Jump to content
Sign in to follow this  
PramodR

Executing EXE in Elevated Previllage

Recommended Posts

 

I am trying to execute a exe file in auto it as elevated previlage , but not successful till now . below are the methods i tried till now.

Disabled UAC access from windows and  selected run only as administrator from executable properties.  i logged in as administrator but still exe needs to launch as run as administrator.

 

Used Below methods from forum still no luck. anything i missing? i tried to use powershell.ps1 intead of exe as well.

1.  Local $iPID = RunAs($sUserName, @ComputerName, $sPassword, $RUN_LOGON_NOPROFILE, "c:\Exec.exe", "", @SW_SHOWMAXIMIZED)

2.  RunWait("C:\Automation\TestScripts\Writefilter.exe", @WindowsDir, @SW_MAXIMIZE)     - Std out error

 

Quote

If IsAdmin() Then MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "", "The script is running with admin rights.") 

This command gives out put as running with admin rights

#include <MsgBoxConstants.au3>
#include <AutoItConstants.au3>
#include <MsgBoxConstants.au3>
#RequireAdmin

Example()

Func Example()
    ; Change the username and password to the appropriate values for your system.
    Local $sUserName = "Admin"
    Local $sPassword = "PASSWORD"
    Local $iPID = RunAs($sUserName, @ComputerName, $sPassword, 0, "noetpad.exe", "", @SW_SHOWMAXIMIZED)
    ; Run Notepad with the window maximized. Notepad is run under the user previously specified.
;~     RunWait(@WindowsDir & "C:\automation\TestScripts\Writefilter.exe", @WindowsDir, @SW_MAXIMIZE)
EndFunc 

 

Edited by PramodR
added additional info

Share this post


Link to post
Share on other sites

added used code above and getting error message as std out with notepad itself, i think i m doing something wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i am really sotrry for that silly mistake , i was trying different files and accidentally mistypes...  is it okay if i replace it with complete path to my exec instead of notepad ?

below command i replaced and i get the error again as errorstd out..    Thanks Subs in advance.. 

Local $iPID = RunAs($sUserName, @ComputerName, $sPassword, 0, "C:\executeauto\Testfilter.exe", "", @SW_SHOWMAXIMIZED)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is that the complete script above, because it works fine for me.  Can you post the entire code?  Can you also post screenshot of the error, because not sure where it's coming from.  Are you sure the error is the script i.e. if you run from within Scite do you get the error?  I suspect the error is occurring during Build which usually means that the programs is already running in the background and can't be overwritten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What error?


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's not an error. That's part of the command line when you run a script so you can see it in the console.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Subz said:

suspect the error is occurring during Build which usually means that the programs is already running in the background and can't be overwritten.

Thanks Guys for Help.  :) . This Forum Rocks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By FUD
      hello 
      please i need help 
      i need to open link in default browser only one windows without duplicate if i try to open the same link 
       
