Jump to content
Sign in to follow this  
Burgs

Pass a new Lat and Lng to a Google Map...?

Recommended Posts

Hello,

  I have a website with a Google Map I setup using the Google Map API.  It works and displays just fine.  However to make it useful to me I need to be able to dynamically change the map to display different areas by sending new Latitude and Longitude coordinates.  I am having difficulty making this happen.  Here is my code thus far:

#include <IE.au3>
                         
                         $oIE3 = _IECreate("http://my_sample_website.html")  
                           ;just an example, not an actual site...
                         _IELoadWait($oIE3)

                         $s_word = "lat:"  
                         $oInputs = _IETagNameAllGetCollection($oIE3)
                         
                          if @error <> 0 Then
                          MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "ERROR", "Error is: " & @error)
                          EndIf  ;@error

                           For $oInput In $oInputs

                            if Number($iPos) == -1 Then
                            $iPos = StringInStr($oInput.innerHTML, String($s_word))
                             if (Number($iPos) > 0) AND (@error == 0) Then

ConsoleWrite("I FOUND IT...! " & String($s_word) & @CRLF)                        

                             $sHTML = _IEBodyReadHTML($oIE3)

                             $_lat_look = 0
                             $_lng_look = 0
                             $_end_look = 0  ;default

                             $_lat_look = StringInStr(String($sHTML), "lat:")
                              if Number($_lat_look) <> 0 Then $_lng_look = StringInStr(String($sHTML), "lng:")

                              if Number($_lng_look) <> 0 Then $_end_look = StringInStr(String($sHTML), "}")

                              if Number($_end_look) <> 0 Then

                              ConsoleWrite("HTML BODY: " & $sHTML & @CRLF)

                              $_old_lat = String(StringMid(String($sHTML), $_lat_look, ($_lng_look - $_lat_look)))
                              $_old_lng = String(StringMid(String($sHTML), $_lng_look, ($_end_look - $_lng_look)))
  
                              ConsoleWrite("$_old_lat: " & $_old_lat & @CRLF)
                              ConsoleWrite("$_old_lng: " & $_old_lng & @CRLF)

                              $_new_lat = "lat: " & String("-34.397") & ",  "
                              $_new_lng = "lng: " & String("150.644") & "}; "

                              ConsoleWrite("...new lat is: " & String($_new_lat) & " new lng is: " & String($_new_lng) & @CRLF)

                              $_LOOK = StringReplace($_old_lat, 1, String($_new_lat))
                              $_LOOK2 = StringReplace($_old_lng, 1, String($_new_lng))

                              ConsoleWrite("$_LOOK: " & $_LOOK & "$_LOOK2: " & $_LOOK2 & @CRLF)


                              EndIf  ;'$_end_look' NOT "0"...
  
                               $iPos = -1
                             EndIf  ;'String($s_word)' was found in the collection '$oInputs'
                            EndIf  ;'$iPos' is "-1"
                           Next

 

  I am having trouble trying to replace the line in the HTML ($sHTML variable in my example) that contains the "lat:" and "lng:" information.  I figure if I can replace that line everything else remains the same, and in theory, the map should cycle to display a map with the new latitude and longitude coordinates...I hope. 

  I have attempted to write the $sHTML to a text document and then use '_IEBodyWriteHTML' to read it back into the webpage HTML however that is not working.  There must be an easier method to accomplish this...what am I missing here...?  Any thoughts greatly appreciated.  Regards.       

Edited by Burgs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Zaoka
      I'm trying to create script that would login on my SAP WEBI "web page" and replace some uploaded excel files. But i'm having problem on even the log in.
      These are user fill elements with Firefox Inspector
      <input type="text" id="_id0:logon:CMS" name="_id0:logon:CMS"> <input type="text" id="_id0:logon:USERNAME" name="_id0:logon:USERNAME"> <input type="password" id="_id0:logon:PASSWORD" name="_id0:logon:PASSWORD"> LogOnButton
      <input type="submit" id="_id0:logon:logonButton" value="Log On" class="logonButtonNoHover logon_button_no_hover" onmouseover="this.className = 'logonButtonHover logon_button_hover';" onmouseout="this.className = 'logonButtonNoHover logon_button_no_hover';">  
       
