Jump to content

Recommended Posts

Below is a function I created to open the Microsoft Store and open the search box paste in the $xMSAppName and select it then tab to the GET button and select for download.

My question is around navigation of the MS Store.  Does anyone have anything that they can offer for making this better.  I am sure there must be a better way to do this I am just not that adept at this yet.  I tried using the tool to get the information on the window but it isn't offering me anything to grab onto.  It's like one big window.  Any help breaking down this issue would be great help.  Thanks as always.  TJ

===================================================================================

Func MS_Store_GET_APP_Inst($xMSAppName)
    AutoItSetOption('MouseCoordMode', 0)
    AutoItSetOption('SendKeyDelay', 300)
    AutoItSetOption("WinTitleMatchMode", 2)

    ;  SplashText Message
    $sMessage = $xMessageAIP & @LF & $xMessagePRF & @LF & $xMessageDU2 & @LF & $xMSAppName & " - Install Running"
    SplashTextOn($xMessageBoxTitle, $sMessage, 300, 125, 1, 1, 0, "")
    $xScriptName = "Power_BI_Dsktp_Inst" ; Setting $sScriptName
    $ecode = 404 ; Setting error code to 404 in the event of a failure.

    ; Opening the Microsoft Store to get the X2 Apps:
    Sleep(500)
    Send("{LWIN}Store{ENTER}")
    Sleep(500)
    ; Getting Power BI Desktop from Microsoft Store:
    Local $xTitle = "Store"
    Local $xText = "Store"
    $hWnd = WinWait($xTitle, $xText)
    WinActivate($xTitle, $xText)
    $CopyPaste1 = $xMSAppName
    ClipPut($CopyPaste1)
    Sleep(10000)
    ; Found that Cntr + e activates the search box.  This is predictable!!
    Send('^e^v')
    Sleep(2500)
    Send("{Down}{ENTER}")
    Sleep(8000)
    ; The next command is for MS Store that is established and has a linked account:
    Send("^e{TAB 9}{ENTER 2}")
    ; Send("{ENTER}")
    ; MsgBox(0,1,1)
    Local $xTitle = "Try again later"
    Local $xText = ""
    $hWnd = WinWait($xTitle, $xText, 30)
    If $hWnd <> 0 Then
        WinActivate($xTitle, $xText)
        Send("{ENTER}")
        Local $xTitle = "Store"
        Local $xText = "Store"
        $hWnd = WinWait($xTitle, $xText)
        WinActivate($xTitle, $xText)
        MouseClick("Right", 440, 18, 1, 0)
        Send("{DOWN 6}{ENTER}")
        $xLogFileMessage = $xMSAppName & "  -- GET APP has FAILED! " & @CRLF & "  -- Something is apparently wrong with MS Store  --  " & @CRLF & "  -- Report this event to Automation Specialist  --  " & @CRLF
        ScriptLogging() ; Writing out to the script logging file.
        $ecode = "411" ; Setting error code to 411
        EventLog() ; Write to Application log in Event Viewer file.
        StopMessageBox1()
    Else
        Local $xTitle = "Store"
        Local $xText = "Store"
        $hWnd = WinWait($xTitle, $xText)
        WinActivate($xTitle, $xText)
        ;        ControlClick($hWnd, "", "", "Right", 1, 440, 18)
        MouseClick("Right", 440, 18, 1, 0)
        Send("{DOWN 6}{ENTER}")
        $xLogFileMessage = $xMSAppName & "  -- GET APP has Finished! " & @CRLF & "  -- Script completed Successfully!  --  " & @CRLF
        ScriptLogging() ; Writing out to the script logging file.
        $ecode = "411" ; Setting error code to 411
        EventLog() ; Write to Application log in Event Viewer file.
        InfoMessageBox4()
    EndIf

EndFunc   ;==>MS_Store_GET_APP_Inst
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you try to make a sample with IUIAutomation: look my signature.

We gonna help you.


My video tutorials : HERE ( In construction )  || My Discord : https://discord.gg/S9AnwHw

How to Ask Help ||  UIAutomation From Junkew || WebDriver From Danp2 || And Water's UDFs in the Quote

Spoiler

 Water's UDFs:
Active Directory (NEW 2018-10-19 - Version 1.4.10.0) - Download - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
OutlookEX (2018-10-31 - Version 1.3.4.1) - Download - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
ExcelChart (2017-07-21 - Version 0.4.0.1) - Download - General Help & Support - Example Scripts
PowerPoint (2017-06-06 - Version 0.0.5.0) - Download - General Help & Support
Excel - Example Scripts - Wiki
Word - Wiki
 
Tutorials:

ADO - Wiki

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You are already on the success way then :).

If i did it, you can do it.


My video tutorials : HERE ( In construction )  || My Discord : https://discord.gg/S9AnwHw

How to Ask Help ||  UIAutomation From Junkew || WebDriver From Danp2 || And Water's UDFs in the Quote

Spoiler

 Water's UDFs:
Active Directory (NEW 2018-10-19 - Version 1.4.10.0) - Download - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
OutlookEX (2018-10-31 - Version 1.3.4.1) - Download - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
ExcelChart (2017-07-21 - Version 0.4.0.1) - Download - General Help & Support - Example Scripts
PowerPoint (2017-06-06 - Version 0.0.5.0) - Download - General Help & Support
Excel - Example Scripts - Wiki
Word - Wiki
 
Tutorials:

ADO - Wiki

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well it's not Internet Explorer.  Its Microsoft Store, while I'm sure it may be similar it's not within IE.

I am trying to run through the simple scripts you have setup Calculator specifically and I am getting errors on several functions it doesn't seem to be able to find:

#include "UIAWrappers.au3"    ; NOTE: this was also in the simplespy.au3 script and that one worked so I'm assuming this is a false positive.

and then the following which makes more sense since I don't see them in the list of UDF's that I have:

_UIA_SETVAR()

_UIA_SETVARFROMARRAY()

why would these be missing from the zip file?

=======================================================================================================================

UPDATE:  The functions above are in the UIAWrppers.au3 but for some reason my system stopped seeing the UDF directory I had set??  strange!

I'm getting a bit further now.  have it highlighting the button and Clicking it is next but for some reason the SciTE Script editor keeps giving me an error 1 code and closing??  another interesting behaviour.   I'm going to attempt to uninstall fully and re-install autoIT to see if that resolves these strange behavioural issues.

 

 

Edited by MovieScreener2013

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...