Jump to content
Sign in to follow this  
sui

Help image search

Recommended Posts

sui

what is the problem here can someone help me?


 help.png.16c0c3f7938fe7e215693e58166ded9b.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
BrewManNH

Run the script through the Tidy program.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
sui
Posted (edited)

RTFC i did 

i tryed 1 space 2 space and 0 space none of them worked same error

Edited by sui

Share this post


Link to post
Share on other sites
sui

 

4 hours ago, BrewManNH said:

Run the script through the Tidy program.

tidy programm what is that and for what is it if i can ask 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine

 So, it’s not compiling built-in auto ID code?


My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
sui

5ac2bbb1de913_HELP2.png.d03727f0328997ac0162e20316327218.png

this is the code i write 

is it wrong ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
sui
1 minute ago, Earthshine said:

 So, it’s not compiling built-in auto ID code?

sorry sir i am a newbie to this programm i am learning and i dont know what you mean by that sorry :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine
Posted (edited)

Oh. I think I see the problem

Edited by Earthshine

My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
sui
5 minutes ago, sui said:

5ac2bbb1de913_HELP2.png.d03727f0328997ac0162e20316327218.png

this is the code i write 

is it wrong ?

this is the script that is not working 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine

 Yeah I think you need to pass something by reference. Check the arguments you’re passing to that function


My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
sui
1 minute ago, Earthshine said:

 Yeah I think you need to pass something by reference. Check the arguments you’re passing to that function

sorry didnt understand well what do i need to pass

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine
Posted (edited)

 It takes five arguments and you’re passing six with an extra zero at the end and the other zero is defaulted to 0 so you don’t even need to set last argument 

Edited by Earthshine

My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
sui
1 minute ago, Earthshine said:

 It takes five arguments and you’re passing sex with an extra zero at the end and the other zero is the faulted you don’t even need it 

ohh i am sorry i just wanted to be respectful

madame ?

 

the 0 at MSGBox ? i dont need that one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine
Posted (edited)

If you post your code and not just a picture of your code I  can help you with that function call to image search you have an extra zero on the end

Edited by Earthshine

My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
sui

#include "ImageSearch.au3"

$x1=0
$y1=0

$picture = "C:\Users\SUI\Desktop\image blue\draft.png"
Do
    $result = _ImageSearch($picture,1,$x1,$y1,0,0)
    ;_ImageSearch($findImage, $resultPostion, ByRef $x, ByRef $y, $transparency = 0)

    ConsoleWrite($result)
Until $result = 1;
If $result=1 Then

    MouseMove($x1,$y1,50)
Else
    MsgBox(0,"MSG","End")
    EndIf

 

like this ?

i only know how to copy past the script 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine

_ImageSearch($picture,1,$x1,$y1)


My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
sui
1 minute ago, Earthshine said:

_ImageSearch($picture,1,$x1,$y1)

help123.thumb.png.9c27cbfeb875468d399f969103c162ed.png

this is the new error 

i deleted the 2- 0 on the end 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine

OK I think your installation of Autoit is corrupted or something is wrong on your computer because it’s failing in the autoit code


My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
sui

should i reinstall everything ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×