      My example, I tried _IEGetObjByName and _IEGetObjById but the script only open page but will not even fill out the form
        #include <IE.au3> Call("signIn") Func signIn() Global $oIE = _IECreate("http://192.xxx.xxx.xx:xxx/BOE/BI") Sleep (5000) Local $server = _IEGetObjByName($oIE, "_id0:logon:CMS") Local $username = _IEGetObjByName($oIE, "_id0:logon:USERNAME") Local $password = _IEGetObjByName($oIE, "_id0:logon:PASSWORD") Local $button = _IEGetObjById($oIE, "_id0:logon:logonButton") _IEFormElementSetValue($server, "TestServer:1000") _IEFormElementSetValue($username, "MyUserName") _IEFormElementSetValue($password, "MyPass") ; THIS PART ABOUT BUTTON CLICK I DONT UNDERSTAND AT ALL $sSelector = "body > div:nth-of-type(2) > div > div:nth-of-type(3) > div > table > tbody > tr > td > table > tbody > tr > td > table > tbody > tr:nth-of-type(1) > td > div > div:nth-of-type(1) > form > div:nth-of-type(5) > button" $signInUC = $oIE.document.QuerySelector($sSelector) _IEAction($signInUC, "click") EndFunc ;==>signIn  
      I would be very grateful for any help
    • By amosrinat
      Hi,
      i have an AutoIT script that sends emails with two embedded images.
      When users get the email they don't see the images. How should I fix my code?
      Thank you for your support,
      Amos
      Func fSendMail() $TemplateName = StringRegExpReplace($Template, "^.*\\|\..*$", "") $SmtpServer = "smtp.**.com" $FromName = "do-not-reply@*********" $FromAddress = "do-not-reply@******" $ToAddress = $MG1_Mgr & ";"& $Owner $Subject = "ACTION REQUIRED - " & $TemplateName $Body = $sBody5 $IPPort = 25 $ssl = 0 Global $oMyRet[2] Global $oMyError = ObjEvent("AutoIt.Error", "MyErrFunc") $rc = fINetSmtpMailCom($SmtpServer, $FromName, $FromAddress, $ToAddress, $Subject, $Body, $IPPort, $ssl) If @error Then MyErrFunc() EndIf EndFunc;fSendMail Func fINetSmtpMailCom($s_SmtpServer, $s_FromName, $s_FromAddress, $s_ToAddress, $s_Subject = "", $as_Body = "", $IPPort = 25, $ssl = 0) Local $objEmail = ObjCreate("CDO.Message") $objEmail.From = '"' & $s_FromName & '" <' & $s_FromAddress & '>' $objEmail.To = $s_ToAddress Local $i_Error = 0 Local $i_Error_desciption = "" $objEmail.Subject = $s_Subject If StringInStr($as_Body, "<") And StringInStr($as_Body, ">") Then $objEmail.HTMLBody = $as_Body Else $objEmail.Textbody = $as_Body & @CRLF EndIf $objEmail.Configuration.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing") = 2 $objEmail.Configuration.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver") = $s_SmtpServer If Number($IPPort) = 0 Then $IPPort = 25 $objEmail.Configuration.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserverport") = $IPPort $objEmail.Configuration.Fields.Update $objEmail.Fields.Update ;$objEmail.Send **************** If @error Then MyErrFunc() EndIf $objEmail = "" EndFunc;fINetSmtpMailCom  
    • By Colduction
      Hi guys, i'm using Telegram UDF by @LinkOut from github with latest update, but this UDF has not any parse_mode ability in SendDocument and other send file's functions to make texts bold, italic or underline and i can't send Emojis via these functions too. i've tried to change HTML section of multipart/form-data but i did not get correct results.

      For example, i can't get correct results by sending a document with this URL Encoded caption: %F0%9F%93%84%20*Test*%20%F0%9F%93%84

