Jump to content
Sign in to follow this  
Alodar

_IECreateEmbedded different from regular IE in Win 7?

Recommended Posts

Alodar

So I have a script that I wrote that opens a php page that has an input type box, a 'browse' button for the box, and a submit button. The 'browse' button does not appear if I am viewing the web page in the full version of IE, only the embedded one. This is not true on WinXP, only on Win7 (idk about Vista, skipped that).

On WinXP, opening the page, using _IEAction(<Control>, "focus") and then Send("Text") works, and I can submit the form using _IEFormSubmit.

However, on Win 7, using _IECreateEmbedded brings up a different kind of IE it seems? The same actions instead bring up a dialog box like I had clicked on the 'browse' button; _IEAction gives me an error at the _IEisObjType line.

I can still click on it manually and type, but it's greyed out a little, unlike if I open it up from IE on the desktop.

I tried to set compatibility mode in the settings, but it appears to make no difference. Working with the new AutoIt Beta version didn't seem to make a difference either.

I can't use IECreate2 as referenced elsewhere as it prevents you from using the username/password in the URL if you do, whereas IECreateEmbedded allows it. (yes, bad practice I know, but it's internal for an internal site).

I also can't use the alternate method of clicking on the button with the mouse as the pop up box halts the script in entirety.

Edited by Alodar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alodar

So far I can't find a workaround. Looks like this is going to have to go under Win7 broken changes; will have to automate a way around it somehow.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alodar

I found a workaround, for anyone interested. Even though it brings up a file choose dialog, the event from 'Send' is still active, and responds (albeit a tad slowly). Using send with a large amount of spaces in front works out in the end, as a trim of some sort is applied before the item.

So, choosing the input box to get focus and then using send still works (as shown below).

GUICreate("Load Tool", 660, 500, (@DesktopWidth - 640) / 2, (@DesktopHeight - 580) / 2, $DS_MODALFRAME + $WS_CAPTION + $WS_SYSMENU + $WS_CLIPSIBLINGS + $WS_CLIPCHILDREN)
$GUIActiveX = GUICtrlCreateObj($oIE, 10, 10, 640, 480)
GUISetState(@SW_SHOW)
 
_IENavigate($oIE, "<Redacted for work reasons>")
_IELoadWait($oIE)
 
$oForm = _IEFormGetCollection($oIE, 0)
$FileChoice = _IEGetObjByName($oIE, "uploaded")
_IEAction($FileChoice, "focus")
  Send("                                                                                                                          " & $FileName & "{ENTER}")
Sleep(5000)
_IEFormSubmit($oForm)
_IELoadWait($oIE)
Edited by Alodar

Share this post


Link to post
Share on other sites
DaleHohm

Suggest you upgrade to the latest AutoIt beta for related fixes.

Dale


Free Internet Tools: DebugBar, AutoIt IE Builder, HTTP UDF, MODIV2, IE Developer Toolbar, IEDocMon, Fiddler, HTML Validator, WGet, curl

MSDN docs: InternetExplorer Object, Document Object, Overviews and Tutorials, DHTML Objects, DHTML Events, WinHttpRequest, XmlHttpRequest, Cross-Frame Scripting, Office object model

Automate input type=file (Related)

Alternative to _IECreateEmbedded? better: _IECreatePseudoEmbedded  Better Better?

IE.au3 issues with Vista - Workarounds

SciTe Debug mode - it's magic: #AutoIt3Wrapper_run_debug_mode=Y Doesn't work needs to be ripped out of the troubleshooting lexicon. It means that what you tried did not produce the results you expected. It begs the questions 1) what did you try?, 2) what did you expect? and 3) what happened instead?

Reproducer: a small (the smallest?) piece of stand-alone code that demonstrates your trouble

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alodar

I tried that; it didn't change anything for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • SkysLastChance
      By SkysLastChance
      I have a goofy problem. I am hoping someone could shed some light. The example is not going around the text box. It is way off. 
      I have seen some post blaming IE 11, however I have IE11 on my desktop and it works fine.
      Is there anything I can do that might fix this? 
       
