Jump to content

Check if another AutoIT script is running and pause it


Recommended Posts

Hi All,

I run multiple AutoIT scripts concurrently, is there a way of distinguishing between them?

When I look under Details in task manager I just see a bunch of "AutoIt3.exe" processes. Under the processes tab I again just see a bunch of "AutoIt v3 Script" or "AutoIt v3 Script (32 bit)" applications. When I hover my mouse over the tray icon I can see the tooltip "AutoIt - Current Time.au3" but am not sure how to reference this.

For example if I run a script called "Current Time.au3", how can I determine from another au3 script if this "Current Time.au3" script is running and grab it's handle (using WinGetHandle() or similar)? Following from that l'd even like to pause/resume the script, if that's possible..

Cheers!

Link to post
Share on other sites

One way would be to launch them all from the same master program, and get a PID for each off the Run command.

And there are various other ways, involving writing to a checking file or Registry entry etc.

Make sure brain is in gear before opening mouth!
Remember, what is not said, can be just as important as what is said.

Spoiler

What is the Secret Key? Life is like a Donut

If I put effort into communication, I expect you to read properly & fully, or just not comment.
Ignoring those who try to divert conversation with irrelevancies.
If I'm intent on insulting you or being rude, I will be obvious, not ambiguous about it.
I'm only big and bad, to those who have an over-active imagination.

I may have the Artistic Liesense ;) to disagree with you. TheSaint's Toolbox (be advised many downloads are not working due to ISP screwup with my storage)

userbar.png

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Zaoka
      HI,
      for couple of years I'm using  Jos script for sending reports, email with excel attachment. But from last week i'm getting this error when sending excel or word attachment
      message has lines too long for transport jpeg, pdf works with no problems, any sugestion ?
    • By diepfeile
      I'm using the following:
      Autoit 3.3.14.5
      newly installed Beta 3.3.15.5
      SQlite version 3380000 aka 3.38.0
      I put sqlite3.dll and sqlite3_x64.dll in C:\Windows\System32 since many scripts depend on them.


      I extended the output of _SQLite_Startup()
      with:
      ConsoleWrite("@AutoItX64 " & @AutoItX64 & @CRLF) ConsoleWrite("$sDll_Filename " & $sDll_Filename & @CRLF) ConsoleWrite("_SQLite_LibVersion=" & _SQLite_LibVersion() & @CRLF)

      Also using the script from https://www.autoitscript.com/autoit3/docs/libfunctions/_SQLite_Startup.htm for testing.

       
      >Running:(3.3.14.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\autoit3.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 0 $sDll_Filename sqlite3.dll _SQLite_LibVersion=0 >Running:(3.3.14.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\autoit3_x64.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 1 $sDll_Filename sqlite3_x64.dll _SQLite_LibVersion=3.38.0 >Running:(3.3.15.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Beta\autoit3.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 0 $sDll_Filename sqlite3.dll _SQLite_LibVersion=0 >Running:(3.3.15.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Beta\autoit3_x64.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 1 $sDll_Filename sqlite3_x64.dll _SQLite_LibVersion=3.38.0


      Why doesn't it work in 32bit, despite me having the 32bit sqlite.dll? Autoit urges running scripts in 32bit mode and Scite starts scripts just in 32bit mode without the flag?
      With #AutoIt3Wrapper_UseX64=Y it just works, both normal Autoit and beta!
      sqlite3.dll sqlite3_x64.dll
    • By Iraj
      Hello Team, Greetings!
      Is there any way to run any 3rd party application silently in background without the GUI getting in the front ?
      I was implementing angry-ip scanner with autoit & wanted the angry-ip application to run in background quietly as I am copying its output to other file on completion. is there any way to achieve my query?
      Below is code I tried: 
      $range = "192.168.0.1 192.168.0.255" ShellExecuteWait("C:\Windows\DDM\ipscan.exe","-f:range "&$iprange&" -q -o C:\temp\ScanResults.csv","","open",@SW_HIDE) Thanks!
    • By PeterVerbeek
      This topic give you access to an AutoIt functions library I maintain which is called PAL, Peter's AutoIt Library. The latest version 1.26 contains 214 functions divided into these topics:
      window, desktop and monitor GUI, mouse and color GUI controls including graphical buttons (jpg, png) logics and mathematics include constants string, xml string and file string dialogues and progress bars data lists: lists, stacks, shift registers and key maps (a.ka. dictionaries) miscellaneous: logging/debugging, process and system info Change log and files section  on the PAL website (SourceForge).
      A lot of these functions were created in the development of Peace, Peter's Equalizer APO Configuration Extension, which is a user interface for the system-wide audio driver called Equalizer APO.
    • By Hermes
      Hi, I am struggling in setting the value of a textarea based on the value of clipboard (that contains a long web page source codes). If I use _WD_SetElementValue, it freezes after some time, or appears to be pressing tab and goes out of focus. I can also use send keys but i need the script to run in the background.
      Here is the full script:
      #Include "Chrome.au3" #Include "wd_core.au3" #Include "wd_helper.au3" #Include "WinHttp.au3" #include <MsgBoxConstants.au3> #include <WinAPIFiles.au3> #include <Array.au3> #include <AutoItConstants.au3> #include <WinAPIFiles.au3> #include <GDIPlus.au3> #include <Excel.au3> Local $sDesiredCapabilities, $sSession SetupChrome() _WD_Startup() $sSession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities) _WD_LoadWait($sSession) _WD_Navigate($sSession, "http://demo.borland.com/testsite/stadyn_largepagewithimages.html") _WD_LoadWait($sSession) Global $sSource = _WD_GetSource($sSession) Local $Paste = ClipPut($sSource) Local $sData = ClipGet() Local $aArray = 0, _ $iOffset = 1 While 1 $aArray = StringRegExp($sData, '(?s)<p>.*</p>', $STR_REGEXPARRAYMATCH, $iOffset) If @error Then ExitLoop $iOffset = @extended For $i = 0 To UBound($aArray) - 1 Local $Paste = ClipPut($aArray[$i]) Local $sRegExData = ClipGet() ;MsgBox(0, "", "$sRegExData = " & $sRegExData) Next WEnd _WD_Navigate($sSession, "https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml5_textarea_placeholder") _WD_WaitElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "iframe#iframeResult") Local $sElement1 = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "iframe#iframeResult") _WD_FrameEnter($sSession, $sElement1) _WD_WaitElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//html/body/textarea") $textarea = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//html/body/textarea") _WD_ElementAction($sSession, $textarea, 'click') ;WD SetElementValue(SsSession, Stextarea, $sRegExData) <-- I can do this but the focus goes out, or the browser freezes _WD_FrameLeave($sSession) sleep(2000) Send("^v") _WD_LoadWait($sSession) _WD_Shutdown() Func SetupChrome() _WD_Option('Driver', 'chromedriver.exe') _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"') $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": {"goog:chromeOptions": {"w3c": true, "args":["start-maximized","disable-infobars"]}}}}' EndFunc ;==>SetupChrome Can someone help me please, or re-direct me to the right path? TIA!
×
×
  • Create New...