Jump to content
Danp2

WebDriver UDF - Help & Support

Recommended Posts

For easy comprehension I don't use :

    $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": { "acceptInsecureCerts":true, "unhandledPromptBehavior": "ignore","goog:chromeOptions": {"w3c": true, "excludeSwitches": ["enable-automation"], "useAutomationExtension": false,"prefs": {"credentials_enable_service": false}, "args":["start-minimized","--user-data-dir=C:\\Users\\' & @UserName & '\\AppData\\Local\\Google\\Chrome\\User Data\\", "--profile-directory=Patrickun", "disable-infobars"]}}}}'

But if you use another profile like me 'partrickun' the problem is the same you can test it 

Maybe i make something tha't is wrong ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Danp2 said:

@loulou2522 No idea what you're trying to say here. Did you try to locate the post that I referred you to previously? ūü§®

State to reproduce my problem :

1- Create on Chrome a new profile ex patrickun

2' Launch the following proogramm and wait for exit 

#Region ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****
#AutoIt3Wrapper_Outfile_x64=toto.exe
#AutoIt3Wrapper_UseUpx=y
#AutoIt3Wrapper_UseX64=y
#AutoIt3Wrapper_Res_Language=1036
#AutoIt3Wrapper_Res_requestedExecutionLevel=requireAdministrator
#Au3Stripper_Parameters=/sf /sv
#EndRegion ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****

Opt("MustDeclareVars", 0)
Opt("MouseCoordMode", 1)
Opt("WinTitleMatchMode", 4)
Opt("SendKeyDelay", 100)
Opt("SendKeyDownDelay", 5)
Opt("CaretCoordMode", 0)
Opt("WinWaitDelay", 550)
Opt("MouseClickDelay", 20)
Opt("TrayIconDebug", 1)
Opt("PixelCoordMode", 0)

 Global  $echrome = True
 Global  $Ssession,$sDesiredCapabilities

#include "wd_core.au3"
#include "wd_helper.au3"


;================================================
;Recherche d la langue du systéme d'exploitation
;=============================================


$_WD_ESCAPE_CHARS = '\\"'


    SetupChrome()

_WD_Startup()
Sleep(1000)


$sSession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities)
;_WD_Window($sSession, 'Maximize')


    _WD_Navigate($sSession, "http://www.google.com")
    _WD_LoadWait($sSession,  500, -1)
    _WD_DeleteSession($sSession)
    _WD_Shutdown()

Func SetupChrome()
    ;======================================

    _WD_Option('Driver', 'chromedriver.exe')
    _WD_Option('Port', 9515)
    _WD_Option('DriverParams', '--log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"')
    $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": { "acceptInsecureCerts":true, "unhandledPromptBehavior": "ignore","goog:chromeOptions": {"w3c": true, "excludeSwitches": ["enable-automation"], "useAutomationExtension": false,"prefs": {"credentials_enable_service": false}, "args":["start-minimized","--user-data-dir=C:\\Users\\' & @UserName & '\\AppData\\Local\\Google\\Chrome\\User Data\\", "--profile-directory=Patrickun", "disable-infobars"]}}}}'

EndFunc   ;==>SetupChrome

3- Relaunch the programm again

image.png.58275e4e3a9ec262fa1e99981a8f6d63.pngWhen launching the programm again  you will have an error messsage 

This indicate that's chrome wasn't closed correctly.

4- If i use anaother way to close programm instead of 

_WD_DeleteSession($sSession)
   _WD_Shutdown()

 

    If ProcessExists("chrome.exe") Then
            $aList = WinList()
            For $i = 1 To $aList[0][0]
                If StringInStr($aList[$i][0], "Google Chrome") > 0 And BitAND(WinGetState($aList[$i][1]), 2) Then
                    Sleep(200)
                    WinClose($aList[$i][1])
                EndIf
            Next
        EndIf

    If ProcessExists("chromedriver.exe") Then
        Local $hWnd = WinWait("[REGEXPTITLE:(chromedriver.exe)]", "", 1)
        WinClose($hWnd)
    EndIf

With thats  command Chrome end correctly and if you relaunch another time the programm, you don't have an error message like below.

I explain my problem and hope it will be suffisant because i can't say more abour this problem 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@loulou2522 I got all of that from your initial post. I guess your subsequent post was an attempt to add that this also occurs when you create a new profile, correct?

Quote

This has been discussed previously in this same thread and a solution that involved writing changes directly into some of the profile's files was provided.

I'm trying to get you to go find this prior post on your own. Have you done so?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Danp2 said:

@loulou2522 I got all of that from your initial post. I guess your subsequent post was an attempt to add that this also occurs when you create a new profile, correct?

I'm trying to get you to go find this prior post on your own. Have you done so?

