Jump to content
vick

Need help in UI Auotmation

Recommended Posts

vick

Hi, 

below code works if i run alone but if i put in my big script it is not working . can anyone tells me why?

Local $test_table = _UIA_SetVar("test_table","ClassName:=WindowsForms10.Window.8.app.0.23a33a0_r15_ad1;ControlType:=ControlType.Table;Name:=DataGridView")
_UIA_Action("test_table","focus")
Sleep(5000)
_UIA_SetVar("test","ClassName:=;ControlType:=ControlType.Custom;  Name:=Code Row 0")
_UIA_Action("test","doubleclick")

 

what other work around or how to debug?  or how i can use CUIAutomation2  here pls?

Share this post


Link to post
Share on other sites
BrewManNH
33 minutes ago, vick said:

below code works if i run alone but if i put in my big script it is not working

That's not very informative, what EXACTLY isn't working, what errors if any are you seeing, what's it doing or not doing that it's supposed to?


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
vick

so when i run only this code let's say 10 lines of code, script can highlight element in red and works as expected. but when i put same code in automation script let's say 400 lines of code , it can not find element.

hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine

Nope. It doesn’t. All we can do is guess


My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
vick

so i want to know how i can debug it like why it is not finding element in large script? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine

Logging is good. Making sure that element exists. That kind of thing


My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
junkew

Not enough information

Which uia version? Use latest

Add highlight action

Look in log file for details and attach it here 

Are both objects not highlighted

Whats in the big script all uiautomation or mixed with other udf.

Whats the simplespy giving for object hierarchy

Whats happening before in the big script

It could help if you first setfocus to desktop 

Share this post


Link to post
Share on other sites
vick

i am using UISpy for object finding. in large script i have mixed.

in large script both objects not highlighted. i am trying to get log and see what it comes up and then i will update you guys.

thanks for help

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×