Jump to content
Sign in to follow this  
nacerbaaziz

how to detect if an other copy from the same script if runing

Recommended Posts

This is the source file
Please evaluate the program and solve this problem please
note :
First :
this script is directed to the blind in particular
The rest is general
Excuse me for not arranging the icons and the general format
Please correct that
If there is no inconvenience or embarrassment
second :
please after you solve this problem   Attach the script as a file
Because I am a blind person and it is difficult for me to identify all this script to copy it
Thank you all and i  apologize for bothering you
But most programs are not compatible with programs for the blind so I want to be the first which design a program that serves all the blind and Through which they can listen to their audio files with comprehensive control

easyAudioPlayer.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites

One other question: You only perform  UDF check(@ScriptName) one time, but don't you want to do that when you press buttons in the GUI?

Jos


SciTE4AutoIt3 Full installer Download page   - Beta files       Read before posting     How to post scriptsource   Forum etiquette  Forum Rules 
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

it work with you !

1. yes i tested it with the compiled script but it not work

2. no i need just to check when the script start

please try to help me to fix the icon if you can

thank you

Edited by nacerbaaziz

Share this post


Link to post
Share on other sites

So you only want to kill any other instance of the same compiled script in case you start it... right? 

I am not sure what you are asking about the icons and can't run your script as it requires other includes.

Jos


SciTE4AutoIt3 Full installer Download page   - Beta files       Read before posting     How to post scriptsource   Forum etiquette  Forum Rules 
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok... found the issue. The test in Check() is wrong and should be the below code. It requires brackets around the condition or else the Not doesn't work properly!

Func check($exefile)
    Local $OwnPID = @AutoItPID
    Local $aProcessList = ProcessList($exefile)
    If @error Then Return - -1
    For $i = 1 To $aProcessList[0][0]
        If Not ($aProcessList[$i][1] = $OwnPID) Then
            $rc = ProcessClose($aProcessList[$i][1])
        EndIf
    Next
    Return 1
EndFunc   ;==>check

Update that and things should be working when compiled.

Jos

PS: I do have another life which means I do sleep and work for a big chunk of the day,  so just relax and wait till me or somebody has the time and want to spend the effort to help you. ;)

 


SciTE4AutoIt3 Full installer Download page   - Beta files       Read before posting     How to post scriptsource   Forum etiquette  Forum Rules 
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again
I have a last question if you can
It is not in the same subject but in the same program
I've updated all the icons and I want to add a drag to up / down the volume
Is this possible in autoit language
But it is not a slider because it has many problems with the screen reader

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Jahar
      I have an AutoIT script It monitors 2 websites for content that applys to me and the services that I provide. One site is : www.Freelancer.com The other: www.PeoplePerHour.com Both sites publish new jobs on their site hourly or so. My AutoIT app, will view those sites and present new jobs to me in a grid that pops up on my screen. Lately, the app has stopped showing me any jobs from PeoplePerHour.
       
