wimhek

Open Read Only

2 posts in this topic

#1 ·  Posted

LS

Is it possible to open file(s) in scite in read only mode ?

If so, How ?

 

Thnx

 

Share this post


Link to post
Share on other sites



#2 ·  Posted

@wimhek are you talking about using SciTE to open files in read only, or actually opening .au3 scripts as read only?


√-1 2^3 ∑ π, and it was delicious!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • tremolux66
      By tremolux66
      I use a monospace font for editing AutoIt scripts in SciTE (currently, CourierNew 9pt). Regardless of what font size I set in the configuration, when I start SciTE to resume editing the script text is one size smaller than I specified. When I type Ctrl+<numpad-slash> the text changes to the desired size. The same is true of the output pane, and I have to reset the size for both areas every time I start SciTE.
      IIRC, I've made few other changes to the configuration (e.g., changed the search highlight color and disabled Tidy), so this behavior seems odd. About SciTE says it's version 3.6.0 (Aug. 4, 2015).
      Any idea how to fix this?
    • user4157124
      By user4157124
      As they're opinion-based to some degree; how are AutoIt's best practices decided and do suggestions get considered?
      Some suggestions :
      For...To...Step...Next -loop variable-naming like $iN ($i1, $i2, etc.) : conforms to recommended naming convention, identifies level (albeit inverted to ExitLoop and ContinueLoop's convention) and enables SciTE selection-highlighting (requires minimum of 3 characters). Minimize logic in global scope, separate data & settings from logic, use of vertical space, project organization (folder structure, resource- and include file management). Example (loop variable-naming, minimizing logic in global scope and separation of settings from logic) :
      #include <Array.au3> Global Enum $RANDOM_RETURNFLOAT, _ $RANDOM_RETURNINTEGER Global Enum $EXITCODE_NONE Global Const $g_sChar0 = '-' Global Const $g_sChar1 = '+' Global Const $g_iAmountX = 10 Global Const $g_iAmountY = $g_iAmountX Main() Func Main() Local $aArray[$g_iAmountY][$g_iAmountX] For $i1 = 0 To $g_iAmountY - 1 For $i2 = 0 To $g_iAmountX - 1 $aArray[$i1][$i2] = Random(0, 1, $RANDOM_RETURNINTEGER) ? $g_sChar1 : $g_sChar0 Next Next _ArrayDisplay($aArray) Exit $EXITCODE_NONE EndFunc Example (project organization) :
      + project_folder + bak [backup files] + bin [distributed binaries and dependencies] + inc [non-standard include files] + res [resource files (icons, file+install files, etc.)] + usr [configuration files, databases, etc.] - script.au3 - script.exe Example (use of vertical space) :
      Func _DigitalRoot($iNum) Local $sNum = '' Local $aNum While $iNum > 9 $sNum = String($iNum) $aNum = StringSplit($sNum, '') $iNum = 0 For $i1 = 1 To $aNum[0] $iNum += Int($aNum[$i1]) Next WEnd Return $iNum EndFunc
    • Hoth2001
      By Hoth2001
      I installed AutoIt to my computer 3 days ago...and have invested the last 3 days learning how to use it.
      As learned in the tutorials, whenever opening I new file in Scite editor I'd immediatley save the file
      I left the Scite Editor open for the past 3 consecutive days on my laptop
       
      No problem
       
      Today I closed Autoit for the first time, restarted my computer, and opened up the Scite Editor
      Now whenever I try to save a file I am prevented from doing so because I apparently don't have permission!?  
      And whenever I try to run any of the programs I've created over the past 3 days now I keep getting annoying popup notifications before I run them
       
      Problem
       
      To go around the issue, I copied a program originally saved in the AUtoIt folder to another folder (since I was barred from saving it in it's original AutoIt location)
      NOw when I run the code the mouse coordiantes are all off
      and I still get that pesky notification whenever I try to run a program
       
      Big Problem!!!
      Anyone have any clue why I'm going through this BS?
       
