Jump to content
Sign in to follow this  
jaberwacky

Will you beta test my current script, please?

Recommended Posts

jaberwacky

I am restructuring Jos' SciTEConfig to allow more control over SciTE.

I would greatly appreciate if you would run it on your machine and tell me if it presents an accurate picture of your current SciTE configuration, please.

This is not intended to replace the current SciTEConfig. This is just an alternative for those of us that want more control.

This script will now perform the following duties:

1. Load a new theme.

2. Change the default action of scripts, I.E., change from edit to run.

3. Enable and disable tools from the Tools menu.

4. Change the loaded definitions from production to beta.

5. Enable and disable the context menu entries.

6. A live preview for on the fly tweaking!

Note: For most of these items, the script must be compiled.

Note: If you decide to change any of the 'Context Menu' items then be sure to back up your current registry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Note: Back up your au3.properties too.

Note: Works best with the latest AutoIt3 beta version (3.3.9). Also, works best with Jos' latest SciTE4AutoIt3 betas.

Enjoy!

SciTE Customizer previous: 15|5|4|0|21|0|10|5|9|11|6

Edited by LaCastiglione

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mikeman27294

Nice little program, but I have noticed a few english errors (Such as a button spelt hilite rather than highlight in the general tab). Also, I have found that it doesnt actually work for me :)

Before you get worried, the reason is that the scite I tested it on was running off my thumbdrive - there is no autoit installation on the computer I am currently using. Therefore, I think that it might be a good idea to have an option for the user to change the directory that it checks for the scite settings in if they are not found by the program, and also have an optional override if they want to use it on a computer (such as my own one, not the one I am using now) where there is a local installation and one on another drive.

Well, thats about it for my criticism for now. Other than that, it is quite well laid out - not horribly cluttered or anything like that. If this were to become a finished project, I would definately use it.

Hope this has helped, and given you a good idea for the program.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaberwacky

Thank you for the kind words. Seeing as to how Australia is the opposite side of Earth and another hemisphere, things there are the opposite of what they are here. My winters are your summers and my nights are your days. Right? I hope that my constructive criticism isn't your sarcasm. =P Kidding.

I corrected the spelling mistakes and am now thinking of how to best implement your suggestions. Thanks!

SciTE was running at the time right? This is strange because SciTE has an interface for getting user settings. No need to know where the SciTE directory is located.

Edited by LaCastiglione

Share this post


Link to post
Share on other sites
BrewManNH

The original SciTeconfig would write the configuration for some of the settings in properties files that are normally in the User's profile folder and not in the Scite folder. It would ignore the SciTE folder and put them there even if you don't have AutoIt3 and Scite installed on the computer. If yours can overcome that defect I would definitely be interested in taking a look at it.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaberwacky

The original SciTeconfig would write the configuration for some of the settings in properties files that are normally in the User's profile folder and not in the Scite folder. It would ignore the SciTE folder and put them there even if you don't have AutoIt3 and Scite installed on the computer. If yours can overcome that defect I would definitely be interested in taking a look at it.

Have you run the script on your machine? If so, did it get your configuration or did it even work at all?

If SciTE and AutoIt are not installed then SciTEConfig wouldn't be on your computer.

Edited by LaCastiglione

Share this post


Link to post
Share on other sites
MvGulik

If where talking anal here ...

In relation to the "User Include Folders" setting, adding some additional support for handling the possible multiple path's here might be a idea.


"Straight_and_Crooked_Thinking" : A "classic guide to ferreting out untruths, half-truths, and other distortions of facts in political and social discussions."
"The Secrets of Quantum Physics" : New and excellent 2 part documentary on Quantum Physics by Jim Al-Khalili. (Dec 2014)

"Believing what you know ain't so" ...

Knock Knock ...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaberwacky

If where talking anal here ...

In relation to the "User Include Folders" setting, adding some additional support for handling the possible multiple path's here might be a idea.

