Sign in to follow this  
Followers 0
bartekd

Can't get form to submit

8 posts in this topic

Hello All,

I am having issues with submitting a form. I am able to input the username and password using autoit, but it won't submit. Does anyone have ideas of what will work? I put the html snippet in the below as well of what works and what doesn't.

This works fine... but I can't get it to submit

$oForms = _IEFormGetCollection($oIE)
                    $LForms = _IEFormGetCollection($oIE, 0)
                    $LObjects = _IEFormElementGetCollection($LForms, -1)
                    $oQueryl = _IEFormElementGetObjByName($LForms, "username")
                    _IEFormElementSetValue($oQueryl, "1234")
                    $oQueryl = _IEFormElementGetObjByName($LForms, "password")
                    _IEFormElementSetValue($oQueryl, "123456")

<INPUT value=1234 size=16 name=username autocomplete="off">  <----------- Works with above

<INPUT value="" size=16 type=password name=password autocomplete="off">  <----------- Works with above

<INPUT value=Login type=submit name=submit>  <----------- Doesn't work with IESubmit

Share this post


Link to post
Share on other sites



Hello All,

I am having issues with submitting a form. I am able to input the username and password using autoit, but it won't submit. Does anyone have ideas of what will work? I put the html snippet in the below as well of what works and what doesn't.

This works fine... but I can't get it to submit

$oForms = _IEFormGetCollection($oIE)
                    $LForms = _IEFormGetCollection($oIE, 0)
                    $LObjects = _IEFormElementGetCollection($LForms, -1)
                    $oQueryl = _IEFormElementGetObjByName($LForms, "username")
                    _IEFormElementSetValue($oQueryl, "1234")
                    $oQueryl = _IEFormElementGetObjByName($LForms, "password")
                    _IEFormElementSetValue($oQueryl, "123456")

<INPUT value=1234 size=16 name=username autocomplete="off">  <----------- Works with above

<INPUT value="" size=16 type=password name=password autocomplete="off">  <----------- Works with above

<INPUT value=Login type=submit name=submit>  <----------- Doesn't work with IESubmit

You should try _IEFormSubmit.


AutoIt Absolute Beginners    Require a serial    Pause Script    Video Tutorials by Morthawt   ipify 

Monkey's are, like, natures humans.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried that. both of these, and they both don't work

$oForm = _IEFormGetObjByName($oIE, "Login")
_IEFormSubmit($oForm, 0)
 
$oForm = _IEFormGetObjByName($oIE, "submit")
_IEFormSubmit($oForm, 0)
 
Gives me this errors
--> IE.au3 V2.4-0 Warning from function _IEFormGetObjByName, $_IEStatus_NoMatch
--> IE.au3 V2.4-0 Error from function _IEFormSubmit, $_IEStatus_InvalidDataType
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is the snippet of HTML code. Let me know if you want any more. 

<TABLE width="100%" height="32
"  border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" background="/MVAP/images/login/main_metal_strip.jpg" bgcolor="#000000">
    <TR>
      <TD width="6" bgcolor="#000000"><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif" width="6"></TD>
      <TD width="10" align="left" background="/MVAP/images/login/tube_left.gif"><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif" width="10"></TD>
      <TD width="6"><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif" width="6" height="10"></TD>
      <TD nowrap><TABLE width="100%"  border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
        <TR>
          <TD width="20" height="9"><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif" width="1" height="1"></TD>
          <TD width="20"><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif" width="1" height="1"></TD>
          <TD width="20"><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif" width="1" height="1"></TD>
        </TR>
        <TR>
          <TD height="23">&nbsp;</TD>
          <TD height="23" align="center" class="style16">Please log on. <BR>            </TD>
          <TD height="23">&nbsp;</TD>
        </TR>
        <TR>
          <TD height="10"><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif" width="1" height="1"></TD>
          <TD><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif" width="1" height="1"></TD>
          <TD><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif" width="1" height="1"></TD>
        </TR>
        <TR>
          <TD>&nbsp;</TD>
          <TD height="8" align="center" valign="top"><TABLE  border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
            <TR>
              <TD align="right"><SPAN class="style16">Logon:</SPAN></TD>
              <TD width="6"><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif"></TD>
              <TD>

                   <INPUT autocomplete="off" name="username" type="text" value="" size="16">
              </TD>
            </TR>
            <TR>
              <TD height="4" colspan="3" align="right"><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif"></TD>
              </TR>
            <TR>
              <TD align="right" class="style16">Password:</TD>
              <TD><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif"></TD>
              <TD>

                  <INPUT autocomplete="off" name="password" type="password" value="" size="16">
              </TD>
            </TR>
            <TR>
              <TD height="4" colspan="3" align="right"><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif"></TD>
              </TR>
            <TR>
                
              </DIV></TD>
            </TR>
            <TR>
              <TD height="7" colspan="3" align="right"><IMG src="/MVAP/images/login/spacer.gif"></TD>
              </TR>
            <TR>
              <TD align="right">&nbsp;</TD>
              <TD>&nbsp;</TD>
              <TD align="right">
                   
                   <input type="submit" name="submit" value="Login">
              </TD>
            </TR>
          </TABLE></TD>

Share this post


Link to post
Share on other sites

You are the man!. It worked for me. I swear I saw that post about an hour ago, and it didn't work for me... Worked now. Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You are the man!. It worked for me. I swear I saw that post about an hour ago, and it didn't work for me... Worked now. Thanks for your help.

 

Glad to help :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0