Jump to content
Sign in to follow this  
johnmcloud

F1 (Help) - Bug

Recommended Posts

johnmcloud

Hi guys,

I have just update to the new version of autoit, 3.3.8.0

On my virtual system ( Windows XP SP3 ) i have noticed that I can not open the Help ( F1 ) when I click on a function. If i open the guide from start menù working fine.

I have try to:

1) Save the file .au3

2) Install Full Scite ( EDIT: Full Scite work )

3) Use the portable version by guinness

4) Use the zipped version of autoit-v3-sfx

With the previus version ( 3.3.6.0 ) i don't have this problem. It's really annoying.

EDIT: Tested again to make sure:

1) Install v.3.3.6.0 --> Save .au3 with a function --> Guide work

1) Install v.3.3.6.1 --> open the same .au3 --> Guide work

2) Install v.3.3.8.0 --> open the same .au3 --> Guide NOT work

It's a virtual machine, so no previus installation on it. Every installation on a clean machine.

It's a problem of the new version.

Thanks for support

Edited by johnmcloud

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos

Run the below script in the setup that doesn't work and cut&paste the generated output back into this thread to see what is happening:

Opt("WinSearchChildren", 1)
#AutoIt3Wrapper_UseX64=n
Global $WM_COPYDATA = 74
Global $SciTECmd
; Get SciTE DirectorHandle
$Scite_hwnd = WinGetHandle("DirectorExtension")
; Get My GUI Handle
Global $My_Hwnd = GUICreate("AutoIt3-SciTE interface")
;Register COPYDATA message.
GUIRegisterMsg($WM_COPYDATA, "MY_WM_COPYDATA")
;
ConsoleWrite("+ Check Helpfile properties settings:" & @CRLF)
SendSciTE_Command($My_Hwnd, $Scite_hwnd, "askproperty:SciteDefaultHome")
$SciTEHome = StringReplace(StringMid($SciTECmd, StringInStr($SciTECmd, "stringinfo:") + 11), "\\", "\")
SendSciTE_Command($My_Hwnd, $Scite_hwnd, "askproperty:command.help.$(au3)")
SendSciTE_Command($My_Hwnd, $Scite_hwnd, "askproperty:command.help.subsystem.$(au3)")
ConsoleWrite("+ autoit3.chm Exists check:" & FileExists($SciTEHome & "\..\autoit3.chm") & @CRLF)
ConsoleWrite("+ Autoit3Help.exe Exists check:" & FileExists($SciTEHome & "\..\Autoit3Help.exe") & @CRLF)
ConsoleWrite("+ Run ""Autoit3Help.exe StringInstr"" Test." & @CRLF)
Run('"' & $SciTEHome & '\..\Autoit3Help.exe" "StringInstr"')
;
; Send command to SciTE
Func SendSciTE_Command($My_Hwnd, $Scite_hwnd, $sCmd)
Local $My_Dec_Hwnd = Dec(StringRight($My_Hwnd, 8))
$sCmd = ":" & $My_Dec_Hwnd & ":" & $sCmd
ConsoleWrite('-->' & $sCmd & @LF)
Local $CmdStruct = DllStructCreate('Char[' & StringLen($sCmd) + 1 & ']')
DllStructSetData($CmdStruct, 1, $sCmd)
Local $COPYDATA = DllStructCreate('Ptr;DWord;Ptr')
DllStructSetData($COPYDATA, 1, 1)
DllStructSetData($COPYDATA, 2, StringLen($sCmd) + 1)
DllStructSetData($COPYDATA, 3, DllStructGetPtr($CmdStruct))
DllCall('User32.dll', 'None', 'SendMessage', 'HWnd', $Scite_hwnd, _
   'Int', $WM_COPYDATA, 'HWnd', $My_Hwnd, _
   'Ptr', DllStructGetPtr($COPYDATA))
EndFunc   ;==>SendSciTE_Command
; Received Data from SciTE
Func MY_WM_COPYDATA($hWnd, $msg, $wParam, $lParam)
Local $COPYDATA = DllStructCreate('Ptr;DWord;Ptr', $lParam)
$SciTECmdLen = DllStructGetData($COPYDATA, 2)
Local $CmdStruct = DllStructCreate('Char[' & $SciTECmdLen + 1 & ']', DllStructGetData($COPYDATA, 3))
$SciTECmd = StringLeft(DllStructGetData($CmdStruct, 1), $SciTECmdLen)
ConsoleWrite('<--' & $SciTECmd & @LF)
EndFunc   ;==>MY_WM_COPYDATA
Edited by Jos

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnmcloud

Thanks Jos.