I'm not sure what you mean. Doesn't AutoIt only use one folder as the include folder?

Edited by LaCastiglione

Share this post


Link to post
Share on other sites
MvGulik

So, I'm assuming that you ran the script and that it presented your current SciTE and Tidy configurations accurately?

Well, Yes. Although I did not pay to much attention if settings where actually correct compared to what I use. (Will do that later ... )

I'm not sure what you mean. Doesn't AutoIt only use one folder as the include folder?

Nope, you can use more locations/folders if you like in the 'User' Include setting. (semicolon delimited path setting) ... "X:/Path1;Y:/Path2"

- Useful for keeping different types of 'User' includes files separated. (Debug, Personal function, Others, etc)

Edited by MvGulik

"Straight_and_Crooked_Thinking" : A "classic guide to ferreting out untruths, half-truths, and other distortions of facts in political and social discussions."
"The Secrets of Quantum Physics" : New and excellent 2 part documentary on Quantum Physics by Jim Al-Khalili. (Dec 2014)

"Believing what you know ain't so" ...

Knock Knock ...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
MvGulik

Could not find any settings problem. Except maybe the Tidy:'Tail comments'. All four check-marks are on. (I'm not using any of the related settings in Tidy.ini. ... Except for "endfunc_comment=0", but that one seems to be a old/depreciated option name.)

---

Personal code comment:

When using a lot of switch cases I generally use a initial "Nothing to do" case. (Just a personal habit to eliminate a full scan in case its not really needed.)

$message = GUIGetMsg()
Switch $message ; main edit messages
Case 0 ;; nothing to do.
Case $bgcolor_btn
...
Edited by MvGulik

"Straight_and_Crooked_Thinking" : A "classic guide to ferreting out untruths, half-truths, and other distortions of facts in political and social discussions."
"The Secrets of Quantum Physics" : New and excellent 2 part documentary on Quantum Physics by Jim Al-Khalili. (Dec 2014)

"Believing what you know ain't so" ...

Knock Knock ...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaberwacky

If were talking anal here ...

In relation to the "User Include Folders" setting, adding some additional support for handling the possible multiple paths here might be a idea.

Please try the latest version to see if this is what you wanted. I did the Case 0 thing. I can't believe that I never thought to do that!

Edited by LaCastiglione

Share this post


Link to post
Share on other sites
MvGulik

Observed change: Additional folder selection for the "Standard library" setting.

No no. :) Although being able to change the "Standard library" setting was missing. That was not what I had in mind.

The general problem I have in mind is that here, and in SciteConfig. When you use the [select] on the "User-defined libraries" setting. It allows you only to changed the whole string with a new, but single, path.

So in the case of a user that has a "User-defined libraries" setting with multiple paths (aka: Me). The [select] feature is of no real use.

... But considering the potential work needed versus the minor benefits. I would first take a good look at it ... (+Source code is available, so If I really feel like I need something like that, I could/should try it myself of course.)

Tidy:'Tail comments': Seems ok now, But can't say much more as Tidy itself is giving me unexpected results after trying to ditch the "endfunc_comment=N" option. ... and dinner is calling.


"Straight_and_Crooked_Thinking" : A "classic guide to ferreting out untruths, half-truths, and other distortions of facts in political and social discussions."
"The Secrets of Quantum Physics" : New and excellent 2 part documentary on Quantum Physics by Jim Al-Khalili. (Dec 2014)

"Believing what you know ain't so" ...

Knock Knock ...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mikeman27294

Thank you for the kind words. Seeing as to how Australia is the opposite side of Earth and another hemisphere, things there are the opposite of what they are here. My winters are your summers and my nights are your days. Right? I hope that my constructive criticism isn't your sarcasm. =P Kidding.

I corrected the spelling mistakes and am now thinking of how to best implement your suggestions. Thanks!

SciTE was running at the time right? This is strange because SciTE has an interface for getting user settings. No need to know where the SciTE directory is located.

