Jump to content
Dent

Help clicking a button in IE

Recommended Posts

https://rmplusportal.rightmove.co.uk/

On that page is a login form requiring username, password and then the clicking of the button (or pressing enter but I'm not a fan of using Send)

Here's the section of code from the page that specifically deals with the form...

<form>
  <div class="error-message-login" data-test="error-message"></div>
  <label>
    <span>User email</span>
    <div class="ui input">
      <input id="email" type="text" placeholder="Your email">
    </div>
  </label>
  <label>
    <span>Password</span>
    <div class="ui input">
      <input id="password" type="password" placeholder="Password">
    </div>
  </label>
  <button class="ui primary button" role="button" data-test="login">Login</button>
  <p>
    <a class="forgot-your-password" href="https://www.rightmove.co.uk/forgottenPasswordForm.html">Forgot your password?</a>
  </p>
</form>

Specifically the <button class...></button> is causing me problems as I can't find a way to click it. The 'User email' and 'Password' objects have an 'id' so I can reference these in the AutoIT code and interact with them and the button also previously had the id of 'login' but I guess in a change to this page that was altered.

Oddly, if I get the code to show the instance of IE that is created and manually click Login or press Enter the page gives me an error saying 'Please enter your email address' even though it is there. I have to manually go into each field and make a change i.e. adding a character to the end of each field then deleting it before it will let me in by either clicking Login or pressing enter. So maybe there's so code elsewhere on the page that knows the fields haven't been physically typed in?

Any help on this would be much appreciated.

Edited by Dent

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, Dent said:

Specifically the <button class...></button> is causing me problems as I can't find a way to click it

You should be able to retrieve the button element using _IETagNameGetCollection. Then you could try using _IEAction to click it.

51 minutes ago, Dent said:

Oddly, if I get the code to show the instance of IE that is created and manually click Login or press Enter the page gives me an error saying 'Please enter your email address' even though it is there. I have to manually go into each field and make a change i.e. adding a character to the end of each field then deleting it before it will let me in by either clicking Login or pressing enter

Looks like the site uses the React Javascript library, which can lead to the issues you're encountering. Search the forum to some possible solutions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi for increase  help , is  good  if  you send your  autoit script  i suggest  to use a udf _iE.au3  , look in help and  if you give us a site  for test is good  bye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By moimon
      Hi all. 
      Sorry if my words are confusing because I am not good at English.
      I am writing code to embed website with Recaptcha in GUI. And then, the code will automatically press the "I'm not a robot" button. The problem here is:
         - The code still works fine when entering iFrame to interact with Recaptcha with the URL is "https://www.google.com/recaptcha/api2/demo"
      <snip>
       
         - But for other URLs (such as "https://recaptcha-demo.appspot.com/recaptcha-v2-checkbox.php"), the code cannot be entered into the iframe.
       
      Code:
      <snip>  
      I did a lot of research but didn't know why.
       I sincerely thanks for the help. 
    • By SkysLastChance
      I am pretty sure the site that I am using was updated and now I am not seeing the same tags/elements that I used to. I tried using a UIAspy to see if I could grab them that way with no luck. 
      What do I need to do to be able to automate this again. Are the elements hidden somewhere?
      Instead of highlighting established account is highlights all of the web page almost. How can I get to the detail again? 
      I used to grab establish account by the name. Now I have nothing to even try to grab. 
      There are not elements in the event viewer either. 
       


       
      This is what happens when I try to inspect the element and click established account. 
      I get the same type of results in chrome
    • By yffulf
      Is there probably a way to click ie popup button and hide or invisible popup button in the same time?
      I try to use WinSetState @SW_hide ,
      the result is ie crashing or no response because button hide and the next click command won't work...
      $oForm=_IEFormGetObjByName($oIE,"form1") $obutton=_IEFormElementGetObjByName($oForm,"btn_OK") $hWnd = _IEPropertyGet($oIE, "hwnd") _IEAction($obutton,"focus") ControlSend($hWnd, "", "[CLASS:Internet Explorer_Server; INSTANCE:1]", "{Enter}") WinWait("", "確定存檔嗎?") WinSetState("","確定存檔嗎?",@SW_Hide) ControlClick("", "確定存檔嗎?", "[CLASS:Button; TEXT:確定; Instance:1;]")  
    • By _leo_
      Hey there!
      I am having a problem with clicking a button in IE. As you can see in the code, there would be a class name to click it, but since this button exists several times with exactly the same code, I can only use the "Noch nicht veröffentlicht" to separate it from the others. But this part is just pure text without any classification. 
      "<div class="checkmark" data-v-1e5b1f70=""><svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" class="icon" viewBox="0 0 16 16" data-v-1e5b1f70=""><circle cx="8" cy="8" r="8" data-v-1e5b1f70="" /></svg></div>Noch nicht veröffentlicht"
      I was trying to click it with:
      #include <IE.au3> local $oNNVs = _IEFormGetCollection($oIE2) For $oNNV in $oNNVs If String($oNNV.innertext) = "Noch nicht veröffentlicht" Then _IEAction($oNNV, "click") EndIf Next and:
      $inputs = $oIE2.document.getElementsByTagName("div") For $input In $inputs If $input.innertext == "Noch nicht veröffentlicht" then $input.click() EndIf Next But nothing seems to work. Thanks for the help!
    • By TXTechie
      Hello Everyone,
      I'm looking for a way to use an already open Internet Explorer (IE) window (if one is up and running) and then navigate to a new URL in a new IE tab.
      I thought that _IECreate would easily meet my needs. However, when I use the following script:
      #include <IE.au3> Local $oIE = _IECreate("https://" & $Server & ":8444/", 1, 1, 0, 1) ...with one or more open IE windows, it still opens yet a new IE window.
      Are there any other ideas for how to reliably use an already open IE windows and then how to open a new tab in IE to navigate to a new URL?
      Regards,
      TX Techie
×
×
  • Create New...