I have copy-paste your script in Scite and click "Compile"

With Basic Scite give me this error:

>C:program filesautoit3autoit3.exe "C:Documents and SettingsWindows XpDesktopTest.au3"
'C:program' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
>Exit code: 1 Time: 0.203

With Full Scite:

>"C:ProgrammiAutoIt3SciTEAutoIt3WrapperAutoIt3Wrapper.exe" /ShowGui /in "C:Documents and SettingsWindows XpDesktopTest.au3"
+>11:27:05 Starting AutoIt3Wrapper v.2.1.0.8    Environment(Language:0410  Keyboard:00000410  OS:WIN_XP/Service Pack 3  CPU:X64 OS:X86)
-> No changes made..
>Exit code: 0   Time: 1.617

I have start the script and now the help work, but the help work only if SciteFull is installed, for the basic version don't work, as you can see. I don't understand why say "No changes made..", before don't work.

Thanks again for support

EDIT: So the result is:

3.3.8.0 (autoit-v3-setup) --> Help NOT work

3.3.8.0 (SciTE4AutoIt3) --> Help work ( don't need any fix, my mistake )

3.3.6.1 (autoit-v3.3.6.1-setup) --> Help work

3.3.6.1 (SciTE4AutoIt3) --> Help work

3.3.6.0 (autoit-v3.3.6.0-setup) --> Help work

3.3.6.0 (SciTE4AutoIt3) --> Help work

The problem is only with basic version of SciTe ( autoit-v3-setup) in v3.3.8.0. The basic version of v3.3.6.0/v3.3.6.1 (autoit-v3.3.6.0-setup - autoit-v3.3.6.1-setup) the help working by clicking on a function, only with the basic SciTe of v3.3.8.0 not work.

Edited by johnmcloud

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos

You need to run it from the Full SciTE install with F5 and then there should be info in the SciTE Outputpane.

Jos


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnmcloud

>"C:ProgrammiAutoIt3SciTEAutoIt3WrapperAutoIt3Wrapper.exe" /run /prod /ErrorStdOut /in "C:Documents and SettingsWindows XpDesktopTestFi.au3" /UserParams  
+>12:01:14 Starting AutoIt3Wrapper v.2.1.0.8    Environment(Language:0410  Keyboard:00000410  OS:WIN_XP/Service Pack 3  CPU:X64 OS:X86)
>Running AU3Check (1.54.22.0)  from:C:ProgrammiAutoIt3
+>12:01:14 AU3Check ended.rc:0
>Running:(3.3.8.0):C:ProgrammiAutoIt3autoit3.exe "C:Documents and SettingsWindows XpDesktopTestFi.au3"  
+ Check Helpfile properties settings:
-->:393586:askproperty:SciteDefaultHome
<--:393586:macro:stringinfo:C:ProgrammiAutoIt3SciTE
-->:393586:askproperty:command.help.$(au3)
<--:393586:macro:stringinfo:$(SciteDefaultHome)..Autoit3Help.exe "$(CurrentWord)"
-->:393586:askproperty:command.help.subsystem.$(au3)
<--:393586:macro:stringinfo:2
+ autoit3.chm Exists check:1
+ Autoit3Help.exe Exists check:1
+ Run "Autoit3Help.exe StringInstr" Test.
+>12:01:15 AutoIT3.exe ended.rc:0
>Exit code: 0   Time: 1.978

It's open the guide with StringInStr. The problem is with basic Scite, the guide with full version working fine

Edited by johnmcloud

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos

It's open the guide with StringInStr. The problem is with basic Scite, with full version working fine

Forget about Basic SciTE to work at this moment. I have done several modification for the upcoming release, but the current version will not work in none English or X64 environment as it hardcodes the Path to "c:program filesAutoit3".

Since you have an Italian installation, it won't work.


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnmcloud

If i change the install dir to "C:Program FilesAutoit3" the guide working also on basic version, so it's only a path problem

So i need to wait a new version or install into this dir for the moment, or install the full Scite

Edited by johnmcloud

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos

If i change the install dir to "C:Program FilesAutoit3" the guide working also on basic version, so it's only a path problem

So i need to wait a new version or install into this dir for the moment, or install the full Scite

Correct, or you can use this version of SciTE-Lite which will be in the next AutoIt3 installer. Just run the AutoIt3 installer and replace SciTE with this version. Edited by Jos

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnmcloud

Thanks for you help.

