Jump to content
Sign in to follow this  
grimmlock

Error compiling script

Recommended Posts

grimmlock

Just installed the newest build of Autoit. I went to compile a script I was working on (made some changes) and I received this error (also see attachement) both using sciTE Editor or the Au2EXE v3 compiler.

"Aut2exe Error:

Error: Unable to add resources:

C:UsersusernameAppDataLocalAutoit v3Aut2EXEautD234.exe"

Any help would be appreciated.

Thanks Grimm

post-76479-0-01669300-1387902793_thumb.p


Thanks

Grimm

Share this post


Link to post
Share on other sites
grimmlock

My apologies what do you mean by AV?

Thanks

Grimm


Thanks

Grimm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Melba23

grimmlock,

AV = AntiVirus

It seems that a few people are having problems with AV alerts when compiling with 3.3.10.0 as the compilation method has changed. :(

You may need to add your UserNameAppdataLocalAutoit v3Aut2Exe folder to your AV exception list. :)

M23


Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind._______My UDFs:

Spoiler

ArrayMultiColSort ---- Sort arrays on multiple columns
ChooseFileFolder ---- Single and multiple selections from specified path treeview listing
Date_Time_Convert -- Easily convert date/time formats, including the language used
ExtMsgBox --------- A highly customisable replacement for MsgBox
GUIExtender -------- Extend and retract multiple sections within a GUI
GUIFrame ---------- Subdivide GUIs into many adjustable frames
GUIListViewEx ------- Insert, delete, move, drag, sort, edit and colour ListView items
GUITreeViewEx ------ Check/clear parent and child checkboxes in a TreeView
Marquee ----------- Scrolling tickertape GUIs
NoFocusLines ------- Remove the dotted focus lines from buttons, sliders, radios and checkboxes
Notify ------------- Small notifications on the edge of the display
Scrollbars ----------Automatically sized scrollbars with a single command
StringSize ---------- Automatically size controls to fit text
Toast -------------- Small GUIs which pop out of the notification area

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
grimmlock

My brain is not working (I think it is on vacation). I am using ESET and I will add UserNameAppdataLocalAutoit v3Aut2Exe to my exceptions list.

Thanks M23


Thanks

Grimm

Share this post


Link to post
Share on other sites
grimmlock

That worked, I am getting some wierd error calling functions but adding the UserNameAppdataLocalAutoit v3Aut2Exe to my exceptions list worked great.

Thanks!!!


Thanks

Grimm

Share this post


Link to post
Share on other sites
reb

Thanks for the post and thank you Melba23.  My same problem is solved also!

REB


MEASURE TWICE - CUT ONCE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jekov

Compilling Error with Aut2Exe v3.3.10.2 on Win7x64.  : Unable to add resources.%LOCALAPPDATA%AutoItv3Aut2ExeautB39F.tmp.exe Add UserNameAppdataLocalAutoit v3Aut2Exe folder to AV exception list resolve error.

In compiled file with Aut2Exe v3.3.10.2 not showing file version as before was? x64 compression does not work, though stated with the new UPX v3.91?

Edited by Jekov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • drapdv
      By drapdv
      So, I have this odd issue happening with UIAWrappers.  When I run simplespy.au3 through SciTE, it finds the object I'm trying to work with, no problem. But, when I compile simplespy.exe, it can't find it.  Another script that utilizes UIAWrappers is experiencing the same phenomenon. EDIT: Compiling as 32-bit or 64-bit does not affect this behavior.
      The trouble starts at the very first object I try to get via _UIA_getObjectByFindAll, so I included the $properties2Match array and the object properties that were returned by _UIA_getPropertyValue for that first object both when running from SciTE and when compiled.
      It always finds the matches for the title and control type properties.  But when compiled, it fails to find the Automation ID property.  Any ideas as to why this would be happening?  Hoping junkew will see this and have an idea.
       
      These are the $properties2Match
      30005|Screen/PVN - ###.###.##.## - CDK Drive|0|False
      30003|50032|0|False
      30011|Portal|0|False
       
      Object properties when running from SciTE:
      <propertymatching>       
              j:1 propID:[30005] expValue:[Screen/PVN - ###.###.##.## - CDK Drive]actualValue:[Screen/PVN - ###.###.##.## - CDK Drive]1
              j:2 propID:[30003] expValue:[50032]actualValue:[50032]1
              j:3 propID:[30011] expValue:[Portal]actualValue:[Portal]1  
      </propertymatching>
       
      Object properties when script is compiled:
      <propertymatching>
              j:1 propID:[30005] expValue:[Screen/PVN - ###.###.##.## - CDK Drive]actualValue:[Screen/PVN - ###.###.##.## - CDK Drive]1
              j:2 propID:[30003] expValue:[50032]actualValue:[50032]1
              j:3 propID:[30011] expValue:[Portal]actualValue:[]0  
      </propertymatching>
       
    • FrancescoDiMuro
      By FrancescoDiMuro
      Good evening everyone
      I was trying to compile my executable, adding #pragma directives instead of #AutoIt3Wrapper* directives, and, I don't know why the #pragma compile doesn't add the Author field to the executable.

      These are the directives:
      #pragma compile(Author, 'Surname Name') ; or #pragma compile(Author, Surname Name)
      and this is the output, in both cases:
       
      - #pragma directive Author found but don't understand it so will ignore: #pragma compile(Author, 'Surname Name') - #pragma directive Author found but don't understand it so will ignore: #pragma compile(Author, Surname Name) What am I missing?
      Thanks

      Francesco
    • Barrtrek
      By Barrtrek
      I get the "Unable to add resources" error related to AppData\Local\AutoIt v3\Aut2Exe when compiling with a large FileInstall of a 1.5GB file.  Is there a size limit I need to be aware of?  I've also disabled or removed Trend from three different machines and had the same results.  I've had issues like this in the past but have compiled after the Aut2Exe folder was excluded in AV.  That doesn't seem to be the problem this time around.  If I comment out the FileInstall the script compiles successfully.
    • Earthshine
      By Earthshine
      This baby can do almost any language! I found Gleany on this site and set it up on a fresh win10 install. all i would need to do to make it build an exe of the search files app we discovered is the .NET Target Framework download to build 100 % but the exe works and generates! You also need to add the path the the version of csc.exe that you want to run. MSBuild is part of .NET and can read your .csproj file.
      YOU can develop .NET OR C/C++ on this baby!
      Super lightweight (fit for crappy laptops), and you can use any dev compilers you wish, Ming, MS, etc, whatever.
      To use the build, you need to open the csproj file, else, to check your syntax it can compile individual files as well. The warning are because I do not have the .NET 4.6 Targeting Pack installed... LOL, and I could get rid of the Core warning, yes, I did not want to build a .NET Core.dll I wanted a live x64 exe! Told you MSBUILD could handle .CSPROJ, .VBPROJ, and all others Microsoft. Don't let Visual Code or Visual Studio slow you down, although, this works with Visual Code as well but there is only debugging in CORE.DLL projects

      ListFiles Example.zip
       

    • WoodGrain
      By WoodGrain
      Hi All,
      I'm using UseTraySetIcon("shell32.dll", xx) to set my tray icon to a specific icon while running, is there a way I can specify this icon when I compile my script into an exe so my exe icon is the same?
      Thanks!
×