Sign in to follow this  
Followers 0
Dicemaster Slayer

Why no run?

7 posts in this topic

Yeah just that. I'm making a preloader for my configuration of Starsiege:Tribes that will, on a checkbox basis, run two programs and then start the main game. The checkboxes on the GUI determine whether that part of the startup is run (a server mod or not, for instance, or running a cheat program). When one clicks the Execute button, it looks at the checkboxes and runs the programs checked.

Except... it isn't doing that.

When it gets to the Run statement, it says, and I quote:

C:\Documents and Settings\Telanis Blackwood\My Documents\tribesloader.au3 (40) : ==> Unable to execute the external program.:

Run("C:\Program Files\Tribes\hm.exe")

Soo... now what? Does that for all the programs. Unable to execute the external program... WHY!!! Here's the entire console output of running from SciTe (which would be identical to the compiled result)

>"C:\Program Files\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.exe" /run /prod /ErrorStdOut /in "C:\Documents and Settings\Telanis Blackwood\My Documents\tribesloader.au3" /autoit3dir "C:\Program Files\AutoIt3" /UserParams

+>22:49:28 Starting AutoIt3Wrapper v.1.8.0

>Running:(3.2.2.0):C:\Program Files\AutoIt3\autoit3.exe "C:\Documents and Settings\Telanis Blackwood\My Documents\tribesloader.au3"

C:\Documents and Settings\Telanis Blackwood\My Documents\tribesloader.au3 (46) : ==> Unable to execute the external program.:

Run("C:\Program Files\Tribes\TimeHUD.exe -mod EliteRenegades +exec Renegades.cs +exec serverConfig.cs", "C:\Program Files\Tribes")

+>22:49:30 AutoIT3.exe ended.rc:0

+>22:49:31 AutoIt3Wrapper Finished

>Exit code: 0 Time: 3.192

<colors added by me to match the console colors>

Any helpful ideas? Running Windows XP SP2 and Avast Antivirus, only two things I can think of that would interfere.

tribesloader.au3


Share this post


Link to post
Share on other sites



Yeah just that. I'm making a preloader for my configuration of Starsiege:Tribes that will, on a checkbox basis, run two programs and then start the main game. The checkboxes on the GUI determine whether that part of the startup is run (a server mod or not, for instance, or running a cheat program). When one clicks the Execute button, it looks at the checkboxes and runs the programs checked.

Except... it isn't doing that.

When it gets to the Run statement, it says, and I quote:

Soo... now what? Does that for all the programs. Unable to execute the external program... WHY!!! Here's the entire console output of running from SciTe (which would be identical to the compiled result)

Any helpful ideas? Running Windows XP SP2 and Avast Antivirus, only two things I can think of that would interfere.

replace run with shellexecute if that doesnt work im assuming it thinks the error is there but it is somewhere else if this doesnt work ill look at the code for you

[quote name='PsaltyDS' post='635433' date='Jan 27 2009, 07:04 AM']Larry is a mass murderer?! It's always the quiet, clean cut, bald guys... [/quote]

Share this post


Link to post
Share on other sites

also try executing one at a time...


[quote name='PsaltyDS' post='635433' date='Jan 27 2009, 07:04 AM']Larry is a mass murderer?! It's always the quiet, clean cut, bald guys... [/quote]

Share this post


Link to post
Share on other sites

thx a ton. unfortunately, the error still occurs when i disable all but one option (so only run one program), still refuses. I'll look into shellexecute though


Share this post


Link to post
Share on other sites

yep, shellexecute and *wait did the trick. thanks!

so any thoughts why Run doesn't work anymore? it wouldn't even do the command prompt


Share this post


Link to post
Share on other sites

yep, shellexecute and *wait did the trick. thanks!

so any thoughts why Run doesn't work anymore? it wouldn't even do the command prompt

im not sure it is working fine for me it is something on your computer never happened to me so i cant help you there sorry.

[quote name='PsaltyDS' post='635433' date='Jan 27 2009, 07:04 AM']Larry is a mass murderer?! It's always the quiet, clean cut, bald guys... [/quote]

Share this post


Link to post
Share on other sites

yep, shellexecute and *wait did the trick. thanks!

so any thoughts why Run doesn't work anymore? it wouldn't even do the command prompt

Spaces is your problem by my best guess.

Run('"C:\Program Files\Tribes\hm.exe"')

Run('"C:\Program Files\Tribes\TimeHUD.exe" -mod EliteRenegades +exec Renegades.cs +exec serverConfig.cs', "C:\Program Files\Tribes")
Exit

:whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0