Sign in to follow this  
Followers 0
LIMITER

YouTube video downloader issue

7 posts in this topic

I have an app which plays and downloads youtube videos... but when it downloads , the program freezes (says that it's not responding) but it saves the video ... how can i stop it from freezing ?

#Region ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****
#AutoIt3Wrapper_icon=LMP\lmp.ico
#AutoIt3Wrapper_outfile=youtuber.exe
://////=__=&
#AutoIt3Wrapper_Res_Fileversion=1.0.0
#AutoIt3Wrapper_Res_LegalCopyright=© 2008 - L|M|TER
#EndRegion ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****
#include <GUIConstants.au3>
#include <IE.au3>

;~ =============================== Main GUI ==================================

#Region ### START Koda GUI section ### Form=
$gui = GUICreate("L|M|TER YouTube Video Downloader & Viewer - © 2008 L|M|TER", 532, 90, 193, 125)
$input = GUICtrlCreateInput("http://www.youtube.com/watch?v=a9dDP3qwy0k", 8, 32, 417, 21)
$Label1 = GUICtrlCreateLabel("Enter your YouTube Video link ( ex. http://www.youtube.com/watch?v=a9dDP3qwy0k ) :", 8, 8, 427, 17)
$dldbtn = GUICtrlCreateButton("Download !", 448, 8, 75, 25, 0)
$viewbtn = GUICtrlCreateButton("View !", 448, 32, 75, 25, 0)
$progress = GUICtrlCreateProgress(8, 64, 515, 17)
GUISetState(@SW_SHOW)
#EndRegion ### END Koda GUI section ###

TCPStartup()
Global $Socket = -1

$SEARCH2 = "timbaland one republic apologize"
$SearchString = StringReplace($SEARCH2, " ", "+")

$inputtext = GUICtrlRead($input)
$SearchSource = $inputtext & ">"
$Video_ID = _GetMidleString($SearchSource, 'youtube.com/watch\?v=', '>')

$Host = "www.youtube.com"
$Page = "/results?search_query=" & $SearchString & "&search=Search"

$Get_Value = Get_Value($Host, $Video_ID)
_HTTPClose($Socket)

$URL = "http://youtube.com/watch_fullscreen?video_id=" & $Video_ID & "&t=" & $Get_Value

While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
        Case $GUI_EVENT_CLOSE
            TCPShutdown()
            Exit
        Case $dldbtn
TCPStartup()
Global $Socket = -1

$SEARCH2 = "timbaland one republic apologize"
$SearchString = StringReplace($SEARCH2, " ", "+")

$inputtext = GUICtrlRead($input)
$SearchSource = $inputtext & ">"
$Video_ID = _GetMidleString($SearchSource, 'youtube.com/watch\?v=', '>')

$Host = "www.youtube.com"
$Page = "/results?search_query=" & $SearchString & "&search=Search"

$Get_Value = Get_Value($Host, $Video_ID)
_HTTPClose($Socket)

$URL = "http://youtube.com/watch_fullscreen?video_id=" & $Video_ID & "&t=" & $Get_Value

            $location = FileSaveDialog("Select where to save your YouTube! Video",default,"YouTube! Video (*.flv)")
            If $location = "" Then
            MsgBox(64, "L|M|TER YouTube! Video Downloader", "Please select where to save the video !")
            Else
            If StringRegExp($location, ".flv") = 0 Then $location = $location & ".flv"
            Call("download")
            EndIf
        Case $viewbtn
TCPStartup()
Global $Socket = -1

$SEARCH2 = "timbaland one republic apologize"
$SearchString = StringReplace($SEARCH2, " ", "+")

$inputtext = GUICtrlRead($input)
$SearchSource = $inputtext & ">"
$Video_ID = _GetMidleString($SearchSource, 'youtube.com/watch\?v=', '>')

$Host = "www.youtube.com"
$Page = "/results?search_query=" & $SearchString & "&search=Search"

$Get_Value = Get_Value($Host, $Video_ID)
_HTTPClose($Socket)

$URL = "http://youtube.com/watch_fullscreen?video_id=" & $Video_ID & "&t=" & $Get_Value

            Call("video_gui")
    EndSwitch
WEnd

;~ Video GUI

Func video_gui()

$oIE = ObjCreate("Shell.Explorer.2")
$video_gui = GUICreate("L|M|TER YouTube! Video Viewer", 800, 600)
$video = GUICtrlCreateObj($oIE, 0, 0, 800, 600)
GUISetState()
$oIE.Navigate($URL)

While 1
    $a = GUIGetMsg()
    Switch $a
        Case $GUI_EVENT_CLOSE
            GUIDelete($video_gui)
            ExitLoop
    EndSwitch
    Sleep(10)
WEnd

EndFunc

;~ Functions

Func Get_Value($Host, $Video_ID)
    $Page = "/v/" & $Video_ID
    $Resp = _HTTPGetRespones($Host, $Page)
    
    Local $Location_URL = StringStripWS(_GetMidleString($Resp, 'Location:', '\n'), 3)
    Local $URL_Value = _GetMidleString($Location_URL, '&t=', '$')
    If $URL_Value = '' Then $URL_Value = _GetMidleString($Location_URL, '&t=', '\?')
    If $URL_Value = '' Then $URL_Value = _GetMidleString($Location_URL, '&t=', '&')
    If $URL_Value = '' Then $URL_Value = _GetMidleString($Location_URL, '&t=', '=')
    Return $URL_Value
EndFunc