Yeah I had it running. But because I use it on numerous computers (and I am a huge fan of portable applications), I had it running off my thumbdrive. Well, I will be looking forward to see whether you will implement that idea of mine, and if so, I will be :) <As happy as that guy there haha.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaberwacky

Yeah I had it running. But because I use it on numerous computers (and I am a huge fan of portable applications), I had it running off my thumbdrive. Well, I will be looking forward to see whether you will implement that idea of mine, and if so, I will be :) <As happy as that guy there haha.

I don't think it can be done. That is if I'm understanding you. I'm going to put SciTE on a thumbdrive and try it on a computer which has never had SciTE installed.

Edit: Forgot to Quote Mikeman

Edited by LaCastiglione

Share this post


Link to post
Share on other sites
BrewManNH

I can't get this to run for me. If I run the script from SciTE it errors with the following error:

C:AutoItScriptsSciTE4AU3 ConfigSciTE Director.au3 (26) : ==> The requested action with this object has failed.:

$this.AddProperty("Hwnd", $elscope_private, $hwnd)

$this.AddProperty("Hwnd", $elscope_private, $hwnd)^ ERROR

If I run the .exe it just puts an icon in the System tray and no GUI shows up and it does nothing.

Windows 7 Enterprise, x86, running as an administrator.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaberwacky

I can't get this to run for me. If I run the script from SciTE it errors with the following error:

If I run the .exe it just puts an icon in the System tray and no GUI shows up and it does nothing.

Windows 7 Enterprise, x86, running as an administrator.

Beta or release version of AutoIt? I forgot to mention that the beta version is needed.

Edited by LaCastiglione

Share this post


Link to post
Share on other sites
BrewManNH

I was using the release. With the Beta version the error goes away, but I found another issue, when I try to change the font used, as soon as I select a font and click OK in the font window I get a series of errors and the font change doesn't get applied.

BTW, this is being used on an installed version of AutoIt, not a portable version, so far.

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2578)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2579)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2580)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2581)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2582)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2583)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2584)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2585)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2586)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2587)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2588)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2589)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2590)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2591)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2592)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2593)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2594)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2595)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2596)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2597)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2598)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2599)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================

=============================================

! AutoItCOM Test: We intercepted a COM error!

description :

windescription: Member not found.

number : 0x80020003

lastdllerror : 0

scriptline : (2600)

source :

helpfile :

helpcontext : 2036879460

=============================================


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaberwacky

I was using the release. With the Beta version the error goes away, but I found another issue, when I try to change the font used, as soon as I select a font and click OK in the font window I get a series of errors and the font change doesn't get applied.

BTW, this is being used on an installed version of AutoIt, not a portable version, so far.

Updated. See OP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BrewManNH

Ok, the error with the font selection is gone now, that's a good thing. :)

But, the theme tab doesn't accurately show the console window colors. Also, the Tools tab isn't showing anything in it.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaberwacky

Ok, the error with the font selection is gone now, that's a good thing. :)

But, the theme tab doesn't accurately show the console window colors. Also, the Tools tab isn't showing anything in it.

Could you show me a screen shot of the Theme Settings window and of your console window which show the colors in question?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • Jos
      By Jos
      7/8/2018: Uploaded a new SciTe4AutoIt3.exe v18.708.1148.0 installer.
      It has been over a year since the last update of the full SciTE4AutoIt3 installer whch mainly had to do with the fact that Neil was moving toward v4 of SciTE and I wanted to wait for a stable version.
      Any help with testing this version before general release is appreciated.
      Also any feedback is welcome in caseI missed something or suggestions for improvement before releasing.
      ==> SciTE4AutoIt3 v18.708.1148.0
      Enjoy,
      Jos

