Jump to content
Sign in to follow this  
Kidney

Having an Issue with IE not finding a form when its in the source.

Recommended Posts

Kidney

So my job has me fill out these call reports every day i work or do trainings (which is daily or more) and alot of the info is the same.

most of it is just clicking checkboxes and putting in 1/0 for Yes/No or asking me to add up all the items in inventory that i have in an excel spreadsheet.

i have already made it to the point where i am at the document using the _IE functions but for some reason it wont find the <form>.

When i right click the page and look at the source, i can see that the form is present and it has a name. here is a snippet of the source:

<html><head><link rel=stylesheet type=text/css href="Styles/DataEntry.css"><title>Call ID: 42189485, Site ID: 01698467, for Rep [348405]</title></head>
<body topmargin=0 leftmargin=0 rightmargin=0 onload=init() alink=white link=white vlink=white><span id=loading style=position:absolute>&nbsp;&nbsp;LOADING...<br>&nbsp;&nbsp;PLEASE WAIT</span>
<script language=javascript >

//
//javascript
//
 
<span id=full style=visibility:hidden><form class=FM AUTOCOMPLETE=OFF name=QuestionnaireForm method=post action="save.asp" target=_parent>
//
//input's and checkboxes associated with the form
//

 

so i tried to get the object by $oForm = _IEFormGetObjByName($oIE, "QuestionnaireForm")

in the console it shows there is no match.

is the javascript messing up things?? i have never had so much difficulty trying to automate a site in my life.

NOTE: this site can only be viewed in IE. i tried in FF and Chrome and both cant even log in.

 

Any help is appreciated. Thx

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kidney

not sure how to check for any frames? is it something ill see in the source?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danp2

Look at the example code under the _IEFrameGetCollection topic in the help file. You should be able to modify this to work on your specific page.

The form you showed has the attribute "target=_parent", so I suspect there are some frames involved.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kidney

Awesome. Never ran into Frames on a site before so that was a learning experience for me. I got into the frame and i can now get access to all of the form elements. Thank you very much Danp2!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • FMS
      By FMS
      Hello,
      I try to get all the text from a news site around a subject.
      The first run I get all the text inside a attribute in an array.
      When i try to go back and reload another page it chrashes and think it because "$oIE.GoBack"
      I couldn't find anything in the help/forum around this subject.
      Do I need to reload the $oIE or something afther an X.GoBack?
      The error i got is :
      if $oTag2.GetAttribute("class") == "NewsDetail" Then if $oTag2^ ERROR I'm not shure why I got this error, maybe someone could explain?
      Also I'm open for some pointers in this test script because I'm pretty new in working whit the IE.UDF
      Maybe there is an simpler way to get the same results?

      test script:
      #include <IE.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #include <Array.au3> HotKeySet("{ESC}", "Terminate") Global $oIE = _IECreate("https://www.iex.nl/Zoeken/Nieuws.aspx?q=air%20france") ;get first subject Global $oLink1 = _IEGetObjById($oIE, "ctl00_ctl00_Content_LeftContent_NewsSearch_repNews_ctl00_linkNews") Sleep(500) _IEAction($oLink1, "click") Sleep(500) Global $oTags = _IETagNameGetCollection($oIE, "div") Global $aResults[1] For $oTag In $oTags if $oTag.GetAttribute("class") == "NewsDetail" Then _ArrayAdd($aResults, $oTag.innerTEXT) EndIf Next $aResults[0] = UBound($aResults) - 1 _ArrayDisplay($aResults, "Episodelist") ConsoleWrite($aResults[1] & @CRLF) $oIE.GoBack ;get second subject Global $oLink2 = _IEGetObjById($oIE, "ctl00_ctl00_Content_LeftContent_NewsSearch_repNews_ctl01_linkNews") Sleep(500) _IEAction($oLink2, "click") Sleep(500) Local $oTags2 = _IETagNameGetCollection($oIE, "div") Local $aResults2[1] For $oTag2 In $oTags2 if $oTag2.GetAttribute("class") == "NewsDetail" Then _ArrayAdd($aResults2, $oTag2.innerTEXT) EndIf Next $aResults2[0] = UBound($aResults2) - 1 ConsoleWrite($aResults2[1] & @CRLF) Func Terminate() _IEQuit($oIE) Exit EndFunc ;==>Terminate  
    • SkysLastChance
      By SkysLastChance
      I am having a hard time understanding why this is not working. I was hoping some one could help explain it to me. 
      $tags = $oIE.document.GetElementsByTagName("input") For $tag in $tags $class_value = $tag.GetAttribute("class") If string($class_value) = "fTs-p3298-l0 wplEditControl" Then $target = $tag ExitLoop EndIF Next MsgBox(0,"",$target) If $target = "fTs-p3298-l0 wplEditControl" THEN MsgBox(0,"","itworked") I have tried 
       MsgBox(0,"",$target.Attribute)  MsgBox(0,"",$target.Value)  MsgBox(0,"",$target.InnerText) I would expect to see this in the msgbox
      fTs-p3298-l0 wplEditControl  
    • SkysLastChance
      By SkysLastChance
      I am trying to grab the id "in2xk_26" however it the characters before the underscore always change. (in the name too)
      Is there a way I can find a id or name by the last 3 charcters?
      Using something like "stringright?"
      So I would want to search for just "_26" in this case.
      This is assuming that there are no other _26
       

      #include <Excel.au3> #include <IE.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> Global $iMousespeed = 25,$target = "",$TagName = "",$Value = "",$Atrribute = "" $oIE = _IEAttach("MEDITECH") $TagName = "input" $Value = "in2xk_26" $Attribute = "id" $tags = $oIE.document.GetElementsByTagName($TagName) ;TagName ------ MAKE SURE TO NAME THESE For $tag in $tags $class_value = $tag.GetAttribute($Attribute) ;Attribute ------ MAKE SURE TO NAME THESE If string($class_value) = $Value Then ;Value ------ MAKE SURE TO NAME THESE $target = $tag $iScreenX = _IEPropertyGet($target, "screenx") $iScreenY = _IEPropertyGet($target, "screeny") $iWidth = _IEPropertyGet($target, "width") $iHeight = _IEPropertyGet($target, "height") $oMouseCords = MouseMove($iScreenX + $iWidth / 2, $iScreenY + $iHeight / 2, $iMousespeed) MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT) ExitLoop EndIf Next  
       
    • SkysLastChance
      By SkysLastChance
      I was wondering how I read data inside of a iframe. I would like to be able to click something inside a iframe. However, I can't even find the tag. 
      The id and name change all the time so I can't use those. 
      The code highlighted in blue is what I am trying to click. (second picture)
      Here is what I have tried.
      $target = "" $tags = $oIE.document.GetElementsByTagName("div") For $tag in $tags $class_value = $tag.GetAttribute("class") If string($class_value) = "s_92 altstyle s_93 s_94" Then $target = $tag ConsoleWrite("Tag Found " & $target.outerText&@CRLF) ExitLoop EndIf Next  

       
       

    • SkysLastChance
      By SkysLastChance
       
      WinActivate("MEDITECH - Internet Explorer") Sleep (500) $oIE = _IEAttach("MEDITECH") $oDiv1 = _IEGetObjById($oIE, "sysmenu-searchbarbutton") _IEAction($oDiv1, "click") I am just trying to click the little magnifying glass, next to the gear button with no luck. I was hoping someone might have an idea why this is not working?
       

×