Sign in to follow this  
Followers 0
Caravelle

Compiled program works on XP, not Vista

7 posts in this topic

I'm not sure if this is a scripting problem, a GUI problem, an IE.au3 problem, a compilation problem or what.

My GUI-based script takes input, goes off to a website (which remains invisible), transfers the input into a search form, collects the results and shows them in my GUI. It's not quite finished yet, more error-checking needed, but it works - at least it works on the XP machine it was written and compiled on.

But the compiled exe doesn't work on Vista. On Vista it opens the website visibly, doesn't enter anything in the search box and appears to hang. I have to use Task Manager, which says it is not responding, to close it. There are no error messages.

Have I missed something obvious? Does a script need to be compiled on Vista to work on Vista? IE7 is the default browser on both machines. I can't find anything in the help that suggests this might be the case, and my Delphi XP programs run a treat on Vista but you never know.

Thanks

Caravelle

Share this post


Link to post
Share on other sites



Hi,

Have I missed something obvious?

I think you missed some code to show as :) - i mean, how we can help, if we do not know the conditions of the problem...

The program should work under Vista even if it compiled under XP (i think), but maybe the problem is with the resources that your program is used/reliable on, because under XP they can exists/to function, but under Vista they might not... so you must check theese conditions as well.


 

Spoiler

Using OS: Win 7 Professional, Using AutoIt Ver(s): 3.3.6.1 / 3.3.8.1

AutoIt_Rus_Community.png AutoIt Russian Community

My Work...

Spoiler

AutoIt_Icon_small.pngProjects: ATT - Application Translate Tool {new}| BlockIt - Block files & folders {new}| SIP - Selected Image Preview {new}| SISCABMAN - SciTE Abbreviations Manager {new}| AutoIt Path Switcher | AutoIt Menu for Opera! | YouTube Download Center! | Desktop Icons Restorator | Math Tasks | KeyBoard & Mouse Cleaner | CaptureIt - Capture Images Utility | CheckFileSize Program

AutoIt_Icon_small.pngUDFs: OnAutoItErrorRegister - Handle AutoIt critical errors {new}| AutoIt Syntax Highlight {new}| Opera Library! | Winamp Library | GetFolderToMenu | Custom_InputBox()! | _FileRun UDF | _CheckInput() UDF | _GUIInputSetOnlyNumbers() UDF | _FileGetValidName() UDF | _GUICtrlCreateRadioCBox UDF | _GuiCreateGrid() | _PathSplitByRegExp() | _GUICtrlListView_MoveItems - UDF | GUICtrlSetOnHover_UDF! | _ControlTab UDF! | _MouseSetOnEvent() UDF! | _ProcessListEx - UDF | GUICtrl_SetResizing - UDF! | Mod. for _IniString UDFs | _StringStripChars UDF | _ColorIsDarkShade UDF | _ColorConvertValue UDF | _GUICtrlTab_CoverBackground | CUI_App_UDF | _IncludeScripts UDF | _AutoIt3ExecuteCode | _DragList UDF | Mod. for _ListView_Progress | _ListView_SysLink | _GenerateRandomNumbers | _BlockInputEx | _IsPressedEx | OnAutoItExit Handler | _GUICtrlCreateTFLabel UDF | WinControlSetEvent UDF | Mod. for _DirGetSizeEx UDF
 
AutoIt_Icon_small.pngExamples: 
ScreenSaver Demo - Matrix included | Gui Drag Without pause the script | _WinAttach()! | Turn Off/On Monitor | ComboBox Handler Example | Mod. for "Thinking Box" | Cool "About" Box | TasksBar Imitation Demo

Like the Projects/UDFs/Examples? Please rate the topic (up-right corner of the post header: Rating AutoIt_Rating.gif)

* === My topics === *

==================================================
My_Userbar.gif
==================================================

 

 

 

AutoIt is simple, subtle, elegant. © AutoIt Team

Share this post


Link to post
Share on other sites

#3 ·  Posted (edited)

dalehohm (creator of IE.au3) when i asked him if IE.au3 works on IE7 told me that it works on XP but there are still some small issues on Vista...

Edited by Gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

#4 ·  Posted (edited)

I'm not sure if this is a scripting problem, a GUI problem, an IE.au3 problem, a compilation problem or what.

My GUI-based script takes input, goes off to a website (which remains invisible), transfers the input into a search form, collects the results and shows them in my GUI. It's not quite finished yet, more error-checking needed, but it works - at least it works on the XP machine it was written and compiled on.

But the compiled exe doesn't work on Vista. On Vista it opens the website visibly, doesn't enter anything in the search box and appears to hang. I have to use Task Manager, which says it is not responding, to close it. There are no error messages.

Have I missed something obvious? Does a script need to be compiled on Vista to work on Vista? IE7 is the default browser on both machines. I can't find anything in the help that suggests this might be the case, and my Delphi XP programs run a treat on Vista but you never know.

Thanks

Caravelle

I think IE scripting on vista might be disabled by default. You might have to turn it on.

Edited by P5ych0Gigabyte

HKTunes:Softpedia | GoogleCodeLyricToy:Softpedia | GoogleCodeRCTunes:Softpedia | GoogleCodeMichtaToolsProgrammer n. - An ingenious device that turns caffeine into code.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I think you missed some code to show as ;) - i mean, how we can help, if we do not know the conditions of the problem...

The program should work under Vista even if it compiled under XP (i think), but maybe the problem is with the resources that your program is used/reliable on, because under XP they can exists/to function, but under Vista they might not... so you must check theese conditions as well.

Thank you, but I did not miss any code to show you. My question was a general one at this point:

Have I missed something obvious? Does a script need to be compiled on Vista to work on Vista?

Only if the answer to that question is "no" do we need to start looking at code. If it is "yes" then I install AutoIt3 on the Vista machine and compile the script there, and then again only if it does not work do we look at the specific code. I find it much easier to resolve one issue at a time to avoid confusion :)

Caravelle

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think IE scripting on vista might be disabled by default. You might have to turn it on.

Sorry, but can you give me a clue please where I find this setting? I couldn't find anything helpful in the MS help (nothing new there!). All I can find in the Internet settings is for disabling script debugging, and the settings are the same on both XP and Vista machines.

Thanks

Caravelle

Share this post


Link to post
Share on other sites

dalehohm (creator of IE.au3) when i asked him if IE.au3 works on IE7 told me that it works on XP but there are still some small issues on Vista...

Ah. That might explain a lot. :) The script does seem to work properly up to the point where an IE.au3 UDF is called.

I guess I can answer my own question about XP-compiled scripts running on Vista by trying something else that doesn't involve using IE.au3.

Thanks

Caravelle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0