Sign in to follow this  
Followers 0
Mamatha

Installation successful page in a wizard doesn't get activate after instalation takes place

5 posts in this topic

I am trying to automate (.exe file) the installation process of my product using autoit.

Everything works ok except the last before page.

When I hit next button on "ready to install" page, it goes to "installing" page (on this page it installs all the required files and it has no buttons / keys to sent to goto next page. This process takes about 3-4 minutes)

And then it automatically goes to "installation successful" page. On this page I have to hit "finish" button here to end up.

It stopped working at the "installing" page in the wizard.

Please find the code that I have been trying.

#requireadmin

Opt("WinTitleMatchMode", 2)

Opt("WinTextMatchMode", 2)

$Version = "1234"

$sScriptName = "Installation Automater"

$exe = "C:\Setup"&$Version&".exe"

$ProcessName = "Setup"&$Version&".exe"

$windowname = "Matrix Setup"

$delay = 1000

ShellExecuteWait($exe)

;It waits for the 'welcome' page of the wizard to popup and become active

WinWaitActive($windowname)

sleep(500)

Send("!n")

Sleep($delay)

;Sends a mouse click command to 'I Agree' radio box on the license agreement dialog

ControlClick($windowname, "I agree to the terms of this license agreement", 602, "", 1)

Sleep($delay)

Send("!n")

;It waits for the 'installation folder' page of the wizard to popup and become active

WinWaitActive($windowname)

Sleep($delay)

Send("!n")

;It waits for the 'shortcuts' page of the wizard to popup and become active

WinWaitActive($windowname)

Sleep($delay)

ControlClick($windowname, "Next >", 100, "", 1)

;It waits for the 'ready to install' page of the wizard to popup and become active

WinWaitActive($windowname)

Sleep($delay)

Send("!n")

;It waits for the "lnstalling' page of the wizard to popup and become active

WinWaitActive($windowname, "Installing Matrix")

Sleep(180000)

;It waits for the 'installation successful' page of the wizard to popup and become active

WinWaitActive($windowname, "Installation Successful")

Sleep($delay)

Send("!f")

Exit

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't see how it works at all because you start off with ShellExecuteWait(), pausing the script until the process finishes. That would prevent all the window handling after it.

:D


Valuater's AutoIt 1-2-3, Class... Is now in Session!For those who want somebody to write the script for them: RentACoder"Any technology distinguishable from magic is insufficiently advanced." -- Geek's corollary to Clarke's law

Share this post


Link to post
Share on other sites

I changed ShellExecuteWait($exe) to Run($exe)

But the last bit still doesn't work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mamatha, I am also trying to automate an installation... Did you have any luck with this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, Mamatha. Rather than using WinWait and mouseclicks, have you looked into whether the product supports some mode of silent installation from the command line? This is often much easier than trying to script your way through the various windows. If you browse to the location of the executable from the command line and type in "exe name" /? does it return anything?


√-1 2^3 ∑ π, and it was delicious!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Similar Content

    • Ascer
      By Ascer
      1. Description
      Anti-bot system to avoid spam. Vector graphic style generates 4 random numbers from 0-9 and create a picture. 2. Requirements
      .NET Framework 1.1 - 4.5 (on this version Microsoft destroy old rules) 3. Possibilities.

      4. Downloads.
      Source package Capatcha.rar
    • Valnurat
      By Valnurat
      How can I get combobox value by using  the ENTER key?
    • vyperhand
      By vyperhand
      I'm struggling to launch a VBS file via autoit using RunWait.  Due to the nature of the deployment tool I am using for said script, I only know that the .vbs files will be in the same directory as my AutoIt-generated .exe, but not what that path will be.  The path will look something like this:
      c:\programdata\vendor\lots\of\folders\randomnumber
      This is generated during deployment and I have no way of predicting the path - therefore, I am not sure how to call back to "same directory" in order to successfully launch the .vbs.
      This line is as close as I have gotten - this fires off the cmd window, but it closes immediately with out information, and the .vbs is not launched.
      RunWait (@ComSpec & " /c" & 'cscript.exe WORKPLEASE.vbs ALL /Q /NoCancel') I thought /c might be the problem, but leaving out the /c element causes me not to even see the momentary CMD window flash by.  Any help will be greatly appreciated, and thanks in advance.
    • Valnurat
      By Valnurat
      I have a ComboBox and I want, when I start writting in it, that it will show me what is the first in the list.
      Like, is I start writting:
      "pe" it  should show me "peter" if that is the first in the list.
      How can I do that?
       
