Jump to content
VollachR

Error handling for IniWriteSection?

Recommended Posts

VollachR

Hi,

I'm creating a tool to edit some ini files that belong to a program I'm working on...

Basically everything work fine except I can't find a way to check if the if the WriteIniSection operation was successful...

For Example, let's say the INI file is by mistake or some other reason Read Only, or the user don't have the right permission to write to the file or the folder it's in... Right now, in such a case The INI file, as expected, won't get updated, but I when I perform an if error or if not error checks I always get the msgbox for the if not error.

Here's the relevant code part:

 

IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "Conversion", $aConversion, 1)
    IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "AIO", $aAIO, 1)
    IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "Data", $aData, 1)
    IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "Redist", $aRedist, 1)
    IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "Split", $aSplit, 1)
    IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "Autorun", $aAutorun, 1)
    If Not @error Then
        MsgBox($MB_ICONINFORMATION, "Success", "Settings.ini Saved Successfully")
    Else
        If @error Then
            MsgBox($MB_ICONERROR, "Failure", "Settings.ini Could Not Be Saved!" & @CRLF & @CRLF & "Please Check If The File Is ReadOnly And That You Have Permission To Change It Or Its Location")
        EndIf
    EndIf

 

How can I perform a check to see if the ini file was written to successfully?

Thanks.


Ron Vollach
Microsoft Certified Professional (MCP)
Creator of Ultimate Conversion Compressor (UCC)
UCC Wikia

Share this post


Link to post
Share on other sites
Subz
Posted (edited)

Check if the return value equals 0

Local $hIniWrite
$hIniWrite = IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "Conversion", $aConversion, 1)
    If $hIniWrite = 0 Or @Error Then _IniWriteError("Conversion")
$hIniWrite = IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "AIO", $aAIO, 1)
    If $hIniWrite = 0 Or @Error Then _IniWriteError("AIO")
$hIniWrite = IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "Data", $aData, 1)
    If $hIniWrite = 0 Or @Error Then _IniWriteError("Data")
$hIniWrite = IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "Redist", $aRedist, 1)
    If $hIniWrite = 0 Or @Error Then _IniWriteError("Redist")
$hIniWrite = IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "Split", $aSplit, 1)
    If $hIniWrite = 0 Or @Error Then _IniWriteError("Split")
$hIniWrite = IniWriteSection(@ScriptDir & "\Settings\Settings.ini", "Autorun", $aAutorun, 1)
    If $hIniWrite = 0 Or @Error Then _IniWriteError("Autorun")

Func _IniWriteError($sSection = "")
    MsgBox(4096, "Error Writing " & $sSection, "Error writing to Ini File or data format is invalid")
    Exit
EndFunc

 

Edited by Subz
Updated Script
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
VollachR

Thank you, that worked perfectly.