      ; Open a browser with the form example and get a reference to the form ; textarea element. Get the coordinates and dimensions of the text area, ; outline its shape with the mouse and come to rest in the center #include <IE.au3> Local $oIE = _IE_Example("form") Local $oForm = _IEFormGetObjByName($oIE, "ExampleForm") Local $oTextArea = _IEFormElementGetObjByName($oForm, "textareaExample") ; Get coordinates and dimensions of the textarea Local $iScreenX = _IEPropertyGet($oTextArea, "screenx") Local $iScreenY = _IEPropertyGet($oTextArea, "screeny") Local $iWidth = _IEPropertyGet($oTextArea, "width") Local $iHeight = _IEPropertyGet($oTextArea, "height") ; Outline the textarea with the mouse, come to rest in the center Local $iMousespeed = 50 MouseMove($iScreenX, $iScreenY, $iMousespeed) MouseMove($iScreenX + $iWidth, $iScreenY, $iMousespeed) MouseMove($iScreenX + $iWidth, $iScreenY + $iHeight, $iMousespeed) MouseMove($iScreenX, $iScreenY + $iHeight, $iMousespeed) MouseMove($iScreenX, $iScreenY, $iMousespeed) MouseMove($iScreenX + $iWidth / 2, $iScreenY + $iHeight / 2, $iMousespeed)  
       
    • SkysLastChance
      By SkysLastChance
      So I have two things I am trying to click.
      Policy which works.
      $oInputs3 = _IETagNameGetCollection($oIE, "div") For $oInput3 in $oInputs3 If StringStripWS($oInput3.innertext,1) = "Policy" Then $target = $oInput3 _IELoadWait($target,"",70000) ExitLoop EndIf Next _IEAction($target, "click")  

      And Add Insurance which I havent been able to get to work. 
      $oInputs2 = _IETagNameGetCollection($oIE, "div") For $oInput2 in $oInputs2 If StringStripWS($oInput2.innertext,1) = "Add Insurance" Then $target = $oInput2 _IELoadWait($target,"",70000) ExitLoop EndIf Next _IEAction($target, "click")

      Any Ideas on what I am doing wrong?  I feel like it might be the spaces between >  Add Insurance  < but I am not sure. 
    • FMS
      By FMS
      Hello,
      I'm trying to read a div element and wait until it hits 100%.
      The structure is like :
      <div class="progress-bar" style="width: 48.0219%;  overflow: hidden; "></div>
      And want to wait until :
      <div class="progress-bar" style="width: 100%;  overflow: hidden; "></div>
      because afther this there will be an redirection whish i don't know the URL from and want to catsh this URL.
      And want to push a button on this redidertion page.

      Is there a best pratice way how to do this or is there a better way to wait for the redirection?
      Maybe wait until button exist or something?

      Does anybody could give me some tips about this challange?
       
      thnx in advanced.
       
      #include <IE.au3> Global $IE_flvto = _IECreate("https://www.website.com/",0,1,1,1) Global $oForm = _IEFormGetObjByName ($IE_flvto, "convertForm") Global $oText = _IEFormElementGetObjByName ($oForm, "convertUrl") _IEFormElementSetValue ($oText, "some text") _IEFormSubmit($oForm) ;wait for redirection ;if redirection loaded push button  
    • Juvigy
      By Juvigy
       Hi Guys,
      Could you please try out my script on win10 machine (simple site scrape)? One of my users complains it doesnt work on his win10, but it works fine on my win7. The error he gets is on the .FireEvent call. I think it is admin rights or IE / Edge issue, but don't have win10 to test it out.
      Thanks in advance.
       