Yes when creating a new profile and after when using this profile

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Jgladden
      Dan - thanks for all that you do - this stuff is great. 
      Hoping you can assist with an issue we are having now that we have moved to Windows 10/Server 2016. The Chrome interactions were working flawlessly until moving over. Now my code fails when attempting to create the session. As you can see, our Chrome install is not in a standard location but I have validated the path to the binary. I have attached some detail below including system info, console output and the chrome log detail. I have tried several recommendations that have seen in various forums but none have made a difference
      Any assistance you can give would be greatly appreciated. 
      Thanks in advance, 
      chrome_Details.txt
    • By Danp2
      Introduction
      This UDF will allow you to interact with any browser that supports the W3C WebDriver specifications. Supporting multiple browsers via the same code base is now possible with just a few configuration settings.
      Requirements
      JSON UDF https://www.autoitscript.com/forum/topic/148114-a-non-strict-json-udf-jsmn
      WinHTTP UDF https://www.autoitscript.com/forum/topic/84133-winhttp-functions/
      HtmlTable2Array UDF (optional) https://www.autoitscript.com/forum/topic/167679-read-data-from-html-tables-from-raw-html-source/
      WebDriver for desired browser
      Chrome WebDriver https://sites.google.com/a/chromium.org/chromedriver/downloads FireFox WebDriver https://github.com/mozilla/geckodriver/releases Edge WebDriver https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/tools/webdriver/ Source Code
      You will always be able to find the latest version in the GitHub Repo 
      Help / Support
      See the wiki for details on the UDF --
      https://www.autoitscript.com/wiki/WebDriver
      Please post any questions, suggestions or errors in the GH&S thread.
      https://www.autoitscript.com/forum/topic/201106-webdriver-udf-help-support-ii/
    • By Langmeister
      I am once again asking for your experienced assistance. If I open a website that uses notifications I am asked to allow or block them for that website after a few seconds. This notification pops up every time the page gets navigated to, even tho you have clicked on allow for several times. I am explicitly not searching for smth to get rid of "Chrome is being controlled by automated test sw". Instead I am searching for a line of script to disable all notifications by default: like here chrome://settings/content/notifications. 
      This is code should give you an example of what notifications I am talking about:
      #include "wd_core.au3" #include "wd_helper.au3" Local $sDesiredCapabilities, $sSession, $sID _WD_Option("Driver", "C:\Program Files (x86)\AutoIt3\chromedriver.exe") _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"') $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": {"goog:chromeOptions": {"w3c": true }}}}' _WD_Startup() $sSession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities) _WD_Navigate($sSession, "https://webradio.planetradio.de/") _WD_LoadWait($sSession)  
    • By Langmeister
      Hi, I'm sure that this is a simple question regarding webdriver udf but my search on the forum did not result in the exact same scenario that I need. I will adapt it to my corporate needs but at first I want it to work with an example everybody can reproduce if needed.
      I navigate to https://www.daysoftheyear.com/ and want to find out what special day today is. Using the following Code returns the wanted text that today is 'shark awareness day' in the console but it is not pasted in notepad as it is not copied as it probably should be.
      #include "wd_core.au3" #include "wd_helper.au3" Local $sDesiredCapabilities, $sSession, $sID _WD_Option("Driver", "C:\Program Files (x86)\AutoIt3\chromedriver.exe") _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"') $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": {"goog:chromeOptions": {"w3c": true }}}}' _WD_Startup() $sSession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities) _WD_Navigate($sSession, "https://www.daysoftheyear.com/?timezone_offset=nan") _WD_LoadWait($sSession) Sleep(3000) Local $sElement = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "/html/body/div[2]/header/div/div[1]/div/div[2]/h3/a") _WD_ElementAction($sSession, $sElement, 'text') ClipGet() Run("notepad.exe") Sleep(500) Send("^v") Scite returns this, therefore the text has been found but the last mile to paste it to notepad or excel does not work for me.
      __WD_Get: URL=HTTP://127.0.0.1:9515/session/b72166b774d7fefb258b3721fc1d4306/element/657e6b5d-31a9-46a8-85c4-acb7f72bf659/text __WD_Get: StatusCode=200; $iResult = 0; $sResponseText={"value":"Shark Awareness Day"}... _WD_ElementAction: {"value":"Shark Awareness Day"}... Thanks in advance! 
       
    • By Langmeister
      Hi, I need help performing actions in Salesforce using IE. I used to complete tasks via MouseMove/MouseClick etc. on the Chrome application of SF, but unfortunately this only works for me and not my colleagues due to different positions of things etc. Being unable to get Webdriver UDF or Chromedriver running to interact with the code directly, I chose to look into the IE UDF. ATM I'm trying to tick a specific checkbox in SF which simply allows me to "select all checkboxes" at the same time. Applying the following code on a random website with checkboxes works just fine for me: (in this case selecting cheese checkbox)
      #include <IE.au3> Local $oIE = _IECreate("http://www.echoecho.com/htmlforms09.htm") Local $oSubmit = _IEGetObjByName($oIE, "option3") _IEAction($oSubmit, "click") _IELoadWait($oIE) But applying it to the Salesforce website it does exactly nothing and responds with these warnings/errors:
      The script is exactly the same, except for website and the input name tag of the desired checkbox being different.
      #include <IE.au3> Local $oIE = _IECreate("Corporate Salesforce URL") Local $oSubmit = _IEGetObjByName($oIE, "myPage:myForm:oliListBlock:oliListTable:j_id36") _IEAction($oSubmit, "click") _IELoadWait($oIE) As its working with random websites my guess is that there has to be something done to get it work with SF.
      Hope the more experienced SF+AutoIt pros can help me out here. Thanks in advance!
×
×
  • Create New...