Jump to content
Sign in to follow this  
fmlk

Regread fails for highlevel registry keys

Recommended Posts

L.S.

Not all registry keys are read. And that is nuisance when some keys are nice checks for existance of certain application. See below a litle test script and the output. Why is output of test 3 and 4 empty??

$test = RegRead("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ThinPrint", "Lang")
ConsoleWrite("test1:  " & $test & @CR)

$test2 = Regread("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\RegisteredApplications", "Wordpad")
ConsoleWrite("test2:  " & $test2 & @CR)

$test3 = Regread("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CBSTEST", "CBSTestWTTLogFile")
ConsoleWrite("test3:  " & $test3 & @CR)

$test4 = Regread("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\7-Zip", "Path")
ConsoleWrite("test4:  " & $test4 & @CR)

Output:

test1:  enu
test2:  Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Wordpad\Capabilities
test3:  
test4:  

Share this post


Link to post
Share on other sites

I discovered that test1 and 2 have a copy of the registry key in Wow6432Node. So now the question is how I can read the keys in the 64bit registry. I am testing a 32-bit application, so the script is x-86. Thanks for reply

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im assuming you have tried with

#RequireAdmin or

#region ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****
#AutoIt3Wrapper_Res_requestedExecutionLevel=requireAdministrator
#endregion ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****

And you have checked you have permissions for those areas?

As long as you are on a 64 bit machine you should be able to check those areas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Chimeara,

Thanks for the fast reply, In the mean time I found the solution by trial and error:

How simple can it be. If I for the missing output change e.g.

$test4 = Regread("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\7-Zip", "Path")
ConsoleWrite("test4:  " & $test4 & @CR) 

into 

$test4 = Regread("HKEY_LOCAL_MACHINE64\SOFTWARE\7-Zip", "Path")
ConsoleWrite("test4:  " & $test4 & @CR)

I get the output correctly.

Regards, Fred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By FUD
      hello 
      please i need help 
      i need to open link in default browser only one windows without duplicate if i try to open the same link 
       
      thanks 
    • By YogendraAtluri
      Hi, 
      I am new to AutoIT scripting and I am still learning. I am trying to communicate with a Labview application that acts like a server. it basically takes commands from the client. But for some commands, it also send back some data. 
      When i am sending commands from my script, i can see that the labview is getting them. But i am not able to get anything back. I tried different code pieces that are available online in the forum.
      This is the working piece of code which i been using to send data.
      #cs This module is used to establish tcp connection with lab view #ce #include <File.au3> Func SendCmd($cmd) TCPStartup() Local $IpAddress="192.168.10.101" Local $Port="5353" $Labview = TCPConnect($IpAddress,$Port) If @error Then ConsoleWrite('!--> TCPConnect error number ( ' & @error & ' ).' & @CRLF) TCPCloseSocket($Labview) TCPShutdown() Exit EndIf TCPSend($Labview, $cmd & @CRLF) TCPCloseSocket($Labview) TCPShutdown() EndFunc SendCmd("wt42d")  
      This is slightly modified code to send and receive data, which is not working. I am not getting any response back
      SendCmd("galil") Func SendCmd($cmd) TCPStartup() Local $IpAddress="192.168.10.101" Local $Port="5353" $Labview = TCPConnect($IpAddress,$Port) If @error Then ConsoleWrite('!--> TCPConnect error number ( ' & @error & ' ).' & @CRLF) TCPCloseSocket($Labview) TCPShutdown() Exit EndIf TCPSend($Labview, $cmd & @CRLF) $ip = @IPAddress1 ;create listening socket $Listensocket = TCPListen($ip, $Port) ConsoleWrite("Listening to Socket - " & $Listensocket & @CRLF) If $Listensocket = -1 Then ConsoleWrite("Exiting..." & @CRLF) Exit EndIf ;Accept incoming clients and recieve info While 1 $connectedsocket = TCPAccept($Listensocket) ConsoleWrite("Connecting to Socket - " & $connectedsocket & "Error -" & @error & @CRLF) If $ConnectedSocket >= 0 Then $ip2 = TCPRecv($connectedsocket,1000000) EndIf WEnd TCPCloseSocket($connectedsocket) TCPCloseSocket($Labview) TCPShutdown() EndFunc I am not getting anything back. I am getting the following output in the console
      +>Setting Hotkeys...--> Press Ctrl+Alt+Break to Restart or Ctrl+BREAK to Stop. Listening to Socket - 544 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 its going through that loop forever. i need to force stop it.
      But when i open putty and send the same command, i am getting response right away. 
      Can someone please help me with that.
      Thanks in advance
      Regards
      Yogendra
    • By Bhooshan
      I need to mute an ongoing call on Microsoft teams without activating the window. Teams allows us to mute using shortcut key Ctrl+Shift+m but only when the window is active.
      # Used set option as ongoing call can be with any person which leads to change in Title Name.
      AutoItSetOption ( "WinTitleMatchMode", 2 ) 
      # I am not clear with the control ID which will be good to use here and also the key combination of ^M       
      ControlSend ( "Microsoft Teams", "", "[CLASS:Intermediate D3D Window; INSTANCE:1]", "{ctrl down}")
       
      Can anyone help...!!! 
       

    • By Sayed
      Hi there, 
      I'm new in AutoIt forms and using AutoIt to automate desktop application (able to automate the application normally but facing issue when I've to re-run the application twice within the same script...so need help in this please)
      here is the steps then followed by the issue in a brief : 
      1- run application . 
      2- do some actions (click menus,activate windows,set texts..)
      3- close the application. 
      4- run the application again & access the same controls.
      5- open the same windows again (like step 2)
      6- perform some validations (by getting texts from some text boxes)
      7- close the application again (and repeat 1-7 for 15 times in average )
      The issue 
      * all controls are accessible in the first run and actions done successfully on controls (for steps 1-3) BUT from the second run of the application from step-4 it's able to set focus only the main application window.
      Note: only unique properties used to while mapping the controls. 
      Error that appear in the console :
      UIAWrappers.au3" (1673) : ==> Array variable has incorrect number of subscripts or subscript dimension range exceeded.: $x = Int($t[1] + ($t[3] / 2)) $x = Int($t[1] + (^ ERROR  
      Simple spy code  of one of the controls that has this strange issue(menubar&view menu Item): 
      ;~ *** Standard code maintainable *** #include "UIAWrappers.au3" AutoItSetOption("MustDeclareVars", 1) _UIA_setVar("oP1","Title:=XXX;controltype:=UIA_WindowControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app") ;main app form xxx _UIA_setVar("oP2","Title:=menuStrip1;controltype:=UIA_MenuBarControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app") ;menuStrip1 ;~ $oUIElement=_UIA_getObjectByFindAll("View.mainwindow", "title:=View;ControlType:=UIA_MenuItemControlTypeId", $treescope_subtree) _UIA_setVar("oUIElement","Title:=View;controltype:=UIA_MenuItemControlTypeId;class:=") ;ControlType:=UIA_MenuItemControlTypeId;classname:=") ;~ Actions split away from logical/technical definition above can come from configfiles ;~_UIA_Action("oP1","highlight") _UIA_Action("oP1","setfocus") ;~_UIA_Action("oP2","highlight") _UIA_Action("oP2","setfocus") _UIA_action("oUIElement","highlight") ;~_UIA_action("oUIElement","click")  
       
    • By HenryJiu
      Hello!
      I have a question , about Mac and Autoit3.
      I want to convert my script to Mac App,but Aut2Exe just convert to EXE!
      So I asked if there was a way to convert scripts to MAC App
      My English isn't very good,so don't laugh please😃
×
×
  • Create New...