Func _HTTPGetSource($Host, $Page)
    Local $Recv = '', $RcvBytes = 1024
    $Socket = _HTTPConnect($Host)
    _HTTPGet($Host, $Page, $Socket)
    If @error Then Return SetError(1, 0, '')
    
    While 1
        $CurrentLine = TCPRecv($Socket, $RcvBytes)
        If @error <> 0 Then ExitLoop
        If $CurrentLine <> '' Then $Recv &= $CurrentLine
    WEnd
    
    Return $Recv
EndFunc

Func _HTTPConnect($Host)
    Local $Name_To_IP = TCPNameToIP($Host)
    $Socket = TCPConnect($Name_To_IP, 80)
    
    If $Socket = -1 Then
        TCPCloseSocket($Socket)
        Return SetError(1, 0, "")
    EndIf
    
    Return $Socket
EndFunc

Func _HTTPGet($Host, $Page, $Socket)
    Local $Command = "GET " & $Page & " HTTP/1.1" & @CRLF
    $Command &= "Host: " & $Host & @CRLF
    $Command &= "User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0" & @CRLF
    $Command &= "Connection: close" & @CRLF & @CRLF
    
    Local $BytesSent = TCPSend($Socket, $Command)
    If $BytesSent = 0 Then Return SetError(1, @error, 0)
    Return $BytesSent
EndFunc

Func _HTTPGetRespones($Host, $Page)
    $Socket = _HTTPConnect($Host)
    If @error Then Return SetError(1, 0, "")
    
    _HTTPHead($Host, $Page, $Socket)
    
    Local $Recv = "", $CurrentRecv
    While 1
        $CurrentRecv = TCPRecv($Socket, 16)
        If @error <> 0 Then ExitLoop
        If $CurrentRecv <> "" Then $Recv &= $CurrentRecv
    WEnd
    
    If StringInStr($Recv, "HTTP/1.1 410 Gone") Then Return SetError(2, 0, "")
    Return $Recv
EndFunc

Func _HTTPHead($Host, $Page, $Socket)
    Local $Command = "HEAD " & $Page & " HTTP/1.1" & @CRLF
    $Command &= "Host: " & $Host & @CRLF
    $Command &= "User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0" & @CRLF
    $Command &= "Connection: close" & @CRLF & @CRLF
    
    Local $BytesSent = TCPSend($Socket, $Command)
    If $BytesSent = 0 Then Return SetError(2, @error, 0)
    Return $BytesSent
EndFunc

Func _HTTPClose($Socket)
    TCPCloseSocket($Socket)
    TCPShutdown()
EndFunc

Func _GetMidleString($sString, $sStart, $sEnd, $iCase=-1, $iRetType=0)
    Local $iCaseSence = ''
    If $iCase = -1 Then $iCaseSence = '(?i)'
    
    Local $aArray = StringRegExp($sString, '(?s)' & $iCaseSence & $sStart & '(.*?)' & $sEnd, 3)
    Local $IsArrayCheck = IsArray($aArray)
    
    If $IsArrayCheck And $iRetType = 1 Then Return $aArray
    If $IsArrayCheck And $iRetType = 2 Then
        Local $iUbound = UBound($aArray)
        If Not StringInStr($aArray[$iUbound-1], "Next") Then Return $aArray[$iUbound-1]
        If ($iUbound - 2) >= 0 Then Return $aArray[$iUbound-2]
        Return $aArray[$iUbound-1]
    EndIf
    
    If $IsArrayCheck Then Return $aArray[0]
    Return SetError(1, 0, "")
EndFunc

Func download()
    $download_url = "http://www.youtube.com/get_video?video_id=" & $Video_ID & "&t=" & $Get_Value
    InetGet($download_url,$location)
While @InetGetActive
        $i_BytesRead = @InetGetBytesRead
        $i_DownSize = InetGetSize($download_url)
        $percent = Round($i_BytesRead / $i_DownSize * 100)
        GUICtrlSetData($progress,$percent)
WEnd
    TrayTip("L|M|TER YouTube! Video Downloader","Download Finished !" & @CRLF & "To view the YouTube! Video you should download" & @CRLF & "ACE Mega Codecs Pack (it's FREE !)", 1, 1)
EndFunc

Share this post


Link to post
Share on other sites



#2 ·  Posted (edited)

You have to download in background.

The InetGet freezes until the download is ready.

Look at Inetget from the helpfile

Edit: oh you got that...i think you just missed

InetGet($download_url,$location)

InetGet($download_url,$location,1,1) <--- the 1,1

CODE

; Advanced example - downloading in the background

InetGet("http://www.nowhere.com/somelargefile.exe", "test.exe", 1, 1)

While @InetGetActive

TrayTip("Downloading", "Bytes = " & @InetGetBytesRead, 10, 16)

Sleep(250)

Wend

MsgBox(0, "Bytes read", @InetGetBytesRead)

Edited by Kademlia

Share this post


Link to post
Share on other sites

THX !!! it works now :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

how can i fix that ? on my pc it works fine ... (strange)

Share this post


Link to post
Share on other sites

#6 ·  Posted (edited)

i don´t realy know...i got a debugger message one time from my Microsoft Visual Studio 2005 after i ignored the 20x messages it worked fine in the window with everything set right.

tried to reproduce but everytime i got this "~20% of video" window

maybe IE6 / IE 7 problems (i got 6 installed for CSS/HTML developement and 7 on my notebook)

Edited by Kademlia

Share this post


Link to post
Share on other sites
thx anyway !!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0