Jump to content
Jemboy

Remove footer from loaded webpage

Recommended Posts

Jemboy

Hi,

At work we have some proprietary website, users have to login to.
I have "made" an autoit executable to start IE, go the website, login, so the user do not have input their credentials every time.
By NDA I am not allowed disclosed the URL of the website nor the login credentials;)

So I made a fake website and an autoitscript to illustrate my question.

#include <ie.au3>

$oIE = _IECreate ("about:blank", 0, 1, 1, 1)
$HWND = _IEPropertyGet($oIE, "hwnd")
WinActivate  ($HWND,"")
WinSetState($HWND, "", @SW_MAXIMIZE)

_IENavigate ($oIE, "http://demo.rkilinc.nl",1)

The above start my demo website. The actual website has some links in the footer that I do not want most people click on.
I contacted the developers of the website and they are thinking of making an option to configure what links to show in the footer, but they said it's not a high priority for them.

 

I discovered, that by click F12 and deleting the <footer> element the footer is delete from the live page view (until the page is reloaded off course)
I want to automate the removal of the footer, without using things like send().

I tried getting the footer with _IEGetObjById and deleting it with _IEAction, but that didn't work.

Does any one has an idea how I could delete the footer directly from view with an autoit script?

TIA, Jem.

 

 

2019-01-10 23_43_42-Boxus - Html Responsive One Page Template - Internet Explorer.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
alienclone

deleting with IEAction should be the way to do it, or maybe try setting invisible with IEAction.

sometimes if the final webpage was a redirect from what you put in IENavigate then you have to call IEAttach before you can change interact with it.


if @error Then
	MsgBox(262192,"",@ComputerName&" slaps "&@UserName&" around a bit with a large trout!")
	EndIf

>Exit code: 0

REAL search results

"Yeah yeah patience, how long will that take?"  -Ed Gruberman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • Seminko
      By Seminko
      Strange thing. When I load a page in IE and inspect, the elements are clearly there but when I try to find them using _IEGetObjById or _IETagNameGetCollection or even using JS right in the IE console, the elements can't be found.
      Have you guys even encoutered something similar?
      Site's HTML
      <div id="lastdays"> <div class="radio"> <span class="radio"><input id="lastdays_radio" type="radio" name="rangepanel_group" value="lastdays_radio"></span> </div> <div class="content"> <label for="lastdays_radio">Za posledních</label> <label for="lastdays_radio"> </label> <input name="lastdays_days" type="text" value="1" maxlength="3" id="lastdays_days" class="text days" onclick="document.getElementById('lastdays_radio').checked=true;" onfocus="document.getElementById('lastdays_radio').checked=true;"> <label for="lastdays_radio"> </label> <select name="lastdays_period" id="lastdays_period" class="combo" onclick="document.getElementById('lastdays_radio').checked=true;" onfocus="document.getElementById('lastdays_radio').checked=true;"> <option value="D">dnů</option> <option value="W">týdnů</option> <option selected="selected" value="M">měsíců</option> </select> </div> </div> document.getElementById("lastdays_days"); //returns null in IE  
    • Arlen
      By Arlen
      I need to find a way to get the HTML from a website that has HTTPS. This is what I have tried:
      - WinHttp (Only worked on HTTP NOT HTTPS)
      - InetGet and _INetGetSource Function (Not working for HTTPS)
      - IE.au3 (Does work but it's too slow for my needs)
      If anybody can point me on the right direction, I would really appreciate it.
       
    • XinYoung
      By XinYoung
      Greetings!
      I am in need of your guidance once again. I searched the forums for clicking in span, clicking by class, clicking without an ID or Name, etc., but I am unable to find a solution for my problem.
      I am trying to expand this tree in IE. There is an arrow ( > ) that i need to click, but I can't find a way to do it . Alternatively, I can double-click the text "Servers", but that seems to be even more troublesome. I will have to do this 2-3 more times as the tree expands.
      There appears to be an ID for the tree, simply called "tree", but that isn't working when I send a click to it.

      ;Open an IE session and navigate to pgAdmin. Global $oIE = _IECreate($pgAdmin) ;Maximize the IE window. WinSetState(_IEPropertyGet($oIE, "hwnd"), "", @SW_MAXIMIZE) Sleep(2000) ;Expand the tree $oTree = _IEGetObjById($oIE, "tree") _IEAction($oTree, "click") Any ideas?  
    • XinYoung
      By XinYoung
      Hello all!   I'm stuck at a seemingly simple part of my script. Using IE, I'm filling out a web form that involves clicking a "Browse" button and selecting a file. Once the file explorer dialog opens, however, I am unable to control it.
      I have a string, which is the name of the file I want, and I'm trying to insert it into the 'File name:' text box in the dialog (which already has focus), but it doesn't get inserted. I've tried ClipPut and Send. 

      What's even more concerning is, when I close the dialog, the string is then pasted into the very next window that has focus, which is often SciTE. It's like that Browse's file open dialog halts all processes. Once it's closed, the script continues.
      ;~ Open a IE window and navigate to the login page. Global $oIE = _IECreate($urlBBLogin) _IELoadWait($oIE) ;~ Recognize the form on this page (login input boxes). Local $oForm = _IEFormGetObjByName($oIE, "login") Local $oTextLogin = _IEFormElementGetObjByName($oForm, "user_id") Local $oTextPass = _IEFormElementGetObjByName($oForm, "password") ;~ Enter the Automation user credentials into the form. _IEFormElementSetValue($oTextLogin, $bbUsername) _IEFormElementSetValue($oTextPass, $bbPassword) ;~ Click the Login button. _IEFormSubmit($oForm) _IELoadWait($oIE) ;~ Navigate to the feedfile upload page. _IENavigate($oIE, $urlUpload) _IELoadWait($oIE) ;~ Click the Browse button Local $Browse = _IEGetObjById($oIE, "feedFile_chooseLocalFile") _IEAction($Browse, "Click") Local $Browse = WinWait("Choose File to Upload") ;~ Open the file we created. WinActivate($Browse) Send($finalFile) Has anyone else experienced this problem? Any ideas to get around it? Am I approaching this the wrong way?
      Any support is greatly appreciated.
      Thank you.
    • Drac89
      By Drac89
      How do i pass the IE handle to an active windows authentication prompt when the IE shows it is " waiting " , right now it is nt detecting the windows security prompt
      I used the below to wait for it to load until the 60ms timeout but still it isnt working  :
       
      #Region ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****
      #AutoIt3Wrapper_Outfile=ps_test.exe
      #EndRegion ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****
      #include <Constants.au3>
      #include <IE_v1.au3>
      If $CmdLine[0] < 2 Then
         MsgBox($MB_OK, "Usage", "ps_WAN <username> <password>")
      Else
         wan($CmdLine[1], $CmdLine[2])
      EndIf
      Func wan($email, $password)
       $oIE = _IECreate()
      $ieo=_IENavigate($oIE, "https://cccc")
      _IELoadWait($ieo,0,60)
       Local $hWnd = WinExists("Windows Security")
      if $hWnd = 0 Then
         MsgBox($MB_OK, "Usage", "timeout")
         EndIf
      ControlFocus("Windows Security", "", "[CLASS:DirectUIHWND]")
      ControlFocus("Windows Security", "", "[CLASS:Edit; INSTANCE:1]")
       

×