Jump to content
Sign in to follow this  
iamrock

System modal MsgBox not modal

Recommended Posts

iamrock

When I run the example script from the MsgBox section of the help file, the message box should be system modal, but is not. I can click on other windows and the MsgBox moves to the background. Is anyone else having this problem? I'm using version 3.3.0.0.

MsgBox(4096, "Test", "This box will time out in 10 seconds", 10)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ChrisFromBoston

When I run the example script from the MsgBox section of the help file, the message box should be system modal, but is not. I can click on other windows and the MsgBox moves to the background. Is anyone else having this problem? I'm using version 3.3.0.0.

MsgBox(4096, "Test", "This box will time out in 10 seconds", 10)

FWIW, the code above creates a system modal dialog box. It never moves to the background. Running Windows XP SP2 32-bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
iamrock

That's the problem. It SHOULDN'T move to the background, but DOES. I've tried on two separate XP computers and neither are truly system modal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Valuater

It stays in the foreground on mine.

Windows XP Home SP3 32-bit.

Autoit 3.3.0.0

8)

Edited by Valuater

NEWHeader1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
KaFu

Share this post


Link to post
Share on other sites
trancexx

That flag is specific because it gives the WS_EX_TOPMOST style to the message box.

... so e.g. taskmanager will hide it and vice versa.


♡♡♡

.

eMyvnE

Share this post


Link to post
Share on other sites
GEOSoft

This is from WinSetOnTop() but I think it also applies here.

Third-party programs which add an "Always On Top" context menu entry might not update their menu entry to reflect the AutoIt-induced change in TOPMOST status.

It will depend on the window you are using to test with.

EDIT: I also never bother with System modal, I just set the flag to include Top-Most (262144)

Edited by GEOSoft

George

Question about decompiling code? Read the decompiling FAQ and don't bother posting the question in the forums.

Be sure to read and follow the forum rules. -AKA the AutoIt Reading and Comprehension Skills test.***

The PCRE (Regular Expression) ToolKit for AutoIT - (Updated Oct 20, 2011 ver:3.0.1.13) - Please update your current version before filing any bug reports. The installer now includes both 32 and 64 bit versions. No change in version number.

Visit my Blog .. currently not active but it will soon be resplendent with news and views. Also please remove any links you may have to my website. it is soon to be closed and replaced with something else.

"Old age and treachery will always overcome youth and skill!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
iamrock

I figured it out! I run UltraMon v3.0.2 with dual monitors. While this application is running, all windows (including AutoIt system modal message boxes) get an icon added next to the X (move to other monitor). This apparently prevents the window from being modal. Once I close UltraMon, the message boxes stay in the foreground as they should.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.