      While 1 Switch GUIGetMsg() Case $GUI_EVENT_CLOSE, $idClos ExitLoop Case $idComboBox $sComboRead = GUICtrlRead($idComboBox) Local $iIdx = _ArraySearch($aResult,$sComboRead,0,0,0,0,1,1) Local $aComputerOwner = _AD_GetObjectsInOU("OU=al,DC=AD,DC=AL,DC=ORG","(&(objectclass=computer)(managedby=" & $aResult[$iIdx][0] & "))",Default,"cn") _ArrayDelete($aComputerOwner,0) _GUICtrlListView_SetItemCount($idMylist,UBound($aComputerOwner)) If IsArray($aComputerOwner) Then For $i = 0 To UBound($aComputerOwner) - 1 GUICtrlCreateListViewItem($aComputerOwner[$i], $idMylist) Next Else GUICtrlSetData($idMylist, "No computer|") EndIf EndSwitch WEnd  
    • Valnurat
      By Valnurat
      Hi.
      I'm trying to add an array to my gui listview, but it fails with
      "C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Include\GuiListView.au3" (473) : ==> Array variable has incorrect number of subscripts or subscript dimension range exceeded.: DllStructSetData($tBuffer, "Text", $aItems[$iI][0]) DllStructSetData($tBuffer, "Text", ^ ERROR My code is:
      #cs ---------------------------------------------------------------------------- AutoIt Version: 3.3.14.2 Author: myName Script Function: Template AutoIt script. #ce ---------------------------------------------------------------------------- ; Script Start - Add your code below here #include <WindowsConstants.au3> #include <ComboConstants.au3> #include <GuiComboBox.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <GuiListView.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #Include <AD.au3> #include <Array.au3> Opt('MustDeclareVars', 1) Global $aResult[0][2] Local $aNames[4] = ["DKSO","DKKO","SELU","SEES"] Local Const $iWidth = 300, $iHeight = 250, $iW = 85, $iH = 25 Local $hGUI = GUICreate("Find Computer Owner", $iWidth, $iHeight) ; Create a combobox control. Local $idComboBox = GUICtrlCreateCombo("", 2, 2, 296, 20, BitOR($CBS_DROPDOWN, $CBS_AUTOHSCROLL, $WS_VSCROLL, $CBS_SORT)) ;$WS_VSCROLL Local $idMylist = GUICtrlCreateListView("", 2, 114, 296, 100) Local $idClos = GUICtrlCreateButton("Close", ($iWidth - $iW) / 2, ($iHeight - $iH) - 7 , $iW, $iH) _AD_Open() Local $sFill = "" For $i = 0 to UBound($aNames) -1 Local $aUserInfo = _AD_GetObjectsInOU("OU=Al,DC=ad,DC=al,DC=org","(&(objectCategory=Person)(objectclass=user)(sAMAccountName=" & $aNames[$i] & "*))","","distinguishedName,cn") if @error Then MsgBox(0,@error,@extended) Exit EndIf For $x = $aUserInfo[0][0] To 1 Step -1 If $aUserInfo[$x][0] = "" Or StringInStr($aUserInfo[$x][0], "Resources") > 0 Or StringInStr($aUserInfo[$x][0], "Leavers") > 0 Or StringInStr($aUserInfo[$x][0], "Administration") > 0 Then _ArrayDelete($aUserInfo, $x) EndIf Next _ArrayConcatenate($aResult, $aUserInfo, 1) Next for $i = 0 To UBound($aResult) -1 If $aResult[$i][0] <> "" Then $sFill &= $aResult[$i][1] & "|" EndIf Next _ArrayDisplay($aResult, 'AD ' & UBound($aResult)) $sFill = StringTrimRight($sFill, 