Jump to content
  1. Crazyace

    Crazyace

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By HariKara
      I have a script that seems to launch perfectly fine with IECreate, however, I want to launch the Browser and a specific URL with the RunAs command. I fairly new to AutoIT and wanted to know if someone can point me in the right direction.
      Local $surl = "http://somewebsite.com/DODA/admin/job.aspx"
      Local $oIE = _IECreate($sURL)
      The above launches the website correctly with the correct URL, however, I have tried the below and this fails to load and browser?
      #include <AutoItConstants.au3>
      ;========================
      $oSleep = "200"
      Local $surl = "http://somewebsite.com/DODA/admin/job.aspx"
      Local $oIE = RunAs($args("username"), $args("domain"), $args("logonpassword"), "", "C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe http://somewebsite.com/DODA/admin/job.aspx")
      _IELoadWait($oIE)
       
      I get the following error back?
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IELoadWait, $_IESTATUS_InvalidDataType
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IEGetObjById, $_IESTATUS_InvalidDataType
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IEGetObjById, $_IESTATUS_InvalidDataType
    • By WoodGrain
      Hi All,
      I've tried to create a script to browse to a web page in IE, but it only works for some sites, I've tried to simplify the script as much as possible, hoping you can point me in the right direction - thanks.
      This one going to Google does work:
      #include <IE.au3> $oIE = _IECreate("https://www.google.com.au/", 0, 1, 1) _IELoadWait($oIE) _IEQuit($oIE) But this one going to OneDrive opens the IE page, but fails immediately returning the errors, and the IE window is not closed:
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IELoadWait, $_IESTATUS_ClientDisconnected (-2147023174, Browser has been deleted prior to operation.)
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IELoadWait, $_IESTATUS_InvalidObjectType ()
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IEQuit, $_IESTATUS_InvalidObjectType
      #include <IE.au3> $oIE = _IECreate("https://abccorp-my.sharepoint.com/", 0, 1, 1) _IELoadWait($oIE) _IEQuit($oIE) Even if I put a sleep timer in for 10 seconds after the _IECreate it still doesn't work
      Thanks all!
    • By SteveStrop
      Hi 
       
      I'm trying to:
      1) Open a hidden browser session
      2) Do some stuff in the background
      3)  Make the hidden window visible
       
      This is my code:
       
      Opt("WinTitleMatchMode", 2) ;1=start, 2=subStr, 3=exact, 4=advanced, -1 to -4=Nocase $oIE = _IECreate("https://www.google.co.uk/",0,0) $oSearchBox = _IEGetObjById($oIE, "lst-ib") $oSearchBox.innertext = "AutoIT" $oForm = _IEFormGetObjByName($oIE,"f") _IEFormSubmit($oForm) WinSetState("Google","",@SW_SHOW)  
      It dosen't work
      The last line does make the window visible but it is an empty greyed out box that disappears as soon as I click on it.
      I have a sort of workaround that hides the browser window as soon as I have created it which works fine:
      $oIE = _IECreate("https://www.google.co.uk/") WinSetState("Google","",@SW_HIDE) . . . WinSetState("Google","",@SW_SHOW) But this looks a bit pants as the newly created window flashes on then off of the screen.
      Am I using the wrong method to make the browser window visible?
      Thanks
       
       
    • By AnonymousX
      Hello,
      I need to pull data from company intranet website. I created a script that I can give a list of project numbers and it will open up the the related webpage for each project, save the html comments for that project, then move on to the next. 
      However my problem comes in that each time I open up a project it locks it for other users, and if you just exit the page it keeps it locked, you have to actually press the "close" button on the page. So I'm not sure how to deal with this as I end up just locking every project in my name when I run my program as I don't understand the nature of how the website is built. I don't understand how to close with just using my automation code without manually having to press the stupid button. 
      My Function:
      Func Getscript($ProjectAddress) ;getting the page source code and storing it into text file for easy reading it $file = FileOpen(@ScriptDir & "\source.txt", 10) $IE = _IECreate($ProjectAddress & ".html", 0, 0) $source = _IEDocReadHTML($IE) FileWrite($file, $source) $target_source = _StringBetween($source, "<BODY>", "</BODY>") ; only take content between the specified tags _IEQuit($IE) FileClose($file) return $target_source[0] EndFunc ;==>Getscript  
      Source Code I got from website that I think is relevant:
      function closeForm(){ if(topButtonEnabled("closeButton")){ parent.mainFrame.closeForm(); } } <button id="closeButton" class="saveCloseButton" style="LEFT: 77px;" onclick=closeForm()>&nbsp;Close&nbsp;</button>  
      Any Ideas of how to tell website to either activate the closeform function or just give it the command to close?
       
      Thanks
    • By Faalamva
      Hello,
      Let's take a simple example to illustrate my case.
      I open a webpage with the command _IECreate and I parse all its elements :
      #include <IE.au3> $oIE = _IECreate("http://www.york.ac.uk/teaching/cws/wws/webpage1.html") $oElements = _IETagNameAllGetCollection($oIE) For $oElement In $oElements ConsoleWrite("Tagname: " & $oElement.tagname & @CRLF & "Id: " & $oElement.id & @CRLF & "InnerText: " & $oElement.innerText & @CRLF & "--------------------------------" & @CRLF) Next Now let's imagine I simulate a click with MouseClick to the link "lesson two" at the bottom of this webpage. A new webpage will open :
      http://www.york.ac.uk/teaching/cws/wws/webpage2.html
      I'd like to get the elements (tagname, id, innertext) of this new webpage, just like I got them for the first webpage. But for this, I presume I would have to get a new $oIE2 Object variable of an InternetExplorer.Application, in order to be able to use the _IETagNameAllGetCollection once again.
      How am I supposed to do this ?
      Thank you !
       
×
×
  • Create New...