Just for curiosity, when will be released the next version?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos

Thanks for you help.

Just for curiosity, when will be released the next version?

I will be releasing a new SciTE4AutoIt3 installer soon with the new SciTE v 3.xx after testing is successful, but have no idea when the next production version of AutoIt3 will be release.

So, did the Beta version of SciTE lite work for you when you have just AutoIt3 installed?

Jos


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnmcloud

So, did the Beta version of SciTE lite work for you when you have just AutoIt3 installed?

Jos

No, give me error.

"Impossible to find MSVCR100D.dll etc..."

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos

No, give me error.

"Impossible to find MSVCR100D.dll etc..."

Guess I copied the wrong (debug) version... could you give it a try again with the current version?

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnmcloud

Guess I copied the wrong (debug) version... could you give it a try again with the current version?

Yes, work, i have instllaed the wrong version yesterday ( the setup has the same name for both version :) )

The Help work fine now

Thanks Jos for support, hope the new version coming soon.

Edited by johnmcloud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • rm4453
      By rm4453
      I have a table I am parsing, to find specific vehicle information. I am unable to get _ArrayFindAll to return the only valid result with my test data.
      Below is a sample of the table's HTML:
      <td class="textCenter">2010</td> <td>TOYOTA</td> <td>TACOMA 4X4 DB</td> <td></td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textCenter">6</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">Y</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">80,975</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$16,800</td> </tr> <tr><!-- 308 --> <td class="textCenter">2010</td> <td>TOYOTA</td> <td>TACOMA 4X4 RG</td> <td></td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">R</td> <td class="textCenter">4</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">5</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">95,224</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$9,500</td> </tr> <tr><!-- 309 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>BUICK</td> <td>REGAL</td> <td>CXL RL4</td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">4</td> <td class="textCenter">4</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter"></td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">SR</td> <td class="textCenter">L</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">102,694</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$5,000</td> </tr> <tr><!-- 310 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>AVALANCH 4X4 CR</td> <td>LS</td> <td>GRAY</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textCenter">8</td> <td>E</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">64,759</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$16,300</td> </tr> <tr><!-- 311 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>EQUINOX AWD 4C</td> <td>LT W/2LT</td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">S</td> <td class="textCenter">4</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">AWD</td> <td class="textCenter">Y</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">SR</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">91,896</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$4,400</td> </tr> <tr><!-- 312 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>TAHOE 4X4 V8</td> <td>LTZ</td> <td>WHITE</td> <td class="textCenter">S</td> <td class="textCenter">8</td> <td>C</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>N</td> <td class="textCenter">MR</td> <td class="textCenter">L</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">126,982</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$17,800</td> </tr> <tr><!-- 313 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>1500 SLV 4X4 EX</td> <td>LT</td> <td>GRAY</td> <td class="textCenter">X</td> <td class="textCenter">8</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">O</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">60,303</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$18,100</td> </tr> <tr><!-- 314 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>1500 SLV 4X4 EX</td> <td>LT</td> <td>SILVER</td> <td class="textCenter">X</td> <td class="textCenter">8</td> <td>E</td> <td class="textCenter">O</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">89,403</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$15,900</td> </tr> <tr><!-- 315 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>1500 SLV 4X4 EX</td> <td>LTZ</td> <td>BLUE</td> <td class="textCenter">X</td> <td class="textCenter">8</td> <td>E</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">L</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">53,087</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$17,700</td> </tr> <tr><!-- 316 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHEVROLET</td> <td>3500 CUTAWAY</td> <td>WORK VAN</td> <td>WHITE</td> <td class="textCenter">S</td> <td class="textCenter"></td> <td></td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X2</td> <td class="textCenter"></td> <td>N</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">202,477</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$2,700</td> </tr> <tr><!-- 317 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>CHRYSLER</td> <td>TOWN &amp; COUNTRY</td> <td>TOURING</td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">4</td> <td class="textCenter">6</td> <td>E</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X2</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter"></td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">198,541</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$1,900</td> </tr> <tr><!-- 318 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>DODGE</td> <td>DURANGO AWD V6</td> <td>CREW</td> <td>BLUE</td> <td class="textCenter">S</td> <td class="textCenter">6</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">AWD</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">SR</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">176,036</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$2,800</td> </tr> <tr><!-- 319 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>FORD</td> <td>FOCUS</td> <td>SE</td> <td>SILVER</td> <td class="textCenter">4</td> <td class="textCenter">4</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter"></td> <td class="textCenter">Y</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">101,929</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$3,100</td> </tr> <tr><!-- 320 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>FORD</td> <td>FUSION FWD 4C</td> <td>SEL</td> <td>WHITE</td> <td class="textCenter">4</td> <td class="textCenter">4</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter"></td> <td class="textCenter">Y</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">SR</td> <td class="textCenter">L</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">78,290</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$5,500</td> </tr> <tr><!-- 321 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>FORD</td> <td>F150 4X4 CR</td> <td>XLT</td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textCenter">8</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X4</td> <td class="textCenter">Y</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">70,909</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$16,000</td> </tr> <tr><!-- 322 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>FORD</td> <td>MUSTANG V6 CPE</td> <td>V6 PREMIUM</td> <td>BLACK</td> <td class="textCenter">2</td> <td class="textCenter">6</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter">4X2</td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">L</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">92,531</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$2,700</td> </tr> <tr><!-- 323 --> <td class="textCenter">2011</td> <td>GMC</td> <td>ACADIA FWD</td> <td>SLE</td> <td>RED</td> <td class="textCenter">4</td> <td class="textCenter">6</td> <td>GAS</td> <td class="textCenter">A</td> <td class="textCenter"></td> <td class="textCenter">A</td> <td>CD</td> <td class="textCenter">HT</td> <td class="textCenter">C</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">79,199</td> <td class="textRight" nowrap="nowrap">$10,700</td> A picture of the table test data is attached here:

      Here is the _query function, and all other relevant code that I can share.
       
      Func _query($aSel, $aUrls) $oIE = _login() If $oIE = "Return" Then Return EndIf $j = 0 While $j < UBound($aSel) - 1 $i = 1 $aucID ;Unable To Share What This Is Other Than Var Name. _IENavigate($oIE, "Something" & $aucID[0] & "Something") _IELoadWait($oIE, 100, 2000) $oObj = _IETableGetCollection($oIE, 3) $cars = _IETableWriteToArray_ProgressBar($oObj, True, "Processing Requested Information!") ;<---- Modified Version See Post For It: https://www.autoitscript.com/forum/topic/195335-solved-how-to-add-a-progress-bar-to-_ietablewritetoarray/?tab=comments#comment-1400699 $carsYear = _filter($cars, 0, 0, GUICtrlRead($year)) $carsMake = _filter($carsYear, 0, 1, GUICtrlRead($make)) Global $carsModel = _filter($carsMake, 0, 2, GUICtrlRead($model)) $i = 0 $engine = GUICtrlRead($engine) If $engine <> "" Then While $i < StringLen($engine) $carsEngine = _filter($carsModel, 0, 6 + $i, StringLeft($engine, 1)) ;_ArrayDisplay($carsModel, "Cars Model Before Array Delete") $x = 1 While $x <= UBound($carsModel) _ArrayDelete($carsModel, $x) $x += 1 WEnd ;_ArrayDisplay($carsModel, "Cars Model After Array Delete") ;_ArrayConcatenate($carsModel, $carsEngine) ;_ArrayDisplay($carsModel, "Cars Model After Concatenate") $engine = StringTrimLeft($engine, 1) $i += 1 WEnd Else Dim $carsEngine[1][16] EndIf _ArrayConcatenate($carsEngine, $carsModel) _ArrayDisplay($carsEngine, "Cars Engine") Dim $carsDriveTrain[1][16] Dim $carsDriveTrain2[1][16] $driveTrainVal = GUICtrlRead($driveTrain) If $driveTrainVal = "4x4" Or $driveTrainVal = "awd" Then $carsDriveTrain = _filter($carsEngine, 0, 9, "4") $carsDriveTrain2 = _filter($carsEngine, 0, 9, "a") ;~ _ArrayDisplay($carsDriveTrain, "Drive Train Before") ;~ If @error Then ;~ MsgBox("", "", "Cars Drive Train Error: " & @error) ;~ EndIf ;~ _ArrayDisplay($carsDriveTrain2, "Drive Train2 Before") ;~ If @error Then ;~ MsgBox("", "", "Cars Drive Train 2 Error: " & @error) ;~ EndIf _ArrayConcatenate($carsDriveTrain, $carsDriveTrain2) _ArrayDisplay($carsDriveTrain, "Drive Train After Concat") ElseIf $driveTrainVal = "" Then _ArrayConcatenate($carsDriveTrain, $carsEngine) Else $carsDriveTrain = _filter($carsEngine, 0, 9, $driveTrain) EndIf Dim $carsOdom[1][16] $min = GUICtrlRead($odomMin) $max = GUICtrlRead($odomMax) For $i = 0 To UBound($carsDriveTrain) - 1 If $carsDriveTrain[$i][14] > $min And $carsDriveTrain[$i][14] < $max Then _ArrayAdd($carsOdom, $carsDriveTrain[$i]) MsgBox("", "", "ADDED!") EndIf Next _ArrayDisplay($carsOdom, "Cars Odom") $j += 1 WEnd _IEQuit($oIE) EndFunc ;==>_query Func _filter($tofilter, $xpos1, $ypos1, $str) ;~ If UBound($tofilter, 