      #include <IE.au3> #include <Array.au3> #include <Excel.au3> Global $oIE,$string Dim $destination[8] = ["Viña del Mar", "Rancagua", "Pucon", "Copiapo", "Temuco", "La serena", "Puerto Montt", "Valdivia"] Dim $FinalResult[1][3] $FinalResult[0][0] = "Destination" $FinalResult[0][1] = "Ida" $FinalResult[0][2] = "Vuelta" Attach("https://www.turbus.cl/") If IsObj($oIE) = 0 Then ConsoleWrite("IE error??"&@CRLF) $oIE = _IECreate() EndIf For $i=0 to UBound($destination)-1 Step 1 _IENavigate($oIE,"https://www.turbus.cl/") $site1 = _IEGetObjById($oIE,"j_id_id122:cmbCiudadOrigenV2") While @error Sleep(1000) $site1 = _IEGetObjById($oIE,"j_id_id122:cmbCiudadOrigenV2") WEnd $site2 = _IEGetObjById($oIE,"j_id_id122:cmbCiudadDestinoV2") $date1 = _IEGetObjById($oIE,"j_id_id122:calIdaV2InputDate") $date2 = _IEGetObjById($oIE,"j_id_id122:calVueltaV2InputDate") $buttun1 = _IEGetObjById($oIE,"j_id_id122:botonContinuarV2") $site1.Value = "Santiago" $site2.Value = $destination[$i] $date1.Value = @MDAY+1&"/"&@MON&"/"&@YEAR $date2.Value = @MDAY+4&"/"&@MON&"/"&@YEAR _IEAction($buttun1,"click") _IELoadWait($oIE) $array = GetResult(GetData()) If IsArray($array) = 0 OR UBound($array,1) < 1 Or UBound($array,2) < 2 Then MsgBox(0,UBound($array,1), UBound($array,2)) _ArrayDisplay($array,"$array") ContinueLoop EndIf _ArrayAdd($FinalResult,"Santiago-"&$destination[$i]&"|"&$array[0][0]&"|"&$array[0][1]) Next ;~ _ArrayDisplay($FinalResult) Local $oExcel = _Excel_Open() If @error Then Exit MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "Excel UDF: _Excel_RangeWrite Example", "Error creating the Excel application object." & @CRLF & "@error = " & @error & ", @extended = " & @extended) Local $oWorkbook = _Excel_BookNew($oExcel) If @error Then MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "Excel UDF: _Excel_RangeWrite Example", "Error creating the new workbook." & @CRLF & "@error = " & @error & ", @extended = " & @extended) _Excel_Close($oExcel) Exit EndIf _Excel_RangeWrite($oWorkbook, $oWorkbook.Activesheet, $FinalResult, "A1") If @error Then Exit MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "Excel UDF: _Excel_RangeWrite Example 2", "Error writing to worksheet." & @CRLF & "@error = " & @error & ", @extended = " & @extended) Func GetData() Local $string1,$string2 $ida = _IEGetObjById($oIE,"tbIda_lbl") While @error Sleep(1000) $ida = _IEGetObjById($oIE,"tbIda_lbl") WEnd _IEAction($ida,"click") Sleep(2000) $result1 = _IEGetObjById($oIE,"pnlReglaIda:idPersonalizaPasaje:tb") While @error $ida.FireEvent("onmouseover") Sleep(1000) $ida.FireEvent("onclick") Sleep(1000) $result1 = _IEGetObjById($oIE,"pnlReglaIda:idPersonalizaPasaje:tb") WEnd $string1 = $string1 & $result1.innertext&@CRLF $vuelta = _IEGetObjById($oIE,"tbVuelta_lbl") _IEAction($vuelta,"click") Sleep(2000) $result2 = _IEGetObjById($oIE,"pnlReglaVuelta:idPersonalizaPasajeRegreso:tb") While @error $vuelta.FireEvent("onmouseover") Sleep(1000) $vuelta.FireEvent("onclick") Sleep(1000) $result2 = _IEGetObjById($oIE,"pnlReglaVuelta:idPersonalizaPasajeRegreso:tb") WEnd $string2 = $string2 & $result2.innertext&@CRLF Return $string1&"|"&$string2 EndFunc Func Attach($atachadres) Local $i = 1 While 1 $oIE = _IEAttach("", "instance", $i) If @error = $_IEStatus_NoMatch Then $oIE = 0 ExitLoop EndIf If StringLeft(_IEPropertyGet($oIE, "locationurl"),StringLen($atachadres)) = $atachadres Then ExitLoop $i += 1 WEnd EndFunc Func GetResult($String) Dim $Master[0][2] ,$Master2[1][2] $2strings = StringSplit($String,"|",2) $Strings = StringSplit($2strings[0],@CRLF,2) $Strings = _ArrayUnique($Strings) For $i=0 to UBound($Strings)-1 Step 1 $Data = StringSplit($Strings[$i],"$",2) $add = _ArrayToString($Data) _ArrayAdd($Master,$add) Next For $i=UBound($Master,1)-1 to 0 Step -1 If $Master[$i][1] = "" Then _ArrayDelete($Master,$i) Next _ArraySort($Master,0, 0, 0,1) $Master2[0][0] = $Master[0][0]&$Master[0][1] Dim $Master[0][2] $Strings = StringSplit($2strings[1],@CRLF,2) $Strings = _ArrayUnique($Strings) For $i=0 to UBound($Strings)-1 Step 1 $Data = StringSplit($Strings[$i],"$",2) $add = _ArrayToString($Data) _ArrayAdd($Master,$add) Next For $i=UBound($Master,1)-1 to 0 Step -1 If $Master[$i][1] = "" Then _ArrayDelete($Master,$i) Next _ArraySort($Master,0, 0, 0,1) $Master2[0][1] = $Master[0][0]&$Master[0][1] Return $Master2 EndFunc  
    • FMS
      By FMS
      Hello,
      I try to get all the text from a news site around a subject.
      The first run I get all the text inside a attribute in an array.
      When i try to go back and reload another page it chrashes and think it because "$oIE.GoBack"
      I couldn't find anything in the help/forum around this subject.
      Do I need to reload the $oIE or something afther an X.GoBack?
      The error i got is :
      if $oTag2.GetAttribute("class") == "NewsDetail" Then if $oTag2^ ERROR I'm not shure why I got this error, maybe someone could explain?
      Also I'm open for some pointers in this test script because I'm pretty new in working whit the IE.UDF
      Maybe there is an simpler way to get the same results?

