JailDoctor

IE Javascript error

2 posts in this topic

I am entering data from excel files into a web form. If the client's name already exists, a Javascript bootstrap displays an error.

HTML is   <div class="alert alert-danger">New client failed to save. Clientname has already been taken. </div>

Dim $oAlert  boolean
$oAlert = Send("^fNew client failed to save. Clientname has already been taken{ENTER}") 
MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "", $oAlert)

I tried sending Ctrl + F to find the string "New client failed to save. Clientname has already been taken." and that finds the text. The attempt to generate a true or false state failed.

The string is highlighted in the web page but I can't figure out how to tell if it was found.

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

tells what to do, to click a Java alertwindow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • Robdog1955
      By Robdog1955
      I'm trying to click a button on a web page. I have added a couple of MsgBox lines to allow me to watch what happens on the page. As you can see the first half of my script enters data into text boxes on the page. I have no problem there. I just cannot click on the region buttons. The "set focus" line causes an outline to appear around the EU button and the "click button" line causes the "Pick a Region" text to disappear. Here is the code I have so far.
      #include <IE.au3> Local $oIE = _IECreate("http://questchecker.com/") Local $iQuestID = "123456" Local $sCharacterName = "CharacterName" Local $colForms = _IEFormGetCollection($oIE) $iCount = 0 For $oForm In $colForms $oFormElements = _IEFormElementGetCollection($oForm) For $oFormElement In $oFormElements $iCount = $iCount + 1 Local $sTagName = StringLower($oFormElement.tagName) Local $sElementType = $oFormElement.type Local $sElementName = $oFormElement.name Switch $iCount Case 6 _IEFormElementSetValue($oFormElement, "MyRealm", 0) ; realm Case 7 _IEFormElementSetValue($oFormElement, $sCharacterName, 0) Case 8 _IEFormElementSetValue($oFormElement, $iQuestID, 0) EndSwitch Next Next Local $oButtons = _IEGetObjByName($oIE, "questForm") For $oButton In $oButtons If _IEFormElementGetValue($oButton) = "US" Then MsgBox(0, "", "Click Okay to set focus") _IEAction($oButton, "focus") MsgBox(0, "", "Click Okay to click button") _IEAction($oButton, "click") ExitLoop EndIf Next MsgBox(0, "", "Click Okay to quit") _IEQuit($oIE) Exit  
    • Dent
      By Dent
      As the title says. I open IE11 and navigate to a page with the following HTML5 file upload container in Capture0.JPG
      I want to click Add Files but I haven't been able to. Here's the code that handles the Add Files button in Capture.JPG
      _IEGetObjectById and then using _IEAction to click it doesn't work. I can't give access to the actual page unfortunately because it's password protected.
      All suggestions welcome.


    • milos83
      By milos83
      I have one script that creates _IECreateEmbedded and another script that does _IEAttach.
      I do this because when autoit is doing something, the Embedded IE starts stalling (eg jquery progress animation)
      But there is a new problem.
      When IE is having its own process (like in the example above) any _IE command is slow (in the script that Attaches).
      Here is a comparison of when its in separate and when its in same process:
      Separate process _IETagNameGetCollection : 5000ms
      Separate process _IEAction: 850ms
      Same process _IETagNameGetCollection : 1ms
      Same proccess _IEAction: 135ms
       
      If I try to attach to an embedded IE that is done in c#, I get lightning fast results.
      As you can see, _IE functions work very slow when the embedded IE we are attaching to is made in Autoit.
       
      I did a test and if I empty the WHILE loop in IE process I get these results(but the cpu is at 30% as expected):
      Separate process _IETagNameGetCollection : 33ms
      Separate process _IEAction: 13ms
       
      It slows down if you put anything (like GUIGetMsg) in the WHILE loop.
       
      How do I fix this?
       
