Jump to content
Sign in to follow this  
ViciousXUSMC

Remove Windows Apps for All Users

Recommended Posts

I have messed with this time to time, but recently decided to go ahead and push it out because I have so many people having the default reader app take over adobe and since they are not admins they cant easily change the default program to adobe for their profile.

To remove the app for the current user I use.

get-appxpackage | where name -like '*reader*' | remove-appxpackage

If it is a new computer build I can remove the app from the system so it does not install for any new users with this.

get-provisionedappxpackage -online | where displayname -like '*reader*' | remove-appxprovisionedpackage -online

So where I am stuck is getting it off existing accounts on computers in the field.  Every article, document, etc I can find says all you need to do is add the -allusers flag.

If I add the flag to the get package part it does show the package for each user, but when I pipe it into the remove-package cmdlet I get an error that the package is not installed for the current user and it does not uninstall it for any other account.

This is what I have tried:

get-appxpackage -allusers | where name -like '*reader*' | remove-appxpackage

Also a revision of it

get-appxpackage -allusers *reader* | remove-appxpackage

As far as I can tell, this is correct but simply is not working. 

Any ideas or anybody know what the key issue that I am overlooking is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried something like this?

Get-AppxPackage -allusers -Name *reader* | Remove-AppxPackage

 


"Profanity is the last vestige of the feeble mind. For the man who cannot express himself forcibly through intellect must do so through shock and awe" - Spencer W. Kimball

How to get your question answered on this forum!

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, JLogan3o13 said:

Have you tried something like this?

Get-AppxPackage -allusers -Name *reader* | Remove-AppxPackage

 

Yes, that was an alteration I tried.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You know, there are scripts available on Microsoft's script repository that might be of help.  I would try these:
https://gallery.technet.microsoft.com/scriptcenter/Remove-Windows-Store-Apps-a00ef4a4

https://gallery.technet.microsoft.com/scriptcenter/Windows-10-Store-Apps-5f60b9e3

http://www.thewindowsclub.com/10appsmanager-windows-10

These might get you to where you need to be.

Edited by MattHiggs

Share this post


Link to post
Share on other sites

You must be trying on a system with the 1511 Windows update. I've been working with this extensively and the behavior you described seems to be unique to Windows build 1511. The command you provided it works on previous builds, and it works on the new 1607 anniversary update.

First off for these purposes "allusers" is not allusers in the conventional sense like the All Users folder was in previous versions of Windows. When you run the get-appxpackage command with the -allusers switch it's simply spitting out a list of apps which exist in one or more user profiles on the computer.

get-appxpackage -allusers | where name -like '*reader*' | remove-appxpackage

For any version other than 1511 the command behaves something like this:
Generate a list of apps installed all user profiles. If '*reader*' exists remove it from ANY profile in which it exists.

For some reason in build 1511 the command behaves this:
Generate a list of apps installed on all user profiles. If '*reader*' exists remove from the current user profile only.

I have yet to find an eloquent solution for removing apps from all users in 1511, but at least it's fixed in 1607. I know this doesn't really help, but hopefully provides some insight as to why it's not working for you.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Exit
      For my next project I would like to send files with "alternate data streams" by email in ZIP format.
      I can not use any external program like 7-Zip or WinRAR. (They would fit😥)
      Who knows how to create a ZIP file with "alternate data streams" included with the Powershell command "Compress-Archive"? 
      Here a test script:  (save as "ADSTester.cmd")
      @rem Try to create a zip file with alternate data streams (ADS) included @rem Housekeeping @cls @del ADSTester.zip >nul: @RD /S /Q Extracted >nul: @del ADSTester.txt >nul: @rem End of Housekeeping echo This is the ADSTester.txt file >ADSTester.txt echo This is the ADSTester.txt:Part1 file >ADSTester.txt:Part1 echo This is the ADSTester.txt:Part2 file >ADSTester.txt:Part2 dir /r ADSTester.txt @rem See the 3 files @rem **************************************************************** @rem **************************************************************** @rem Please alter the next lines to include the alternate data streams. powershell Compress-Archive -Path .\ADSTester.txt -Update -DestinationPath ADSTester.zip powershell Expand-Archive -Path ADSTester.zip -DestinationPath .\Extracted\ dir /r Extracted\ADSTester.txt @rem Only one file left :-( pause  
    • By ur
      Which Powershell command in the PowerCLI module for VMware ESX used to interact with UI apps?
       