1) <= 1 Then ;~ $endx = 0 ;~ Else ;~ $endx = UBound($tofilter, 1) - 1 ;~ EndIf ;~ $cars = _ArrayFindAll($tofilter, $str, $tofilter[$xpos1][$ypos1], $tofilter[$endx][$ypos1], 0, 1, $ypos1, False) $cars = _ArrayFindAll($tofilter, $str, Default, Default, 0, 1, $ypos1) Dim $carsFiltered[1][16] = [["a", "b", "c", "d", "e", "f", "g", "h", "i", "j", "k", "l", "m", "n", "o", "p"]] ;_ArrayDisplay($carsFiltered) $i = 0 $uBound = UBound($cars) - 1 While $i < $uBound $filtered = _ArrayExtract($tofilter, $cars[$i], $cars[$i], 0, 15) ;_ArrayDisplay($filtered, "_filter Array of Filtered") _ArrayConcatenate($carsFiltered, $filtered) $i += 1 WEnd _ArrayDelete($carsFiltered, 0) Return $carsFiltered EndFunc ;==>_filter  
      If you know of a more efficient way of doing this please let me know would be more than happy to chew down my inefficiency while learning! (It's like my grandpa used to say, "The only criticism I can't use is that which is not given to me.")
       
      The Item an I am using to test the filter is:

       
    • rm4453
      By rm4453
      Hello,
       
      I am currently writing a program that parses a massive table from a website, and need a way to add a progress bar while parsing.
      I am currently using the function _IETableWriteToArray($oObj, True) to parse the array. I need the progress bar to update as the table is parsed, not just at the end of the parsing.
      Any help at all would be very much appreciated!
       
      *EDIT --> The array I am left with after parsing is $array[0-50000][16]
    • Schneeflocke
      By Schneeflocke
      #RequireAdmin
      #include <NomadMemory.au3>
      $Value = _Pointer()
      MsgBox(0,"", "Value: " = $Value)
      Func _Pointer()
      Global $iBase = 0x7FF649DB0000, $iStaticofsset = 0x01559C08
      Global $hOpen, $sRead
      $hOpen = _MemoryOpen(ProcessExists("Tutorial-i386.exe"))
      $sRead = _Memoryread($iBase + $iStaticoffset, $hOpen, 'Float') + 0x70
      $sRead = _Memoryread($iBase + $iStaticoffset, $hOpen, 'Float') + 0xA0
      $sRead = _Memoryread($iBase + $iStaticoffset, $hOpen, 'Float') + 0x20
      $sRead = _Memoryread($iBase + $iStaticoffset, $hOpen, 'Float') + 0x1B0
      $sRead = _Memoryread($iBase + $iStaticoffset, $hOpen, 'Float') + 0x40
      $sRead = _Memoryread($iBase + $iStaticoffset, $hOpen, 'Float') + 0x10
      $sRead = _Memoryread($iBase + $iStaticoffset, $hOpen, 'Float') + 0x368
      $sValue = _Memoryread($sRead, $hOpen, 'Float')
      _MemoryClose($hOpen)
      Return $sValue
      EndFunc
      I Would like to create an Round Timer and Kers BoT for Assetto Corsa.
      Intelliboost need too many Performance
    • Pagi
      By Pagi
       
