Jump to content
Sign in to follow this  
johnmcloud

[SOLVED] WinWait & ControlClick - Question

Recommended Posts

johnmcloud

Hi guys, i'me testing this two function and i have made this script:

AutoItSetOption("TrayIconDebug", 1)
AutoItSetOption("SendKeyDelay", 10)
Opt("WinTitleMatchMode", 2)
Opt("WinDetectHiddenText",1)

Global $Title = "Software Title"
Global $Installer = @WorkingDir & "\setup.exe"
Global $Language = "Select language"
Global $Info = "Information"
Global $Account = "Register"
Run($Installer)

TrayTip("", "Installation...", 5)

WinWait($Language, "Select the language")
ControlClick($Language, "", "[CLASS:TNewButton; INSTANCE:1]")

WinWait($Title, "Welcome")
ControlClick($Title, "&Next >", "[CLASS:TNewButton; INSTANCE:1]")

TrayTip("", "Finish", 5)
Sleep(2000)
Exit

Work fine, but i have a little question. somewere on this forum i have read that ControlClick / ControlSend work also if the windows is hide, so i have change the run command to this:

Run($Installer, @SW_HIDE)

But the script is stopped to the first WinWait. Where is my error?

Thanks for support

Edited by johnmcloud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • MaximusCZ
      By MaximusCZ
      Hello, and apologies if this have been discussed before, but I googled and couldnt find anything relevant.
      I have a problem where I try to send a control clink into to a window. 
      Part of window I try to send clicks to looks like this . The black border is showing when I mouse over it Au3Info, I get following information:

      I am testing its interaction with code

      The result I get is that it makes control clicks trough first line, opens and closes menus, as expected.
      When It gets to second line, it does not click a single icon. I can tell that coords are correct as the dropdown menus (No view active) gets focused(altough not rolled out). Same behaviour happens if roughly 40<y<60, so I know I am hitting good height. You can look at how it behaves here: output.webm 
      Dropdown 1 focuses at around 8 sec mark, and 13 sec mark it changes to second dropdown, defocusing first one, seemingly not registering any clinks inbetween.
       
      Have you ever encountered similar behaviour? I need to click the Key button, first on second line, with controlclick (or any other way not hijacking the mouse). I cant trigger that button by keyboard and There is no other control having control over it.
      Help
       
    • Skysnake
      By Skysnake
      I need to automate a specific GUI from a legacy system written in C.
      The spy tool gives me this

      I use this code
      Local $swintit = WinGetTitle("[active]") ConsoleWrite("active Window " & $swintit & @CRLF) If $swintit = "FILES NOTES" Then ; If $swintit = "FILES NOTES" Then ; got Window, now atomate ConsoleWrite("got Window " & @CRLF) ; now focus, then click :) ;EditPaste ;ControlCommand("FILES NOTES", "", 404, $acno) ; paste acno GUICtrlSetState(404, $GUI_Focus) ControlCommand("FILES NOTES", "", 404, $acno) ; paste acno GUICtrlSetState(401, $GUI_Focus) ControlClick("FILES NOTES", "", 401, $acno) ; click okay EndIf ; If $swintit = "FILES NOTES" Then The idea is to paste the acno value into the edit box, then click an Okay button.
      I get a console write that the active Window is as expected, but my loop completes without ever writing anything into the GUI.
      I also tried the control ID as text "404" - same result
      What am I missing?
      Skysnake
       
    • JNutt
      By JNutt
       

       
       
      I'm trying to use mouseclick in a panel above.  I want to click on a list item, such as 'Estimated'.  (I've given up on trying to use control click for this).  I'm using window info coordinates from 'Control' tab.

      ; click 'Columns' WinActivate("Innovaya Studio with Sage (Archtectural 2017_V1.invx") MouseClick("primary", 292, 88, 1, 1) WinActivate("Select Browsing Properties") Sleep(1000) MouseClick("primary", 27, 70, 0,0) Sleep(2000) Send("{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}") Sleep(1000) Send("{ENTER}") ControlClick( But when I used the code Autoit doesn't click where the coordinates are.  In the scipts it is the second MouseClick that won't work.  Any ideas?
    • Miliardsto
      By Miliardsto
      Hello I got this script works below and I want to do not move cursor on screen when action is performed.
      Opt("MouseCoordMode", 1) ; cause it gets whole screen coords Local $x, $y Local $search = _ImageSearch('item.bmp', 0, $x, $y, 0) If $search = 1 Then MouseMove($x, $y,0) MouseClick("right", $x, $y)) MouseMove($xMiddle, $yMiddle,0) MouseClick("left", $xMiddle, $yMiddle) EndIf I changed this above to this below and what happen is. It clicks right button and then left button but not move mouse to $x $y and then to $xMiddle $yMiddle.
      Opt("MouseCoordMode", 1) ; cause it gets whole screen coords Local $x, $y Local $search = _ImageSearch('item.bmp', 0, $x, $y, 0) If $search = 1 Then ControlClick("","",0,"secondary",1,$x,$y) ControlClick("","",0,"primary",1,$xMiddle,$yMiddle) EndIf If needed I got handle in var $hwnd
      Please tell me how parameters in ControlClick would like be
    • ur
      By ur
      I am clicking on a button on to submit o form UI.
      Problem is, the code working on windows 10,7, server 2012 r2 but not on windows server 2008.
      I checked the IDs also on that OS, they didn't change.
      Even the ControlClick is returning the status as success only but button is not getting clicked.
      But controlsettext on other fields are working.
      ;$MartConfigWindow is window object ControlClick($MartConfigWindow, "", "[CLASS:WindowsForms10.BUTTON.app.0.378734a; INSTANCE:2]")  
×