      thanks 
    • By YogendraAtluri
      Hi, 
      I am new to AutoIT scripting and I am still learning. I am trying to communicate with a Labview application that acts like a server. it basically takes commands from the client. But for some commands, it also send back some data. 
      When i am sending commands from my script, i can see that the labview is getting them. But i am not able to get anything back. I tried different code pieces that are available online in the forum.
      This is the working piece of code which i been using to send data.
      #cs This module is used to establish tcp connection with lab view #ce #include <File.au3> Func SendCmd($cmd) TCPStartup() Local $IpAddress="192.168.10.101" Local $Port="5353" $Labview = TCPConnect($IpAddress,$Port) If @error Then ConsoleWrite('!--> TCPConnect error number ( ' & @error & ' ).' & @CRLF) TCPCloseSocket($Labview) TCPShutdown() Exit EndIf TCPSend($Labview, $cmd & @CRLF) TCPCloseSocket($Labview) TCPShutdown() EndFunc SendCmd("wt42d")  
      This is slightly modified code to send and receive data, which is not working. I am not getting any response back
      SendCmd("galil") Func SendCmd($cmd) TCPStartup() Local $IpAddress="192.168.10.101" Local $Port="5353" $Labview = TCPConnect($IpAddress,$Port) If @error Then ConsoleWrite('!--> TCPConnect error number ( ' & @error & ' ).' & @CRLF) TCPCloseSocket($Labview) TCPShutdown() Exit EndIf TCPSend($Labview, $cmd & @CRLF) $ip = @IPAddress1 ;create listening socket $Listensocket = TCPListen($ip, $Port) ConsoleWrite("Listening to Socket - " & $Listensocket & @CRLF) If $Listensocket = -1 Then ConsoleWrite("Exiting..." & @CRLF) Exit EndIf ;Accept incoming clients and recieve info While 1 $connectedsocket = TCPAccept($Listensocket) ConsoleWrite("Connecting to Socket - " & $connectedsocket & "Error -" & @error & @CRLF) If $ConnectedSocket >= 0 Then $ip2 = TCPRecv($connectedsocket,1000000) EndIf WEnd TCPCloseSocket($connectedsocket) TCPCloseSocket($Labview) TCPShutdown() EndFunc I am not getting anything back. I am getting the following output in the console
      +>Setting Hotkeys...--> Press Ctrl+Alt+Break to Restart or Ctrl+BREAK to Stop. Listening to Socket - 544 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 Connecting to Socket - -1Error -0 its going through that loop forever. i need to force stop it.
      But when i open putty and send the same command, i am getting response right away. 
      Can someone please help me with that.
      Thanks in advance
      Regards
      Yogendra
    • By Bhooshan
      I need to mute an ongoing call on Microsoft teams without activating the window. Teams allows us to mute using shortcut key Ctrl+Shift+m but only when the window is active.
      # Used set option as ongoing call can be with any person which leads to change in Title Name.
      AutoItSetOption ( "WinTitleMatchMode", 2 ) 
      # I am not clear with the control ID which will be good to use here and also the key combination of ^M       
      ControlSend ( "Microsoft Teams", "", "[CLASS:Intermediate D3D Window; INSTANCE:1]", "{ctrl down}")
       
      Can anyone help...!!! 
       

    • By Sayed
      Hi there, 
      I'm new in AutoIt forms and using AutoIt to automate desktop application (able to automate the application normally but facing issue when I've to re-run the application twice within the same script...so need help in this please)
      here is the steps then followed by the issue in a brief : 
      1- run application . 
      2- do some actions (click menus,activate windows,set texts..)
      3- close the application. 
      4- run the application again & access the same controls.
      5- open the same windows again (like step 2)
      6- perform some validations (by getting texts from some text boxes)
      7- close the application again (and repeat 1-7 for 15 times in average )
      The issue 
      * all controls are accessible in the first run and actions done successfully on controls (for steps 1-3) BUT from the second run of the application from step-4 it's able to set focus only the main application window.
      Note: only unique properties used to while mapping the controls. 
      Error that appear in the console :
      UIAWrappers.au3" (1673) : ==> Array variable has incorrect number of subscripts or subscript dimension range exceeded.: $x = Int($t[1] + ($t[3] / 2)) $x = Int($t[1] + (^ ERROR  
      Simple spy code  of one of the controls that has this strange issue(menubar&view menu Item): 
      ;~ *** Standard code maintainable *** #include "UIAWrappers.au3" AutoItSetOption("MustDeclareVars", 1) _UIA_setVar("oP1","Title:=XXX;controltype:=UIA_WindowControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app") ;main app form xxx _UIA_setVar("oP2","Title:=menuStrip1;controltype:=UIA_MenuBarControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app") ;menuStrip1 ;~ $oUIElement=_UIA_getObjectByFindAll("View.mainwindow", "title:=View;ControlType:=UIA_MenuItemControlTypeId", $treescope_subtree) _UIA_setVar("oUIElement","Title:=View;controltype:=UIA_MenuItemControlTypeId;class:=") ;ControlType:=UIA_MenuItemControlTypeId;classname:=") ;~ Actions split away from logical/technical definition above can come from configfiles ;~_UIA_Action("oP1","highlight") _UIA_Action("oP1","setfocus") ;~_UIA_Action("oP2","highlight") _UIA_Action("oP2","setfocus") _UIA_action("oUIElement","highlight") ;~_UIA_action("oUIElement","click")  
       
    • By HenryJiu
      Hello!
      I have a question , about Mac and Autoit3.
      I want to convert my script to Mac App,but Aut2Exe just convert to EXE!
      So I asked if there was a way to convert scripts to MAC App
      My English isn't very good,so don't laugh please😃
×
×
  • Create New...