      <a href="index.php=4143b27b41db0a40c499202865c3e24d" class="menuitem " target="\_self"> "Menu Item 1" </a>
      Can you tell me if it´s possible to click this menu button? If yes, how? Cause I have no idea, I think i should use _IETagNameGetCollection
    • milkmoron
      By milkmoron
      https://www.autoitscript.com/forum/topic/153520-iuiautomation-ms-framework-automate-chrome-ff-ie/?do=findComment&comment=1156373 At least we have an element title: [Entered By:] class: [WindowsForms10.EDIT.app.0.30495d1_r9_ad1] Having the following values for all properties: Title is: <Entered By:> Class := <WindowsForms10.EDIT.app.0.30495d1_r9_ad1> controltype:= <UIA_EditControlTypeId> ,<50004> , (0000C354) 322;370;736;184 *** Parent Information top down *** 3: Title is: <View Activity> Class := <WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1> controltype:= <UIA_WindowControlTypeId> ,<50032> , (0000C370) 306;72;784;605 "Title:=View Activity;controltype:=UIA_WindowControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1"" 2: Title is: <> Class := <WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1> controltype:= <UIA_PaneControlTypeId> ,<50033> , (0000C371) 314;103;768;542 "Title:=;controltype:=UIA_PaneControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1"" 1: Title is: <> Class := <WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1> controltype:= <UIA_PaneControlTypeId> ,<50033> , (0000C371) 314;103;749;451 "Title:=;controltype:=UIA_PaneControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1"" 0: Title is: <Delete> Class := <WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1> controltype:= <UIA_PaneControlTypeId> ,<50033> , (0000C371) 314;122;749;432 "Title:=Delete;controltype:=UIA_PaneControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1"" ;~ *** Standard code maintainable *** #include "UIAWrappers.au3" AutoItSetOption("MustDeclareVars", 1) _UIA_setVar("oP1","Title:=View Activity;controltype:=UIA_WindowControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1") ;View Activity _UIA_setVar("oP2","Title:=;controltype:=UIA_PaneControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1") ; _UIA_setVar("oP3","Title:=;controltype:=UIA_PaneControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1") ; _UIA_setVar("oP4","Title:=Delete;controltype:=UIA_PaneControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1") ;Delete _UIA_setVar("EnteredBy:.mainwindow","title:=Entered By:;classname:=WindowsForms10.EDIT.app.0.30495d1_r9_ad1") ;~ Actions split away from logical/technical definition above can come from configfiles ;~_UIA_Action("oP1","highlight") _UIA_Action("oP1","setfocus") ;~_UIA_Action("oP2","highlight") _UIA_Action("oP2","setfocus") ;~_UIA_Action("oP3","highlight") _UIA_Action("oP3","setfocus") ;~_UIA_Action("oP4","highlight") _UIA_Action("oP4","setfocus") _UIA_action("EnteredBy:.mainwindow","setfocus") ;~ *** Standard code Flexible*** #include "UIAWrappers.au3" AutoItSetOption("MustDeclareVars", 1) Local $oP3=_UIA_getObjectByFindAll($UIA_oDesktop, "Title:=View Activity;controltype:=UIA_WindowControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1", $treescope_children) _UIA_Action($oP3,"setfocus") Local $oP2=_UIA_getObjectByFindAll($oP3, "Title:=;controltype:=UIA_PaneControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1", $treescope_children) _UIA_Action($oP2,"setfocus") Local $oP1=_UIA_getObjectByFindAll($oP2, "Title:=;controltype:=UIA_PaneControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1", $treescope_children) _UIA_Action($oP1,"setfocus") Local $oP0=_UIA_getObjectByFindAll($oP1, "Title:=Delete;controltype:=UIA_PaneControlTypeId;class:=WindowsForms10.Window.8.app.0.30495d1_r9_ad1", $treescope_children) _UIA_Action($oP0,"setfocus") _UIA_setVar("EnteredBy:.mainwindow","title:=Entered By:;classname:=WindowsForms10.EDIT.app.0.30495d1_r9_ad1") _UIA_action("EnteredBy:.mainwindow","setfocus") Need some help selecting this defining it as a variable to save and then insert the text within, to the same application but different account.
×