1) _GUICtrlComboBox_BeginUpdate($idComboBox) GUICtrlSetData($idComboBox, $sFill, "") _GUICtrlComboBox_EndUpdate($idComboBox) GUISetState(@SW_SHOW, $hGUI) GUIRegisterMsg($WM_NOTIFY, "WM_NOTIFY") _GUICtrlListView_AddColumn($idMylist, "Computername", 296) Local $sComboRead = "" ; Loop until the user exits. While 1 Switch GUIGetMsg() Case $GUI_EVENT_CLOSE, $idClos ExitLoop Case $idComboBox $sComboRead = GUICtrlRead($idComboBox) Local $iIdx = _ArraySearch($aResult,$sComboRead,0,0,0,0,1,1) Local $aComputerOwner = _AD_GetObjectsInOU("OU=al,DC=AD,DC=AL,DC=ORG","(&(objectclass=computer)(managedby=" & $aResult[$iIdx][0] & "))",Default,"cn") _ArrayDelete($aComputerOwner,0) _ArrayDisplay($aComputerOwner) _GUICtrlListView_SetItemCount($idMylist,UBound($aComputerOwner)) If IsArray($aComputerOwner) Then MsgBox(0,"Test",$sComboRead) _GUICtrlListView_AddArray($idMylist, $aComputerOwner) ; <---- it fails Else GUICtrlSetData($idMylist, "No computer|") EndIf EndSwitch WEnd _AD_Close() ; Delete the previous GUI and all controls. GUIDelete($hGUI) Func WM_NOTIFY($hWnd, $iMsg, $wParam, $lParam) #forceref $hWnd, $iMsg, $wParam Local $hWndFrom, $iIDFrom, $iCode, $tNMHDR, $hWndListView, $tInfo ; Local $tBuffer $hWndListView = $idMylist If Not IsHWnd($idMylist) Then $hWndListView = GUICtrlGetHandle($idMylist) $tNMHDR = DllStructCreate($tagNMHDR, $lParam) $hWndFrom = HWnd(DllStructGetData($tNMHDR, "hWndFrom")) $iIDFrom = DllStructGetData($tNMHDR, "IDFrom") $iCode = DllStructGetData($tNMHDR, "Code") Switch $hWndFrom Case $hWndListView Switch $iCode Case $NM_DBLCLK ; Sent by a list-view control when the user double-clicks an item with the left mouse button $tInfo = DllStructCreate($tagNMITEMACTIVATE, $lParam) _DebugPrint("$NM_DBLCLK" & @CRLF & "--> hWndFrom:" & @TAB & $hWndFrom & @CRLF & _ "-->IDFrom:" & @TAB & $iIDFrom & @CRLF & _ "-->Code:" & @TAB & $iCode & @CRLF & _ "-->Index:" & @TAB & DllStructGetData($tInfo, "Index") & @CRLF & _ "-->SubItem:" & @TAB & DllStructGetData($tInfo, "SubItem") & @CRLF & _ "-->NewState:" & @TAB & DllStructGetData($tInfo, "NewState") & @CRLF & _ "-->OldState:" & @TAB & DllStructGetData($tInfo, "OldState") & @CRLF & _ "-->Changed:" & @TAB & DllStructGetData($tInfo, "Changed") & @CRLF & _ "-->ActionX:" & @TAB & DllStructGetData($tInfo, "ActionX") & @CRLF & _ "-->ActionY:" & @TAB & DllStructGetData($tInfo, "ActionY") & @CRLF & _ "-->lParam:" & @TAB & DllStructGetData($tInfo, "lParam") & @CRLF & _ "-->KeyFlags:" & @TAB & DllStructGetData($tInfo, "KeyFlags")) ; No return value EndSwitch EndSwitch Return $GUI_RUNDEFMSG EndFunc ;==>WM_NOTIFY Func _DebugPrint($s_Text, $sLine = @ScriptLineNumber) ConsoleWrite( _ "!===========================================================" & @CRLF & _ "+======================================================" & @CRLF & _ "-->Line(" & StringFormat("%04d", $sLine) & "):" & @TAB & $s_Text & @CRLF & _ "+======================================================" & @CRLF) EndFunc ;==>_DebugPrint Do I do it wrong?
       
      Thank you in advanced.