      Addition/Changes/Fixes in the current installer:
      -------------------------------------------------------------------------------------------------- 8-7-2018 *** Merged the SciTE v 4.1.0 by Neil Hodgson with our own version of SciTE. (Jos)     This is a major change from the previous version so ensure you update all files including LUA or else you will get errors!     - SciLexer au3: Fixed issues with nested CommentBlocks not always showing the correct color.     - SciLexer au3: Change any line starting with # and no recognised keyword to be shown with the Pre-Processor in stead of default.     - Changed Shortcut for AU3INFO to Ctrl+Shift+F6.     - Moved the session restore logic for (save.session.advanced=1)into SciTE in stead of LoadSession.lua as that was clearing the recent files list of the last session       when opening a file by double cliking it. This is fixed with this change.       Default remains 0 so when a file is double clicked the last session isn't restored unless you add this to SciTEuser.properties:       "save.session.advanced=1"     - updated Tools.lua replacing [s%] with [ /t] to avoid empty lines being stripped by those functions. (Thanks Enyby) *** Updated AutoIt3Wrapper v18.708.1148.0 (Jos)     - 17.224.935.1 Added /autoit3dir to au3stripper commandline, when provided to AutoIt3Wrapper., to ensure the included files are for the correct AutoIt3 directory     - 17.224.935.2 Added directives:          #AutoIt3Wrapper_Res_CompanyName=          ;Company field          #AutoIt3Wrapper_Res_LegalTrademarks=      ;Trademark field     - 17.224.935.5 Fixed Versioning when files contain backets ->  ()     - 17.224.935.6 Added support for :          #AutoIt3Wrapper_Au3stripper_Stop_OnError=        ;(Y/N) Continue/Stop on Warnings.(Default=N)     - 17.224.935.7 added INI support for:           [Other]            Au3Stripper_Stop_OnError=n     - 17.224.935.10 Minor changes in console messages     - 17.224.935.11 Modifications from JPM:         - add #AutpIt3Wrapper_Res_Cursor_Add         - "clean" a little bit AutoIt3Wrapper.au3 *** Updated Au3Stripper v18.708.1148.0 (Jos)     - 17.224.935.1 Fixed crash when an include file contains longer record than 4096 characters.     - 17.224.935.2 Changed /rsln to replace @ScriptLineNumber in the Master script with "XXX/YYY". XXX is the master script linenumber, YYY is the Merged script linenumber.     - 17.224.935.3 Fixed issue detecting #cs #ce when a space was missing after the directive.     - 17.224.935.4 Changed Close/Open logic for Tracelog to (hopefully) avoid the hardcrash.     - 17.224.935.5 improved speed avoiding rereading include files to determine the max rec len.     - 17.224.935.6 improved speed by re-coding the check for long records.     - 17.224.935.7 Made sure the returncode is the highest from all iterations in stead of the last iteration.     - 17.224.935.8 fix for reported bug: https://www.autoitscript.com/trac/autoit/ticket/3623#comment:4     - 17.224.935.9 added support for #autoit3wrapper_autoit3dir     - 17.224.935.10 Fixed support for #autoit3wrapper_autoit3dir when followed by linecomment                     Stop processing when include file isn't found.     - 18.624.1847.1 strip the leading and trailing double quotes from the autoit3dir directive to avoid an error when they are specified.     - 18.624.1847.2 Fixed Hardcrash in the Include logic     - 18.624.1847.3 Fixed Hardcrash in Func stripping logic by enlarging the base table size     - 18.702.1556.1 Fixed regression bug with the Translate option.     - 18.703.1808.2 Fixed regression bug with the Stripping FUNC logic for the first found FUNC. *** Updated SciTEConfig v18.708.1148.0 (Jos)     - 17.224.935.1 No updates *** Updated Tidy v18.708.1148.0 (Jos)     - 17.224.935.1 Added option  to copy comments from #CS to #CE. Default is to copy the comments.                    Added Tidy Parameters:  /Skip_CE_Comment or /scec will skip this copy action                    Added INI option:                      * * *  Add comment to #CE/#CommentEnd and make it the same as the #CS/CommentStart Comments.                      ce_comment=1     - 17.224.935.2 Fix issue with Copy comments on comment start - end     - 17.224.935.4 Fix another issue with Copy comments on comment start - end -------------------------------------------------------------------------------------------------- ==> ScitillaHistory page containing all SciTE-Scintilla updates.
      ==> Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions
      ==> Check the online documentation for an overview of all extra's you get with this installer.
    • sumanth1980
      By sumanth1980
      Here i am wrote a simple lines to install basic applications but when i clicked on one application/program to install it was working fine but when i cancel the program in the middle to install another program it was not working. I am not an expert in this but i want a solution for this ... Can any one help me on this....
      ORG-1.au3
    • Bllee
      By Bllee
      every time i press "delete button" delete a line, but i can't add new line with info. the id line write normally but i can't change or add new info
      obs: looking at the "includes" one realizes that already tried of everything that knew
      my code
      #include <ButtonConstants.au3> #include <EditConstants.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <GUIListBox.au3> #include <StaticConstants.au3> #include <WindowsConstants.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <GuiImageList.au3> #include <GuiListView.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <GuiListView.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #include <WinAPI.au3> #include <StringConstants.au3> #include <Array.au3> #include <GuiListBox.au3> #Region ### START Koda GUI section ### Form= $Form1 = GUICreate("Form1", 612, 480, 192, 154) $MenuItem1 = GUICtrlCreateMenu("&Arquivo") $MenuItem2 = GUICtrlCreateMenuItem("Salvar Ctrl+S", $MenuItem1, $SS_CENTER) $MenuItem4 = GUICtrlCreateMenuItem("Carregar Ctrl+O", $MenuItem1, $SS_CENTER) $MenuItem3 = GUICtrlCreateMenuItem("Salvar Como Shitft+Ctrl+S", $MenuItem1, $SS_CENTER) $Group1 = GUICtrlCreateGroup("", 21, 8, 569, 97, $SS_CENTER) $Input1 = GUICtrlCreateInput("ID COR", 122, 32, 97, 21, $SS_CENTER) $Input2 = GUICtrlCreateInput("REGIÃO", 138, 64, 249, 21, $SS_CENTER) $Input3 = GUICtrlCreateInput("Label", 264, 30, 121, 21, $SS_CENTER) $Label1 = GUICtrlCreateLabel("Label", 232, 32, 30, 17, $SS_CENTER) $Button1 = GUICtrlCreateButton("Capturar Cor", 42, 30, 75, 25, $SS_CENTER) $Button2 = GUICtrlCreateButton("Capturar Região", 42, 62, 91, 25, $SS_CENTER) $Button3 = GUICtrlCreateButton("ADD", 442, 24, 113, 33) $Button5 = GUICtrlCreateButton("Delet", 442, 64, 113, 33) $Group2 = GUICtrlCreateGroup("Editar ID selecionado", 8, 384, 601, 57, $SS_CENTER) $Input7 = GUICtrlCreateInput("ID", 10, 402, 40,21, $SS_CENTER) $Input4 = GUICtrlCreateInput("COR", 51, 402, 121, 21, $SS_CENTER) $Input5 = GUICtrlCreateInput("REGIÃO", 173, 402, 249, 21, $SS_CENTER) $Input6 = GUICtrlCreateInput("LABEL", 423, 402, 121, 21, $SS_CENTER) $Button4 = GUICtrlCreateButton("\/", 544, 400, 30, 25, $SS_CENTER) $Button6 = GUICtrlCreateButton("/\", 574, 400, 30, 25, $SS_CENTER) ; Add column Global $id = Int(0) $List1 = GUICtrlCreateListView("",5, 120, 601, 253, $SS_CENTER) _GUICtrlListView_AddColumn($List1, "ID",40) _GUICtrlListView_AddColumn($List1, "COR",100) _GUICtrlListView_AddColumn($List1, "COORDENADA",305) _GUICtrlListView_AddColumn($List1, "LABEL",150) GUISetState(@SW_SHOW) #EndRegion ### END Koda GUI section ### While 1 $nMsg = GUIGetMsg() Switch $nMsg Case $GUI_EVENT_CLOSE Exit Case $MenuItem2 MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "ctrl + s", "Nothing Here",1) Case $MenuItem3 MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "shift+ctrl s", "Nothing Here",1) Case $MenuItem4 MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "ctrl + o", "Nothing Here",1) Case $Button1 MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "Capturar cor", "Aperte espaço para capturar a cor") GUICtrlSetData($Input1,MouseColor()) Case $Button2 MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "capturar região", "Aperte espaço para capturar a posição inicial") local $mouse = MouseGetPos() $x_init = $mouse[0] $y_init = $mouse[1] MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "capturar região", "Aperte espaço para capturar a posição final") local $mouse = MouseGetPos() $x_end = $mouse[0] $y_end = $mouse[1] GUICtrlSetData($Input2,$x_init&','&$y_init&' ; '&$x_end&','&$y_end) Case $Button3 _GUICtrlListView_AddItem($List1, $id, 1) ; id _GUICtrlListView_AddSubItem($List1, $id, GUICtrlRead($Input1), 1, 1) ;cor _GUICtrlListView_AddSubItem($List1, $id, GUICtrlRead($Input2), 2, 1) ;coordenada _GUICtrlListView_AddSubItem($List1, $id, GUICtrlRead($Input3), 3, 1) ;label $id= $id + 1 Case $Button4 $Item = _GUICtrlListView_GetSelectedIndices($List1) $Sid = _GUICtrlListView_GetItem($List1, Number($Item),0) $Scor = _GUICtrlListView_GetItem($List1, Number($Item),1) $Scord = _GUICtrlListView_GetItem($List1, Number($Item),2) $Slabel = _GUICtrlListView_GetItem($List1, Number($Item),3) ; get info GUICtrlSetData($Input7,$Sid[3]) GUICtrlSetData($Input4,$Scor[3]) GUICtrlSetData($Input5,$Scord[3]) GUICtrlSetData($Input6,$Slabel[3]) Case $Button5 _GUICtrlListView_DeleteItemsSelected($List1) Case $Button6 ; give back inf if GUICtrlRead($Input7) <> "ID" Then _GUICtrlListView_SetItem($List1, GUICtrlRead($Input4), GUICtrlRead($Input7),1) ;cor _GUICtrlListView_SetItem($List1, GUICtrlRead($Input5), GUICtrlRead($Input7),2) ;coordenada _GUICtrlListView_SetItem($List1, GUICtrlRead($Input6), GUICtrlRead($Input7),3) ;coordenada EndIf EndSwitch WEnd Func MouseColor() local $mouse = MouseGetPos() Return Hex(PixelGetColor($mouse[0],$mouse[1]), 6) EndFunc  
    • FrancescoDiMuro
      By FrancescoDiMuro
      Good evening everyone
      First, I want to apologize with you for the title not very clear, but I thought a little bit on which title to set at the thread, and this is the one that came in mind.
      Now, let me explain what I'm trying to understand.

