Sign in to follow this  
Followers 0
booz

Error: Variable used without being declared.

15 posts in this topic

Hey, so I bought this tool off someone, and when I try running the exe I get this error :

AutoIt Error
 
Line -1
 
Error Variable used without being declared.

weird thing is, it seems to work with everyone else, I also tested it on my windows server 2003 VPS and it worked fine, it only shows that error on my PC.

What could be the problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites



Hi booz,

1st Welcome to the AutoIt Forums! :idiot:

Some of the following tips may not apply to you, but it may make your life a bit easier here on the forum in the future.

CODE
  • Did you know that we have an awesome search feature?

    You can find many answers to your current questions, just by typing in the right search patterns.

  • A suggestion is to use the Advanced Search mode:

  • Type your specific search term in quotes.
  • Click the forum you want to search in (the one most likely to have your information would generally be the Example Script forum and or the General Help and Support Forum).
  • Click on "Search titles only" radio button.
  • Click perform search.
The above will help you narrow down your searches and prevent you from unneccesarily posting a new thread.

[*]Also, you should try to read the Sticky posts that are at the top of each of the AutoIt Forums you enter such as:

[*]Keep in mind, the help file will be your best friend, however you may find some of the tutorials written by some of our elite forum members helpful.

[*]Forum Etiquette:

  • Making a new thread:

    • Use the Search feature first to see if your question has already been answered.
    • Look in the help file as well before even thinking of posting (When what you want could be obtained by simply reading the help file, you don't generally get a good response from your AutoIt community).
    • Titles are very important here. 1 word titles or titles like "help me", "write something for me", "I'm a noob" etc... aren't tolerated.
    • Make sure you are posting in the correct forum:

      • General Help and Support:

        • This forum is for AutoIt related support questions only. If you have a question related to another language, or nothing at all to do with AutoIt then you need to post in the chat forum, or in that languages perspective forum.
      • Example Script:

        • This forum is for AutoIt scripts/executables only.
        • Source code is preferred but not necessary, you do have the right to just post the binary of your project if you wish.
        • Please don't post questions in this forum unless it's directly related to a thread already existing.
    • Use common sense when creating a new thread.

      Ask yourself if the title is descriptive enough to even interest someone (preferably those that know what they are talking about) to even look at your thread, let alone reply in it.

    • Think about how it would show in the search feature if someone were to look for something just like you are looking for (think of the keywords you used yourself and obviously didn't find anything (because we know you used the search feature :) ) and use those types of keywords in your title as well).
  • Thread content:

    • Be descriptive with your query. (Make sure we actually know what you want to do).
    • Show you've made an effort in coding what you want (provide the reproducer code (generally no more than 50 lines as people lose interest in debugging someones script for free)).
    • Don't talk in ebonics. A lot of the forum members are adults, and a lot of them know how to help you, but talk like a child, you'll be treated as such.
    • Don't ask for help making keyloggers, spam (even if it's to do as a prank), or anything that can be thought of as malicious. You'll more than likely have the thread locked by a moderator, and take a bashing from your fellow AutoIt community.
    • When posting code, use code boxes. This can be accomplished by using [code ]<content here>[/code ] (No spaces between the brackets []).

      Using code boxes will keep the indentation and make it easier to read for others to help you.

  • Bumping your threads:

    • Use common courtesy here.

      Keep in mind every time you bump your thread to the top of the forum, you knock the other threads down a notch.

      Everyone posting for help has just as much right for their threads to get read as you do.

      Because of that, do not bump your post more than once in a 24 hour period.

      A Bump is simply posting in your thread with nothing that pertains to your query with the sole purpose of moving it up.

      Deleting previous bumps, and posting new ones is not tolerated, and the moderators can find those deletions, so do yourself a favor and don't cross that line >_< .

  • Rude or obnoxious content:

    This falls pretty much under the common sense thing. If you use it (common sense) before posting, you won't have issues.

    • Don't use foul language, remember, a lot of the community is at work when they read these threads.
    • Don't provoke or instigate an argument with someone.
  • Double Posting:

    • It's understood that sometimes there's a lag in the system, and sometimes people don't see their post go up right aways so they post again.