      When I launch any exe/any exeutable using powercli on guest VM using powercli command.
      Invoke-VMScript, I am able to run them in the background but not in the foreground.
       
      i.e., UI apps are not launching but showing the background as running in the task manager.
       
      We need our UI Automation scripts to execute in the VM, but it is not working.
       
      We are able to do in virtualbox and hyper-v but not in vmware esx using powercli.
       
      Please suggest.
    • By ambad4u
      Hello and Good Day to All!
      I am trying to install .NET 3.5 on Windows 10 x64bit via autoit (via ShellExecuteWait + PowerShell).
      If I run this line, it will runs without issues:
      ShellExecuteWait('PowerShell.exe', '-executionpolicy Bypass -File "' & @ScriptDir & '\OJP83BU523.ps1' & '"') "OJP83BU523.ps1" contains: DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFX3 /All /Source:D:\Sources\sxs /LimitAccess
      However, since I won't know in advance the drive letter of the "sources" folder, I created a script to generate a PowerShell Script to give a correct path for it.
      With the modified script below, PowerShell only blinks and nothing happens
      ShellExecuteWait('PowerShell.exe', '-executionpolicy Bypass -File "' & @ScriptDir & '\' & $filename & '"') or
      ShellExecuteWait('PowerShell.exe', '-executionpolicy Bypass -File "' & $filename & '"')  
      I wish I know the difference with "$filename" and "\OJP83BU523.ps1" usage, as for me, it should be the same.
      Attached is my entire autoit script.
      any help is appreciated!, many thanks in advance!
      test.au3
    • By JLogan3o13
      There are a number of posts on the forum regarding use of Selenium in AutoIt. I recently had a go at using the PowerShell Selenium module, and was amazed at how easy it is. Thought I would post an example here; if anyone is interested this could probably be incorporated into AutoIt code pretty easily. 
      Pre-Req - The true star of this script is the ChroPath extension, available for Edge, Chrome and FireFox. With it installed, you just click on the element, select Inspect, and then ChroPath generates the XPath to the element for you. Here is an example based on a simple form I created on one of my sites.
      $myForm = Start-SeChrome -StartURL "http://logancomputerser.com/Appointment.html" -Maximized $firstName = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='formElement_First']" $lastName = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='formElement_Last']" $address = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='formElement_Street1']" $city = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='formElement_City']" $zip = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='formElement_Zip']" $state = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//select[@id='formElement_State']" $phoneDay = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='formElement_DaytimePhone']" $phoneNight = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='formElement_EveningPhone']" $email = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='formElement_liamE']" $user = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='formElement_48564']" $pw = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='formElement_f403c']" $submit = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='wstForm_Contact_Submit']" $reset = Find-SeElement -Driver $myForm -Timeout 30 -XPath "//input[@id='wstForm_Contact_Reset']" Send-SeKeys -Element $firstName -Keys "Joe" Send-SeKeys -Element $lastName -Keys "Blow" Send-SeKeys -Element $address -Keys "111 S. Main St." Send-SeKeys -Element $city -Keys "AnyCity" Send-SeKeys -Element $zip -Keys "90210" Send-SeKeys -Element $state -Keys "CA" Send-SeKeys -Element $phoneDay -Keys "555.867.5309" Send-SeKeys -Element $phoneNight -Keys "555.888.1212" Send-SeKeys -Element $email -Keys "1Adam12@gmail.com" Send-SeKeys -Element $user -Keys "JBlow" Send-SeKeys -Element $pw -Keys "MyPassword" Start-Sleep 1 Invoke-SeClick -Element $submit Stop-SeDriver -Driver $myForm  
      As mentioned, this is just another way to skin the cat, but I found it a pretty fast way to initiate some easy testing in Selenium, and have used it a couple of times in projects now, both straight through PowerShell and wrapped in AutoIt.
    • By antonioj84
      I need some help with the powershell code below
      #include <AutoItConstants.au3> #include <Array.au3> #RequireAdmin $PS='Get-NetConnectionProfile | Where-Object { $_.NetworkCategory -match "$Public" } | Set-NetConnectionProfile -NetworkCategory Private' $sCommands = "powershell -Command " & $PS &"" $iPID = Run(@ComSpec & " /k " & $sCommands, "", @SW_SHOW , $stdout_child)  
×
×
  • Create New...