Ron Vollach
Microsoft Certified Professional (MCP)
Creator of Ultimate Conversion Compressor (UCC)
UCC Wikia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • SharpDressedMan
      By SharpDressedMan
      Hi all,
      I need to use ControlMove() on some controls of a hidden GUI window.
      This works properly on a GUI window created with default style, but does not work on a GUI window created with style $WS_OVERLAPPEDWINDOW
      func GUItest($bOverlapped) $m = GUICreate("test", 200, 100, -1, -1, $bOverlapped ? $WS_OVERLAPPEDWINDOW : -1) $g = GUICtrlCreateButton("test", 0, 0) ControlMove($m, "", $g, 30, 30) GUISetState() endfunc GuiTest(false) ; button 'test' properly moved to (30,30) GuiTest(true) ; button 'test' not moved and still sitting at (0,0) Any reason for this unexpected behavior ?
      Any workaround to fix this ?
      Thanks for any help
    • 2Toes
      By 2Toes
      Hi all..
      I'm having slight issue that has be a bit puzzled.
      I have an Input control.. After a certain function runs, it Disables that Input control, and sets it to ReadOnly.
      When running another certain function, it re-Enables that Input control, and sets the style back to Default.
      Which does work, however, when typing into the Input control after re-Enabling it, the text appears as a light gray color, rather than its original black color.
      I'm sure there's a simple solution here.. But what that is, appears to be beyond me.
      Here is a simplified example code:
      #include <ButtonConstants.au3> #include <EditConstants.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <WindowsConstants.au3> #Region ### START Koda GUI section ### Form= Global $Form1 = GUICreate("Form1", 245, 215, 192, 124) Global $disableBTN = GUICtrlCreateButton("Disable", 32, 64, 75, 25) Global $enableBTN = GUICtrlCreateButton("Enable", 128, 64, 75, 25) Global $Input1 = GUICtrlCreateInput("", 32, 120, 169, 21) GUISetState(@SW_SHOW) #EndRegion ### END Koda GUI section ### While 1 $nMsg = GUIGetMsg() Switch $nMsg Case $GUI_EVENT_CLOSE Exit Case $disableBTN disable() Case $enableBTN enable() EndSwitch WEnd Func disable() GUICtrlSetState($Input1, $GUI_DISABLE) GUICtrlSetStyle($Input1, $ES_READONLY) EndFunc Func enable() GUICtrlSetState($Input1, $GUI_ENABLE) GUICtrlSetStyle($Input1, $GUI_SS_DEFAULT_INPUT) EndFunc  
      Any help would be greatly appreciated
      Thank you in advance!
    • jantograaf
      By jantograaf
      Hi all,
      I'm trying to create a script that runs a JSON-query and then can retrieve some variables out of the returned, decoded object using JSON.au3. I have tried some other examples on this forum, but I'm stuck at one point. My query works perfectly and gets loaded into the variable $data. Then, decoding $data to $object seems to work as well. But then I can't get the date-field out of this JSON-structure with my script.
      The JSON-structure returned looks like this:
      { "content": [ { "id": "451ec583-8f27-4926-82a3-a2d85e57a110", "createdDate": "2018-08-08T08:40:57.449004Z", "updatedDate": "2018-08-08T08:40:57.449004Z", "lastOpenedDate": "2018-08-08T08:40:57.449004Z", "date": "2018-04-26T00:00:00", "description": "X-Ray Exam", "patient": { "id": "f857238a-c75d-4760-b8d1-8f50f8f9bbfa", "createdDate": "2018-08-08T08:40:37.623976Z", "updatedDate": "2018-08-08T08:40:37.623976Z", "lastOpenedDate": "2018-08-08T08:40:37.623976Z", "name": "Fuerstonia", "birthDate": "2014-06-08", "breed": "", "chip": "", "color": "", "damsire": "", "sire": "", "neutered": false, "orthancUuid": "", "sex": "U", "species": "Paard", "ueln": "De 431310762114", "pmsReference": "", "origin": "" }, "type": "study", "accessionNumber": "KME201806960467", "instanceUid": null, "orthancUuid": "", "sent": false, "seriesCount": 0, "modalityType": "RX", "typeAndModality": "study RX", "client": { "id": "be627195-8458-4927-8446-f1ef37b917a4", "createdDate": "2018-08-08T08:40:31.433968Z", "updatedDate": "2018-08-08T08:40:31.433968Z", "lastOpenedDate": "2018-08-08T09:26:49.512298Z", "via": "", "extraInfo": "", "pmsReference": "", "contact": { "id": "406cc555-c491-4c29-b6bb-8d903f0e35a9", "createdDate": "2018-08-08T08:40:31.428968Z", "updatedDate": "2018-08-08T08:40:31.428968Z", "lastName": "Client 1", "firstName": "", "company": "", "email": "", "language": "nl", "phone": "", "address": { "id": "6fc7703c-137a-4e0a-ba96-8c7f38f2044b", "city": "", "country": "", "line": "", "postalCode": "" } } } }, My script looks like this:
      #RequireAdmin #include <json.au3> #include <inet.au3> #include <File.au3> ;Create a handle to a logfile (will be created if it doesnt exist) Global $logfile = FileOpen("C:\VSOL\VSTK\Logs\MigrationFix\MigrationFix.log",9) FileWriteLine($logfile,"Start script") ;Create the URL with the JSON-query $URL = "http://localhost:8080/v0/studies/?seriesCount=1" ;Catch the query output into a variable $data = _INetGetSource($URL) ;Check if there is any data at all in this variable, if not, exit If Not $data Then MsgBox(1,"Error","No answer. Server is probably not running.") Exit EndIf ;For debugging purposes FileWriteLine($logfile,$data) ;Decode the JSON_string into a useable object $object = Json_Decode($data,1000) If @error Then FileWriteLine($logfile,"Error decoding JSON") Exit EndIf Local $i = 0 ;Start a loop to retrieve the study date of each study... While 1 $study_date = json_get($object,'[' & $i & '].date') If @error Then FileWriteLine($logfile,"Study-Date retrieval error") ExitLoop EndIf $i = $i + 1 WEnd ;Close the logfile FileWriteLine($logfile,"Stop script") FileClose($logfile) ;Open the logfile for quick reference ShellExecute("C:\VSOL\VSTK\Logs\MigrationFix\MigrationFix.log") If believe it has something to do with my json_get($object...)-command. Anyone who can point me in the right direction?
      Thanks in advance!
      Kind regards
    • gahhon
      By gahhon
      Hi Guys,
      I was trying to read some data from the excel file and without opening the file. But I tried a lot of methods, it still open the file.
      And also, I am able to capture the ColumnA value but not Column B.
      Thanks for advance information.
      Global $oDataA, $oDataB Call ("ExcelRead", "B2", "C2") Func ExcelRead($oColumnA, $oColumnB) Local $oPath = @ScriptDir & "\MyFile.xlsx" Local $oExcel = _Excel_Open() Local $oWorkbook = _Excel_BookOpen($oExcel, $oPath, 1, 0) $oDataA = _Excel_RangeRead($oWorkbook, "Sheet 1", $oColumnA) $oDataB = _Excel_RangeRead($oWorkbook, "Sheet 1", $oColumnB) MsgBox(0, "Test Value", $oDataA & ", " & $oDataB) EndFunc  
    • SharpDressedMan
      By SharpDressedMan
      I have an array of subarrays, eg:
      local $a[3] = [ 1, 2, 3 ] local $b[3] = [ 4, 5, 6 ] local $c[2] = [ $a, $b ] I can read read a subarray element of the array, as follows:
      local $c12 = ($c[1])[2] ; result: $c12 = 6 However, when I try to set a subarray element as follows, it fails:
      ($c[1])[2] = 12 ; this fails to set subarray element local $c12 = ($c[1])[2] ; result: $c12 = 6 How to set a subarray element ?
      Thanks
×