      I am making an application ( with n clients ), with an SQLite Database, which has a Main form, and n sub-forms... 
      Since these sub-forms are called several times, because they are used to add or update records to the Database, I put the code that generates the GUI of these sub-forms in Functions.
      There are two sub-forms which are "treated" as two main forms, since even them have n sub-forms, which perform various tasks.
      Where am I stucked?

      For the Main form I created a Status Bar, in order to display messages ( add/delete/update/search results ), and it works perfectly with all the forms which don't have other sub-forms.
      For the two forms, which indeed have n sub-forms, I created two separated Status Bars, which are (re)created everytime I call the function that then displays the form.
      Practically, I can't set icons to these two Status Bars, and I don't know why.
      I'm really sorry that I don't feel clear enough, so, here you are an example of what I am saying.
      I recreated exactly what my script does:
      #include <GuiButton.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <GuiStatusBar.au3> #include <WindowsConstants.au3> Opt("GUIOnEventMode", 1) Global $frmSubForm, _ $txtSubFormField, _ $sbSubFormStatusBar, _ $objSB_IconError = _WinAPI_LoadShell32Icon(109), _ $objSB_IconInformation = _WinAPI_LoadShell32Icon(277) #Region ### START Koda GUI section ### Form= $frmMainForm = GUICreate("Main Form", 300, 300, -1, -1) GUISetOnEvent($GUI_EVENT_CLOSE, "ExitApplication") $sbMainStatusBar = _GUICtrlStatusBar_Create($frmMainForm) $btnCreateSubForm = GUICtrlCreateButton("Create Sub Form", 105, 110, 75, 41, BitOR($BS_CENTER,$BS_VCENTER,$BS_MULTILINE)) GUICtrlSetOnEvent(-1, "GenerateSubForm") GUICtrlSetFont(-1, 10, 400, 0, "Arial") _GUICtrlStatusBar_SetSimple($sbMainStatusBar) _GUICtrlStatusBar_SetText($sbMainStatusBar, "") GUISetState(@SW_SHOW, $frmMainForm) #EndRegion ### END Koda GUI section ### While 1 Sleep(100) WEnd Func ExitApplication() Exit EndFunc Func GenerateSubForm() #Region ### START Koda GUI section ### Form= $frmSubForm = GUICreate("Sub-Form", 300, 300, -1, -1, -1, -1, $frmMainForm) GUISetOnEvent($GUI_EVENT_CLOSE, "DeleteSubForm") $txtSubFormField = GUICtrlCreateInput("", 0, 0, 100, 20) $btnCheckSubFormField = GUICtrlCreateButton("Check Field", 105, 110, 75, 41, BitOR($BS_CENTER,$BS_VCENTER,$BS_MULTILINE)) GUICtrlSetOnEvent(-1, "CheckSubFormField") GUICtrlSetFont(-1, 10, 400, 0, "Arial") $sbSubFormStatusBar = _GUICtrlStatusBar_Create($frmSubForm) _GUICtrlStatusBar_SetSimple($sbSubFormStatusBar) _GUICtrlStatusBar_SetText($sbSubFormStatusBar, "") GUISetState(@SW_SHOW, $frmSubForm) GUISetState(@SW_DISABLE, $frmMainForm) #EndRegion ### END Koda GUI section ### EndFunc Func DeleteSubForm() ; Declared Globally => $frmSubForm GUIDelete($frmSubForm) GUISetState(@SW_ENABLE, $frmMainForm) EndFunc Func WriteToStatusBar($sbStatusBar, $objSB_Icon, $strText) _GUICtrlStatusBar_SetIcon($sbStatusBar, 0, $objSB_Icon) _GUICtrlStatusBar_SetText($sbStatusBar, $strText) ConsoleWrite("Icon Handle: " & $objSB_Icon & @CRLF) EndFunc Func CheckSubFormField() ; Declared Globally => $txtSubFormField If GUICtrlRead($txtSubFormField) = "" Then ; Declared Globally => $sbStatusBar WriteToStatusBar($sbSubFormStatusBar, $objSB_IconError, "Field NOK.") Else WriteToStatusBar($sbSubFormStatusBar, $objSB_IconInformation, "Field OK.") EndIf EndFunc The text is set, but icon is not.
      Could someone please tell me why?
      Thanks everyone in advance  

      Best Regards.
    • FrancescoDiMuro
      By FrancescoDiMuro
      Good evening everyone
      I was trying to insert function header to the functions of my script, but, in the SciTE console, this appears:
      Function or struct definition not found, unable to insert header. @Jos Any suggestion?
      Thanks in advance.

      Best Regards.
×