Jump to content
Sign in to follow this  
willindows

Windows 10 problem with commMg.au3 serial send to arduino

Recommended Posts

Hello everyone, I usually use the include commMg.au3 to control the Arduino through some COM port via serial,  in previous versions of Windows until version 8.1 works perfectly. Recently I updated my windows to version 10 and when I use this include no longer works and the error that appears is "Port does not exist." Someone is going through a similar situation? Please can help me solve?

CommMG.au3

commg.dll

testeporta.au3

Edited by willindows

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have same issue but with other virtual serial devices including Bluetooth SPP which used to work under Win7 but now returns "port does not exist".

_CommListPorts returns "COM9|COM6|COM10|COM8"

_CommSetPort ( 9, $err) returns "port does not exist"

However a USB-->Serial adapter with Proific 2303 chipset does not give this error so does not seem to be affecting all Win10 COM ports.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have this error too but doesn't know how to solve it. the error "port does not exist" in the udf have the error code of -16 which is "port not found" which confused me because _CommListPorts show me the same port.:blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to necro an old thread,

Was anyone able to figure out this issue?

On one of my machines the Arduino is linked to Com3, Com3 shows in the list of available ports using _CommlistPorts()

but it throws an error -16 - ERROR=-16 $sportSetError=port does not exist

Any assistance would be appreciated..

Cheers

NBJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks AutoBert,

For anyone else searching for a solution, I found that I am having some success using the kernel32.dll method from the thread

https://www.autoitscript.com/forum/topic/80344-serial-communication-using-kernel32dll

 

Edited by NBJ
link to thread

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By WilliamasKumeliukas
      Hi,
      I started this project alone in May 2020 as project in my spare time at work, I'm working for a IT compagny that's started opening their services to residential customers few months ago and now my position in the company kinda drifted in the doom and gloom world of repetitive tasks like: Reinstallation of Windows 10.
      The procedure is very repetitive and I started feeling like being a robot which is the main reason I started this project.
       
      ==============================FAQ==================================
      1. Q: Do you want this project to be accomplished with the usage of AutoIT ONLY or 3rd party tools / Scripts (BAT / CMD / VBS) ? A: No, if I cannot find a way using AutoIT to accomplish a task I will move to my Plan B which consist of automating an 3rd party tool to accomplish the affected task until a solution is found. 2. Q: What do I get from helping/collaborating in this project? A: I will personally take the responsability to mention you in the credits of this project. 3. Q: If I have more questions, can I ask? A: Certainly! feel free to ask any questions related to this project! 4. Q: What is the main goal of this project? A: Automating Windows 10 configuration without user interaction needed (as much as possible) ______________________________________________________________________________________________________________________________
      Current progression of the project (more might be added in future)
      « Blue = Info || Yellow = Unfinished/Untested || Purple = Could be better || Green = Done ||Red = Not Yet Started »
      *** Very early Stage ***
      Connect Network Attached Storage(NAS) (Tested & Working - AutoIT only)
      Install Adobe Reader DC, 7zip, Google Chrome (Tested & Working - using 3rd party tool)
      Change OEM Information (Tested & Working - contains both AutoIT version and CMD script)
      Disable ScreenSaver (Require testing AutoIT only)
      Change Computer Name (Require testing AutoIT only) 
      Change Default Browser (Work - using 3rd party tool)
      Change .pdf / .pdfxml from Edge to Adobe Reader DC (AutoIT only)
      Change Edge to Google Chrome as Default Browser (Tested & Working - using 3rd party tool)
      Windows Updates (Currently working on it - AutoIT only)
      Install Office 
      Activate Office (Tested on 2010 & Working - CMD Script)
      Pin to taskbar Excel, Outlook, Word, Chrome (Tested & Working - using 3rd party tool)
      GUI currently featuring the following options 
      - TreeView to check case of desired tasks
      -  Redirect ConsoleWrite with timestamp messages in richedit (errors shown in red text)
                 *** To Do ***
       - Read informations needed for tasks like: OEM, ComputerName, NAS user/password etc... from a file
       - ListView for Windows Updates
       - Probably more
       
      ***  If this project interest you, Reply here This will greatly help me to see if you'd like this project to become real  ***
      ______________________________________________________________________________________________________________________________
      2020.09.21 Update: Since this topic reached over 200+ views without a single interest shown by community, pm me and i'll share with you W10 Configurator script  
       
      Best Regards,
      ~WilliamasKumeliukas
    • By Danyfirex
      Hello!!!  
      In the past I had problems adding an application as a default for an extension in Windows 10. (It was easy in windows 7 using Registry) But since Windows 8 It requires to do some steps more. I wrote a tool (in other programming language) months ago for handling it. But now I just want to share an AutoIt version.
       
      Check on GitHub.
       
       
      Saludos
    • By Jgladden
      Dan - thanks for all that you do - this stuff is great. 
      Hoping you can assist with an issue we are having now that we have moved to Windows 10/Server 2016. The Chrome interactions were working flawlessly until moving over. Now my code fails when attempting to create the session. As you can see, our Chrome install is not in a standard location but I have validated the path to the binary. I have attached some detail below including system info, console output and the chrome log detail. I have tried several recommendations that have seen in various forums but none have made a difference
      Any assistance you can give would be greatly appreciated. 
      Thanks in advance, 
      chrome_Details.txt
    • By learner123
      Hi All,
       
      I am new to this AUTO IT and I have created a script that will open an app,enter pin and copy the code generated to clipboard. My java code call this autoIT script and use the copied generated code from clipboard.
      This works fine when server  window is on focus. My server is an windows server. 
      But when I minimize or disconnect the server, the script opens the app.exe but doesn't copy any value to clipboard.  
      Can anyone help me on this 😐
       
      Run("C:\Program Files (x86)\RSA SecurID Software Token\SecurID.exe")
      Local $hWnd=WinWait("abc - RSA SecurID Token") ; waits until the window is the active window
      $hWin = WinGetHandle("abc - RSA SecurID Token");
      ControlSend($hWnd,"","","1111") ; simulates pressing the Home key
      ControlSend($hWnd,"","","{ENTER}");
      ControlSend($hWnd,"","","^c");
      Sleep(1000) ;
      ControlSend($hWnd,"","","^c");
       
×
×
  • Create New...