      If this happens to you, simply notify a moderator with the report feature in the post, and politely ask them to delete it.

    • If you're just creating another topic because your original topic is not being answered the way you want or at all, this is not tolerated. You could lose your posting privileges all together over it.
  • Non-English languages

    • If English is not your primary language, please make an attempt to interpret (yourself or online) and post that interpretation.

      We have wonderful users from around the world, so after you've done your post in English, back it up with your question also in your native tongue (You may find your answer much quicker using both).

That's it for now, I hope you have a wonderful learning experience, and hope to see you contribute to the community as your knowledge grows.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

What OS are you using? If you're running Vista try running as admin and under compatibility for WinXp SP2.

nope, I'm on XP sp2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi & welcome to the forums!

Bought what tool, AutoIt is free!

It's impossible to tell why you get that message if you don't show any code, we are not mind-readers here >_<

haha, that's the thing, I don't have the code, just the exe file. it worked for everyone else, it also worked on my VPS (windows server 2003), but on my PC...it refuses it run, I googled it and no one has had this problem before, is my PC unique or something. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you serious expect us to diagnose an issue without the source code?


[center]Common sense plays a role in the basics of understanding AutoIt... If you're lacking in that, do us all a favor, and step away from the computer.[/center]

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you serious expect us to diagnose an issue without the source code?

It shouldn't be a source code problem as the EXACT same file is working fine on everyones else PCs and my VPS and vmware, so there's no way the problem is in the source code, it's probably just my PC, maybe I'm missing windows updates or something?

Share this post


Link to post
Share on other sites

#9 ·  Posted (edited)

What exactly does this tool do? AdmiralAlkex asked this and you didn't answer. There's a slim chance we may be able to help you if we know what it is.

Edited by dbzfanatic

Share this post


Link to post
Share on other sites

#10 ·  Posted (edited)

What exactly does this tool do? AdmiralAlek asked this and you didn't answer. There's a slim chance we may be able to help you if we know what it is.

ah sorry, didn't read that..it's 2am here. the tool is a file parser, it gets info from an EXE file(strings/data) .

Edited by booz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the author someone that is on the forums here? I hope you didn't pay much for this tool as from your description it seems like it's a very simple program.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the author someone that is on the forums here? I hope you didn't pay much for this tool as from your description it seems like it's a very simple program.

Nah I don't think that he's on the forums, and I payed $5 for that tool :) , needed something like that at the time. it's really strange that it doesn't work ONLY on my pc, I copied the exact same file to my VPS and it worked, tons of other people bought it from him..and not one complained about it not working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It shouldn't be a source code problem as the EXACT same file is working fine on everyones else PCs and my VPS and vmware, so there's no way the problem is in the source code, it's probably just my PC, maybe I'm missing windows updates or something?

I'm not sure where you feel you're qualified to state that the source code shouldn't be necessary. The fact that you did a google is impressive, but the fact that you didn't find the error says nothing.

The variable not being displayed is because of it not being written correctly in some section of the code. Upload at least the executable. Or I'll have to close this topic, as it can go absolutely no where with nothing but guesses with infinite possibilities.


[center]Common sense plays a role in the basics of understanding AutoIt... If you're lacking in that, do us all a favor, and step away from the computer.[/center]

Share this post


Link to post
Share on other sites

You paid for it, so contact "someone" to support you. :)

oh I did, he had two replys. first one was "I have no idea" , second one was "No refund", so I want to at least fix it so I can use what I paid for.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not sure where you feel you're qualified to state that the source code shouldn't be necessary. The fact that you did a google is impressive, but the fact that you didn't find the error says nothing.

The variable not being displayed is because of it not being written correctly in some section of the code. Upload at least the executable. Or I'll have to close this topic, as it can go absolutely no where with nothing but guesses with infinite possibilities.

ok, you can close the topic then, sorry for wasting your time. I thought there was a specific software requirement for autoIT and that why it wasn't working, but looks like that isn't the case, oh well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0