      test script:
      #include <IE.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #include <Array.au3> HotKeySet("{ESC}", "Terminate") Global $oIE = _IECreate("https://www.iex.nl/Zoeken/Nieuws.aspx?q=air%20france") ;get first subject Global $oLink1 = _IEGetObjById($oIE, "ctl00_ctl00_Content_LeftContent_NewsSearch_repNews_ctl00_linkNews") Sleep(500) _IEAction($oLink1, "click") Sleep(500) Global $oTags = _IETagNameGetCollection($oIE, "div") Global $aResults[1] For $oTag In $oTags if $oTag.GetAttribute("class") == "NewsDetail" Then _ArrayAdd($aResults, $oTag.innerTEXT) EndIf Next $aResults[0] = UBound($aResults) - 1 _ArrayDisplay($aResults, "Episodelist") ConsoleWrite($aResults[1] & @CRLF) $oIE.GoBack ;get second subject Global $oLink2 = _IEGetObjById($oIE, "ctl00_ctl00_Content_LeftContent_NewsSearch_repNews_ctl01_linkNews") Sleep(500) _IEAction($oLink2, "click") Sleep(500) Local $oTags2 = _IETagNameGetCollection($oIE, "div") Local $aResults2[1] For $oTag2 In $oTags2 if $oTag2.GetAttribute("class") == "NewsDetail" Then _ArrayAdd($aResults2, $oTag2.innerTEXT) EndIf Next $aResults2[0] = UBound($aResults2) - 1 ConsoleWrite($aResults2[1] & @CRLF) Func Terminate() _IEQuit($oIE) Exit EndFunc ;==>Terminate  
×