      I will be happy to help me in this section. Thanks!
    • By DannyJ
      I use _ClipPutHTML UDF function 
      My problem is that I am not able to write characters with accets.
      When I paste this code to an Mail program the accent characters will be Chinese characters or '???' characters.
      Here is a snippet of my code:
      #include <_ClipPutHTML.au3> $sHTMLStr='<html><head>'&@CRLF & " <title>Page Title</title>"&@CRLF & _ ' <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">'&@CRLF & _ "</head>"&@CRLF & "<body>"&@CRLF & "<h1>Headline Text</h1>"&@CRLF & _ "<p>" & "ófiéááéllááéáéá:" & Chr(225) & BinaryToString("á",4) &@CRLF & _ '<a href="http://www.autoitscript.com/forum/index.php?showtopic=96556">_ClipPutHTML() functions</a>.'&@CRLF& _ " The regular modifiders, such as <strong>bold</strong>, <i>italics</i>, and <u>underlines</u> work as usual,"&@CRLF& _ " just like all other HTML formatting.</p>"&@CRLF & "<p>&nbsp;</p>"&@CRLF & _ "<p><strong>Here's an example list:</strong></p>"&@CRLF & "<ul>"&@CRLF & _ " <li>List <i>itemü</i> #1.</li>"&@CRLF & _ " <li>List <i>itemá</i> #2.</li>"&@CRLF & _ ' <li>List <i>itemé</i> #3 with a <a href="http://www.google.com">Hyperlink</a></li>'&@CRLF & _ "</ul>"&@CRLF & "</body>"&@CRLF & "</html>" $sPlainTextStr="Headline Text"&@CRLF&@CRLF& _ "ófigyeljáéáéá" & Chr(225) & "_ClipPutHTML() functions."& _ "The regular modifiders, such as bold, italics, and underlines work as usual, just like all other HTML formatting."&@CRLF&@CRLF& _ "Here's an example list:"&@CRLF& _ " * List itemü #1."&@CRLF& _ " * List itemá #2."&@CRLF& _ " * List itemé #3 with a Hyperlink"&@CRLF ;I have tired this way, but it does not work. ;$UTF8HTML = BinaryToString($sHTMLStr,4) ;ConsoleWrite($UTF8HTML) ;$sUTF8String=BinaryToString($sPlainTextStr,4) ConsoleWrite($sUTF8String) _ClipPutHTML($UTF8HTML,$sUTF8String) ; Special Unicode text call ;_ClipPutHyperlink("http://www.google.co.jp/",ChrW(0x30B0)& ChrW(0x30FC)& ChrW(0x30B0)& ChrW(0x30EB)& " (Japanese Google)") ; Regular text ;_ClipPutHyperlink("http://www.google.com","itt")  
    • By Fenzik
      Hello!
      i wrote this function as alternative to using the Com Object or Commandline version of this project, discussed also earlyer on this forum.
      Project site - http://ebstudio.info/home/xdoc2txt.html
      Advantage of this implementation is that you do not need to register Com dll, using regsvr32.
      But you still need the project Dll (xd2txlib.dll).
      Enjoy!
      ; #FUNCTION# ==================================================================================================================== ; Name ..........: _ExtractText ; Description ...: Extracts text from advanced documment formats (Doc, Docx, ODT, XLS, ...) ; Syntax ........: _ExtractText($sFilename[, $bProperties = False[, $hDll = 0]]) ; Parameters ....: $sFilename - a string value. ; $bProperties - [optional] a boolean value. Default is False. If True, documment properties will be returned instead of the text. ; $hDll - [optional] a handle value. Default is 0. Optional handle to previously opened xd2txlib.dll. By default the xd2txlib.dll (Expected in @scriptdir) will be opened and closed during the function call. ; Return value .: String, containing the text or documment properties or empty string and Error as follows: ;1 - The file does not exists. ;2 - Error during opening xd2txlib.dll. ;3 - No text returned. ; Author ........: Fenzik ; Modified ......: ; Remarks .......: Project site - http://ebstudio.info/home/xdoc2txt.html ; Related .......: ; Link ..........: ; Example .......: No ; =============================================================================================================================== Func _ExtractText($sFilename, $bProperties = False, $hDll = 0) If Not FileExists($sFilename) Then Return SetError(1, "", "") Local $bLoaded = False If $hDll = 0 Then $hDll = DllOpen(@scriptdir&"\xd2txlib.dll") If $hDll = -1 Then Return SetError(2, "", "") $bLoaded = True Endif $aResult = DllCall($hDll, "int:cdecl", "ExtractText", "WSTR", $sFilename, "BOOL", $bProperties, "WSTR*", "") If $aResult[0] = 0 Then Return SetError(3, "", "") If $bLoaded = True Then DllClose($hDll) Return $aResult[3] EndFunc  
       
      xd2txlib-example.zip
×
×
  • Create New...