Sign in to follow this  
Followers 0
Xand3r

[Solved]ObjCreate error

4 posts in this topic

#1 ·  Posted (edited)

Try this... run if from scite, close it and then run it from windows(double click it) or compile and run it...

GUICreate(":TEST:")
Global $oRP = ObjCreate("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.10")
$GUIActiveX    = GUICtrlCreateObj( $oRP, 0, 0 , 50 , 50)
With $oRP
    .bgcolor = "#000000"
    .Movie = @ScriptDir&'\asdf.swf';
    .ScaleMode = 2
    .Loop = False
    .wmode = "transparent"
    .FlashVars = ""
    .allowScriptAccess="Always"
EndWith
GUISetState()
While GUIGetMsg()<>-3
    Sleep(10)
WEnd
$oRP=""

edit: the error code when running it compiled is -2147221164 "Class not registered" :P(

Edited by TheMadman

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and i'm not sure about the former -Alber EinsteinPractice makes perfect! but nobody's perfect so why practice at all?http://forum.ambrozie.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites



I used this script, and no errors when I run it compiled or straight from SciTE.

$oMyError = ObjEvent("AutoIt.Error","MyErrFunc")

GUICreate("TEST")
Global $oRP = ObjCreate("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.1")
$GUIActiveX = GUICtrlCreateObj($oRP, 0, 0, 800, 600)
GUISetState ()

With $oRP
    .bgcolor = "#000000"
    .Movie = @MyDocumentsDir & "\testaa.swf";
    .ScaleMode = 2
    .Loop = False
    .wmode = "transparent"
    .FlashVars = ""
    .allowScriptAccess = "Always"
EndWith


While GUIGetMsg() <> -3
    Sleep(10)
WEnd
$oRP = ""

Func MyErrFunc()

    MsgBox(0, "AutoItCOM Test", "We intercepted a COM Error !" & @CRLF & @CRLF & _
            "err.description is: " & @TAB & $oMyError.description & @CRLF & _
            "err.windescription:" & @TAB & $oMyError.windescription & @CRLF & _
            "err.number is: " & @TAB & Hex($oMyError.number, 8) & @CRLF & _
            "err.lastdllerror is: " & @TAB & $oMyError.lastdllerror & @CRLF & _
            "err.scriptline is: " & @TAB & $oMyError.scriptline & @CRLF & _
            "err.source is: " & @TAB & $oMyError.source & @CRLF & _
            "err.helpfile is: " & @TAB & $oMyError.helpfile & @CRLF & _
            "err.helpcontext is: " & @TAB & $oMyError.helpcontext _
            )

    Local $err = $oMyError.number
    If $err = 0 Then $err = -1

    $g_eventerror = $err; to check for after this function returns
EndFunc  ;==>MyErrFunc

Using AutoIt V3.3.0.0. I have Macromedia Studio 8 installed too...

How does this one go for you?

Share this post


Link to post
Share on other sites

#3 ·  Posted (edited)

same thing... when running it from scite it works fine.. but when i run it by double clicking the au3

edit: autoit v3.3.0.0

os:vista ultimate

flash player 10 installed

post-19203-1236516341_thumb.jpg

Edited by TheMadman

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and i'm not sure about the former -Alber EinsteinPractice makes perfect! but nobody's perfect so why practice at all?http://forum.ambrozie.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found the error... when running or compiling for x64 it didn't work

but when i compiled for x86 it worked fine :P


Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and i'm not sure about the former -Alber EinsteinPractice makes perfect! but nobody's perfect so why practice at all?http://forum.ambrozie.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0