      For freelancer.com,  Inetget is giving full html but for peopleperhour, now its not coming.
      Func _CheckPPH()
          Local Static $hTimer = 0
          Local Static $hDownload = 0
          Local $aTitlesandUrls = 0
          Local Static $sTempFile = ""
          If $hTimer = 0 Then $hTimer = TimerInit()
          If $hDownload = 0 Then
              $sTempFile = _WinAPI_GetTempFileName(@TempDir)
              ConsoleWrite("Checking PPH..." & @CRLF)
              ConsoleWrite(">Downloading..." & @CRLF)
      ;~         $hDownload = InetGet("http://www.peopleperhour.com/freelance-jobs", $sTempFile, $INET_FORCERELOAD, $INET_DOWNLOADBACKGROUND)
              $hDownload = InetGet("http://www.peopleperhour.com/freelance-jobs", $sTempFile, $INET_FORCERELOAD)
      ;~         Return 0
          EndIf
      ;~     Sleep(30)
      ;~     Local $isCompleted = InetGetInfo($hDownload, $INET_DOWNLOADCOMPLETE)
      ;~     Local $isError = InetGetInfo($hDownload, $INET_DOWNLOADERROR)
      ;~     Sleep(30)
      ;~     If TimerDiff($hTimer) > 3000 And $isError Then
      ;~         ConsoleWrite("!PPH Fail" & @CRLF)
      ;~         InetClose($hDownload)
      ;~         $hDownload = 0
      ;~         Return 0
      ;~     EndIf
      ;~     Sleep(30)
          Local $Show = 0
      ;~     If TimerDiff($hTimer) > 3000 And $isCompleted Then
          If $hDownload > 0 Then
              ConsoleWrite("+Downloaded..." & @CRLF)
              Local $sPPHHtml = FileRead($sTempFile)
              $aTitlesandUrls = _StringBetween($sPPHHtml, '"title">' & @LF, 'time>')
      ;~         _ArrayDisplay($aTitlesandUrls)
              Local $aPPH[0][4]
              Local $sTitle = ""
              Local $sUrl = ""
              Local $sID = ""
              Local $sDate = ""
              Local $iRet=0
              Sleep(30)
              For $i = 0 To UBound($aTitlesandUrls) - 1
                  $sTitle = _StringBetween($aTitlesandUrls[$i], '<a title="', '" class')
                  $sUrl = _StringBetween($aTitlesandUrls[$i], 'href="', '">')
                  $sDate = _GetDate($aTitlesandUrls[$i])
                  If IsArray($sTitle) And IsArray($sUrl) Then
                      $sID = _GetID($sUrl[0])
      ;~                 _ArrayAdd($aPPH, $sDate & "|" & $sTitle[0] & "|" & $sUrl[0] & "|" & $sID)
                      $iRet = _BuildPopupsPPH($sID, $sDate, "PPH: " & $sTitle[0], $sUrl[0])
                      If $iRet Then $Show+=1
                  EndIf
              Next
              Sleep(30)
      ;~         If $Show > 0 Then ShowLatestJobs()
      ;~         _ArrayDisplay($aPPH)
              FileDelete($sTempFile)
              InetClose($hDownload)
              $hDownload = 0
              $hTimer = 0
              Return $Show
          EndIf
          Sleep(30)
      EndFunc   ;==>_CheckPPH
    • By malicioussoap
      back when I was still doing autohotkey you could write (in code) spanisha::á
      and whenever you were in google docs or notepad you could type (in the document) spanisha  and it instantly turns it into á 
      I tried doing this in autoit, here's what I have so far (my entire code so if this language requires a main function or a return/exit to function properly please let me know):
      ;is this a proper comment? HotKeySet ( "spanisha" , "SendAltered" ) Func SendAltered() Send("á", flag = 0); EndFunc I assume that autoit follows a sort of contemporary hotkey pressing model where you have to hold all keys at the same time? which makes this impossible. So
      I'm wondering if anyone has a workaround for this? or maybe an alternative to HotKeySet()
      I have a vague memory of someone saying that doing something like spanisha:á would work. I don't know if I'm slightly off syntax but this doesn't work.
      Also I tried doing 
      ;is this a proper comment? ;HotKeySet ( "a" , "SendAltered" ) ;spanisha::á Func SendAltered() Send("á"); EndFunc just to try and debug,
      I'm also wondering if my approach is fundamentally wrong since HotKeySet() was made for something like !^A. Or if Send() is syntactically wrong.
      I'm also noticing on these forums that specifying installation is important so to whom it may concern I downloaded both installers, editor and main files. Although I'm about to be real mad if the editor installation makes a difference.
    • By shelly
      I have to press tab to reach a selected button then double click on that
      Here's my script but its not working:
      WinActivate("Policy Decisions -- Webpage Dialog","")
      Sleep(3000)
      Send("{TAB}")
      Send("{TAB}")
      Send("{TAB}")                    // at this point its working according to my need  but double click is not working
      Mouseclick("Left",510, 320, 2, 0)

    • By TheDcoder
      See this thread for info:
    • By WoodGrain
      Hi All,
      Trying to open windows explorer to a WebDav location and it's not working quite how I want, on the computers it is setup as a "network location" (as opposed to a "mapped drive", and this unfortunately can't be changed), the "Data" WebDav folder sits directly under "This PC" if that's an easier way to get to it. any suggestions as to what I can correct to get the 2nd example to work?
      ; This works, but I'm trying to avoid this as users normally see the URL style in the 2nd example below $folderToOpen = "\\mycompany.sharepoint.com@SSL\DavWWWRoot\Data" Run("Explorer.exe " & $folderToOpen) ; This does not work, it tries to open the WebDav url in the default web browser $folderToOpen = "https://mycompany.sharepoint.com/Data" Run("Explorer.exe " & $folderToOpen) ShellExecute also opens it in the default browser.
      Saw _WinAPI_ShellOpenFolderAndSelectItems but couldn't get the 2nd example to work.
      If I manually open Windows Explorer and paste in https://mycompany.sharepoint.com/Data it loads the WebDav directory without issue.
      If I have to use the pathing from the first example it is fine, just trying to give users a familiar experience.
      Thanks!
×
×
  • Create New...