      1. I checked my User settings and YES I am the administrator on this cpu
      2. I tried to de-select the "read only" attribute for the AutoIt folder (everytime after doing this successfully the folder immediately and automatically reverts back to "read only")
       
      Any help would be MOST appreciated. I've attached screen shots of the annoying bus I keep getting
       
       


    • algiuxas
      By algiuxas
      Hello everybody!
      I get these weird errors in SciTE console:
      [0801/210405:ERROR:tcp_socket_win.cc(335)] bind() returned an error: Only one usage of each socket address (protocol/network address/port) is normally permitted. (0x2740) [0801/210405:ERROR:devtools_http_handler.cc(229)] Cannot start http server for devtools. Stop devtools. [0801/210405:ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(119)] Failed to launch GPU process. [0801/210405:ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(119)] Failed to launch GPU process. My script:
      #include <ButtonConstants.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <StaticConstants.au3> #include <WindowsConstants.au3> #include <Misc.au3> #NoTrayIcon $title = "Hello" $txt = "..." ; TODO: Make 4 of them ;~ #Region ### START Koda GUI section ### Form= ;~ $1_GUI = GUICreate($title, 370, 120, -1, -1) ;~ GUISetBkColor(0xFFFFFF) ;~ $1_B1 = GUICtrlCreateButton("B1", 136, 80, 107, 25) ;~ GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") ;~ $1_B2 = GUICtrlCreateButton("B2", 248, 80, 107, 25) ;~ GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") ;~ GUICtrlCreateLabel($txt, 16, 24, 338, 52) ;~ GUICtrlSetFont(-1, 10, 800, 0, "MS Sans Serif") ;~ GUICtrlSetColor(-1, 0x000000) ;~ GUISetState(@SW_SHOW) ;~ #EndRegion ### END Koda GUI section ### #Region ### START Koda GUI section ### Form= $2_GUI = GUICreate($title, 370, 0?"Hi :)":120, -1, -1) GUISetBkColor(0xFFFFFF) $2_B1 = GUICtrlCreateButton("B1", 136, 80, 107, 25) GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") $2_B2 = GUICtrlCreateButton(0?":D":"B2", 248, 80, 107, 25) GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") GUICtrlCreateLabel($txt, 16, 24, 338, 52) GUICtrlSetFont(-1, 10, 800, 0, "MS Sans Serif") GUICtrlSetColor(-1, 0x000000) GUISetState(@SW_SHOW) #EndRegion ### END Koda GUI section ### $u32dll = DllOpen("user32.dll") ;~ Opt("GUIOnEventMode", 1) ;~ GUICtrlSetOnEvent(-3, "_Exit") ; TODO: Fix, doesn't work with 2 GUI at the same time ;~ GUICtrlSetOnEvent($B11, "_Exit") ;~ GUICtrlSetOnEvent($B21, "_Exit") ;~ GUICtrlSetOnEvent($B12, "_Exit") ;~ GUICtrlSetOnEvent($B22, "_Exit") ;~ $pos1 = WinGetPos($GUI1) ;~ $pos2 = WinGetPos($GUI1) While 1 ;~ $pos1 = WinGetPos($GUI1) ;~ $pos2 = WinGetPos($GUI1) ;~ $x = $pos1[0] - 370 ;~ $y = $pos1[1] ;~ WinMove($GUI2, "", $x, $y, $pos1[2], $pos1[3], 1) ; Press middle mouse button to close (it's gonna be a non malicious prank for my friend) If _IsPressed(4, $u32dll) Then Exit $nMsg = GUIGetMsg() Switch $nMsg Case $GUI_EVENT_CLOSE _Exit() ;~ Case $1_B1 ;~ _Exit() ;~ Case $1_B2 ;~ _Exit() Case $2_B1 _Exit() Case $2_B2 _Exit() EndSwitch WEnd Func _Exit() ; TODO: ... ;~ GUIDelete($1_GUI) GUIDelete($2_GUI) Exit EndFunc ;==>_Exit How to get rid of these errors?
    • Nareshm
      By Nareshm
      I create message box but i dont know how to add button action when i click it.

      Help for : Add script for Button : Left, Right, Right Finger
      example when i press Left finger button do Case $idNotepad
                      $iPID = WinActivate ( " :PS :: Version - 2.8.0.0  - [eFS Bill]")
                              ControlSend(" :DS  - eF :: Version - 2.8.0.0  - [eF Bill]", "", "[NAME:btnReset]", "{esc}")
                              ControlClick ( " :DS  - eF :: Version - 2.8.0.0  - [eF Bill]", "", "[NAME:txtrdNo]")
                              ControlSend(" :DS  - eF:: Version - 2.8.0.0  - [eF Bill]", "", "[NAME:txtrdNo]", "^v")
                              ControlSend(" :DS  - eF :: Version - 2.8.0.0  - [eF Bill]", "", "[NAME:txtrdNo]", "{enter}")
      How to add like above ?
                    
                                                                sorry for my bad english