> Press Ctrl+Alt+Break to Restart or Ctrl+Break to Stop
"E:\Program Files\Auto-it scripts\Includes - custom UDFs\SharpReaderEX Project\test_3.au3" (42) : ==> Incorrect number of parameters in function call.:
cURL_initialise("E:\Program Files\Auto-it scripts\??????????\Curl\curl-7.48.0-win64-mingw\bin\libcurl.dll")
^ ERROR
->18:40:52 AutoIt3.exe ended.rc:1
+>18:40:52 AutoIt3Wrapper Finished.
>Exit code: 1    Time: 0.4116



>"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\..\AutoIt3.exe" "C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.au3" /run /prod /ErrorStdOut /in "E:\Program Files\Auto-it scripts\Includes - custom UDFs\SharpReaderEX Project\test_3.au3" /UserParams    
+>18:41:55 Starting AutoIt3Wrapper v.16.306.1237.0 SciTE v.3.6.2.0   Keyboard:00000409  OS:WIN_XP/Service Pack 2  CPU:X64 OS:X64  Environment(Language:0409)  CodePage:0  utf8.auto.check:4
+>         SciTEDir => C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE   UserDir => C:\Documents and Settings\***\Local Settings\Application Data\AutoIt v3\SciTE\AutoIt3Wrapper   SCITE_USERHOME => C:\Documents and Settings\***\Local Settings\Application Data\AutoIt v3\SciTE 
>Running AU3Check (3.3.14.0)  from:C:\Program Files (x86)\AutoIt3  input:E:\Program Files\Auto-it scripts\Includes - custom UDFs\SharpReaderEX Project\test_3.au3
"E:\Program Files\Auto-it scripts\Includes - custom UDFs\SharpReaderEX Project\test_3.au3"(30,10) : error: can't open include file "E:\Program Files\Auto-it scripts\Библиотека\Curl\Curl__2.au3".
#Include "E:\Program Files\Auto-it scripts\Библиотека\Curl\Curl__2.au3"
~~~~~~~~~^
"E:\Program Files\Auto-it scripts\Includes - custom UDFs\SharpReaderEX Project\test_3.au3"(42,117) : error: cURL_initialise(): undefined function.
cURL_initialise("E:\Program Files\Auto-it scripts\Библиотека\Curl\curl-7.48.0-win64-mingw\bin\libcurl.dll")
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^
"E:\Program Files\Auto-it scripts\Includes - custom UDFs\SharpReaderEX Project\test_3.au3"(45,58) : error: cURL_easy(): undefined function.
$response = cURL_easy("http://www.autoitscript.com/site/")
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^
"E:\Program Files\Auto-it scripts\Includes - custom UDFs\SharpReaderEX Project\test_3.au3"(53,14) : error: cURL_cleanup(): undefined function.
cURL_cleanup()
~~~~~~~~~~~~~^
E:\Program Files\Auto-it scripts\Includes - custom UDFs\SharpReaderEX Project\test_3.au3 - 4 error(s), 0 warning(s)
!>18:41:55 AU3Check ended. Press F4 to jump to next error.rc:2
+>18:41:55 AutoIt3Wrapper Finished.
>Exit code: 2    Time: 0.5411

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

#6 ·  Posted (edited)

The first error seems to be a real issue with a wrong number of parameters for the UDF.

The second one shows an invalid directory for the include file. I know that au3check doesn't have UNICODE capabilities. It can handle utf8 files as long as any doublebyte character is used in something it doesn't need to be interpreted. in this case the directory path seems to contain doublebyte characters, so it will fail to prcess that.

Jos

Edited by Jos

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

understand

my bad - first case issue was from unmodified version i used

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now