Jump to content
mjolnirmarkiv

getElementsByClassName doesn't work

Recommended Posts

Hi!

Does anyone have any idea why Test() returns 0, while Test2() returns 1?

#include <IE.au3>

MsgBox(0, "", Test() & " " & Test2())

Func Test()
    Local $oHTML = ObjCreate("HTMLFILE")

    $oHTML.body.innerHTML = FileRead("Test.html")

    Return IsObj($oHTML.getElementsByClassName("example"))
EndFunc

Func Test2()
    Local $oIE = _IEAttach("", "instance", 1)

    Return IsObj($oIE.document.getElementsByClassName("example"))
EndFunc

Sample Test.html I open in IE before testing:

<!DOCTYPE html>
<html>
    <body>
        <p class="example"></p>
        <div class="example"></div>
    </body>
</html>

I'm receiving html text in a response to http request, I need to parse it fast and easy, getElementsByClassName would have been ideal. I'm using 3.3.12.0 version.

Edited by mjolnirmarkiv

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems you cannot use getElementsByClassName with an HtmlFile object.

You can try MSXML2.XMLHttp instead

Edit : also with _IE functions

Edited by jguinch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By moimon
      Hi all. 
      Sorry if my words are confusing because I am not good at English.
      I am writing code to embed website with Recaptcha in GUI. And then, the code will automatically press the "I'm not a robot" button. The problem here is:
         - The code still works fine when entering iFrame to interact with Recaptcha with the URL is "https://www.google.com/recaptcha/api2/demo"
      <snip>
       
         - But for other URLs (such as "https://recaptcha-demo.appspot.com/recaptcha-v2-checkbox.php"), the code cannot be entered into the iframe.
       
      Code:
      <snip>  
      I did a lot of research but didn't know why.
       I sincerely thanks for the help. 
    • By SkysLastChance
      I am pretty sure the site that I am using was updated and now I am not seeing the same tags/elements that I used to. I tried using a UIAspy to see if I could grab them that way with no luck. 
      What do I need to do to be able to automate this again. Are the elements hidden somewhere?
      Instead of highlighting established account is highlights all of the web page almost. How can I get to the detail again? 
      I used to grab establish account by the name. Now I have nothing to even try to grab. 
      There are not elements in the event viewer either. 
       


       
      This is what happens when I try to inspect the element and click established account. 
      I get the same type of results in chrome
    • By wysocki
      I have a smartphone and I use it to access my email. However, when composing an email on it I have a problem. My list of phone contacts on the phone is very different from my list of email contacts in my Thunderbird desktop app.  I use my Gmail address book to store primarily phone contacts, and I use Thunderbird for my list of email contacts. I wanted a way to get my Thunderbird contact list onto my smartphone to be able to compose emails to addresses in that list. Here's my solution.
      I wrote a script to export my Thunderbird Personal Address Book to a csv file. It then reads that file and re-writes it with html wrappers around the data to make it into a nicely formatted web page. It then uploads the htm file to my website. On my smartphone, I created a shortcut to the file's URL and whenever I click it, I get the list displayed. Each contact shows name and email address along with a COPY button that will put the address into the clipboard. Then in my email client, I can easily paste that address into it. Alternatively, clicking on the actual email link will open a new message dialog in your email client with that address already entered.
      To use the app, all you need to do is use Thunderbird and have a webserver available. You'll need to download the FTPEX.AU3 file from this website and make a few changes to some constants around line 17 for FTP login info, etc.
       
      pab2ftp.au3
    • By SkysLastChance
      What would be the best way to grab the last digits of this <span>? One of the problems I know I am going to have is sometimes it will be 1 digit other times it might be 3. 

      I am trying to get the list of spans and I get this error.

       
      $oInputs = _IETagNameGetCollection($oIE, "span") $sTxt = "" For $oInput In $oInputs     $sTxt &= $oInput.Innertext & @CRLF Next MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "Form Input Type", "Form: " & $oInput.form.name & @CRLF & @CRLF & "         Types :" & @CRLF & $sTxt)  
    • By yffulf
      Is there probably a way to click ie popup button and hide or invisible popup button in the same time?
      I try to use WinSetState @SW_hide ,
      the result is ie crashing or no response because button hide and the next click command won't work...
      $oForm=_IEFormGetObjByName($oIE,"form1") $obutton=_IEFormElementGetObjByName($oForm,"btn_OK") $hWnd = _IEPropertyGet($oIE, "hwnd") _IEAction($obutton,"focus") ControlSend($hWnd, "", "[CLASS:Internet Explorer_Server; INSTANCE:1]", "{Enter}") WinWait("", "確定存檔嗎?") WinSetState("","確定存檔嗎?",@SW_Hide) ControlClick("", "確定存檔嗎?", "[CLASS:Button; TEXT:確定; Instance:1;]")  
×
×
  • Create New...