      Create IE:
      #include <GUIConstantsEx.au3> #include <IE.au3> #include <WindowsConstants.au3> Local $oIE = _IECreateEmbedded() GUICreate("My Embedded Web control Test", 640, 580, (@DesktopWidth - 640) / 2, (@DesktopHeight - 580) / 2, $WS_OVERLAPPEDWINDOW + $WS_CLIPSIBLINGS + $WS_CLIPCHILDREN) GUICtrlCreateObj($oIE, 10, 40, 600, 360) GUISetState(@SW_SHOW) ;Show GUI _IENavigate($oIE, "http://www.autoitscript.com") $timer = TimerInit() $oLink = _IETagNameGetCollection($oIE, "a", 3) ;takes 1ms ConsoleWrite(TimerDiff($timer) & @CRLF) $timer = TimerInit() _IEAction($oLink, "click") ;takes 135ms ConsoleWrite(TimerDiff($timer) & @CRLF) While 1 Local $iMsg = GUIGetMsg() Select Case $iMsg = $GUI_EVENT_CLOSE ExitLoop EndSelect WEnd  
      Attach to IE:
      #include <IE.au3> Local $oIE = _IEAttach("My Embedded Web control Test", "embedded") $timer = TimerInit() $oLink = _IETagNameGetCollection($oIE, "a", 3) ; 5000ms ConsoleWrite(TimerDiff($timer) & @CRLF) $timer = TimerInit() _IEAction($oLink, "click") ; 850ms ConsoleWrite(TimerDiff($timer) & @CRLF)  
       
      attach.au3
      create.au3
    • Chimp
      By Chimp
      An example on how to inject jQuery into a web page
      It can be useful to manage the page from AutoIt using jQuery.
      Idea from here: http://www.learningjquery.com/2009/04/better-stronger-safer-jquerify-bookmarklet
      Suggestions and improvements are welcome
      #include <ie.au3> Example() Func Example() Local $oIE = _IECreate("www.google.com") Local $jQuery = _jQuerify($oIE) MsgBox(0, "Version", "jQuery version: " & $jQuery.fn.jquery) MsgBox(0, "Example", "click ok to exit." & @CRLF & "Google logo will fade out by jQuery...") $jQuery('#hplogo').fadeOut(3000) ; jQuery will fade out the google logo EndFunc ;==>Example ; #FUNCTION# ==================================================================================================================== ; Name ..........: _jQuerify ; Description ...: ; Syntax ........: _jQuerify(Byref $oIE) ; Parameters ....: $oIE - Object variable of an InternetExplorer.Application. ; Return values .: an object variable pointing to the jQuery library ; Author ........: Chimp ; Modified ......: ; Remarks .......: ; Related .......: ; Link ..........: ; Example .......: ; =============================================================================================================================== Func _jQuerify(ByRef $oIE) Local $jsEval, $jQuery, $otherlib = False ; create a reference to the javascript eval() function $oIE.document.parentWindow.setTimeout('document.head.eval = eval', 0) Do Sleep(250) $jsEval = Execute('$oIE.Document.head.eval') Until IsObj($jsEval) ; if jQuery is not already loaded then load it If $jsEval("typeof jQuery=='undefined'") Then ; check if the '$' (dollar) name is already in use by other library If $jsEval("typeof $=='function'") Then $otherlib = True Local $oScript = $oIE.document.createElement('script'); $oScript.type = 'text/javascript' ; If you want to load jQuery from a disk file use the following statement ; where i.e. jquery-1.9.1.js is the file containing the jQuery source ; (or also use a string variable containing the whole jQuery listing) ;~ $oScript.TextContent = FileRead(@ScriptDir & "\jquery-1.9.1.js") ; <--- from a file ; If you want to download jQuery from the web use this statement $oScript.src = 'https://code.jquery.com/jquery-latest.min.js' ; <--- from an url $oIE.document.getElementsByTagName('head').item(0).appendChild($oScript) Do Sleep(250) Until $jsEval("typeof jQuery == 'function'") EndIf Do Sleep(250) $jQuery = $jsEval("jQuery") Until IsObj($jQuery) If $otherlib Then $jsEval('jQuery.noConflict();') Return $jQuery EndFunc ;==>_jQuerify  
    • XaelloNegative
      By XaelloNegative
      Hi there.
      Im having some kind of a coder block here, 
      <td class="treeview ctl00_CenterContent_objTreeView_2" style="white-space:nowrap;"> <input type="checkbox" name="ctl00_CenterContent_objTreeViewn1CheckBox" id="ctl00_CenterContent_objTreeViewn1CheckBox"> <span class="ctl00_CenterContent_objTreeView_0 treeview ctl00_CenterContent_objTreeView_1" id="ctl00_CenterContent_objTreeViewt1" style="border-style:none;font-size:1em;"> <i class="fa fa-file-code-o fa-fw"> </i> <span data-placement="bottom" data-toggle="tooltip" title="" data-original-title="Tool tip for said part">REFUNDS</span></span></td> this is a code directly from the website im working with. I was thinking of inserting a javascript that would get the "REFUNDS" part. Any ideas on how to do so?
      Any thoughts will be highly appreciated.