Jump to content
TheDcoder

How to get user input in CUI

Recommended Posts

How can I get input from the user when my program is compiled as a CUI?

Thanks in advance, TD :)


A cross-platform implementation of the AutoIt language

My contributions to the AutoIt Community ##AutoIt at freenode, real-time chat

3fHNZJ.gif

Spoiler

If I have hurt or offended you in anyway, Please accept my apologies, I never (regardless of the situation) intend to do that to anybody.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Blueman
      Hey Guys,
      Maybe you can help me with something small.
      It is not terrible but it slows down my script and after a while even crash the script.

      First i explain what i have;
      I have a GUI with a lot of GUICtrlCreateInput controls, lets say 600 pieces.
      All the controls are hidden when the GUI is displayed, i have 3 buttons attached to 200 pieces each.
      When i press button-1 the first 200 controls are showed,
      When i press button-2 the first 200 controls are hidden and the next 200 controls are showed,
      etc, etc.
      This is working perfectly but after a while the GUI is getting slower and slower.
      After a while the controls aren't responding anymore and the script crashes.
      When i compile the script to 64-Bits version the speed is a lot better but you can still see the script slowing down each time i use the buttons.
      I think there has to be a buffer somewhere that is filling each time i show and hide the controls, but how can i clear that buffer without restarting the script?
      Deleting and re-creating the controls didn't help, deleting the entire gui (and controls) and re-creating it didn't help also.
      The only thing that is working is restarting the script.

      Thanks guys!

      PS: If you need a working example i can add it to this topic, just let me know. It is not rocket science, i just create the controls and show/hide them with a while loop and 3 buttons.
       
    • By XinYoung
      Hello again 
      I need to click this Submit button, but it's in a lightbox and has no ID (i think) and I can't figure out a way to target it. _IEFormSubmit doesn't work.

       
      Thank you
    • By Lisuter
      Hello...

      How i can write data from txt to +3 Input?
      Example:
      In txt i have:
      Michael XYZ, 21, Boston
      Olex Marshal, 17, Boston
      Alex XYZ, 19, Boston
       
      And now i want load that data to input in autoit. 

      Name          y.o          city
      [ Input1]  [Input2] [Input3]
      [ Input4]  [Input5] [Input6]
      [ Input7]  [Input8] [Input9]
       
      After load should be:
      Name               y.o            city
      [Michael XYZ]      [21]     [Boston]
      [ Olex Marshal]  [17]      [Boston]
      [ Alex XYZ]           [19]      [Boston]
       
      FileOpen("Test.txt",0)                          $aas = GUICtrlSetData($Input1, FileReadLine("Test.txt",1))             FileClose("Test.txt") But its wrong. ofcourse its load all to input 1. So now how do you load this data directly into each input separately? The comma stop sign is here. Each line is a new person
    • By oceanwind
      Hi All:
       How to set the input border color?
      tks in advance
    • By Shirdish_chakravarthi
      Hello Guys this is my gui and i need the numeric value typed in the highlighted  inputbox. if this value is greater than 1 i need to perform some operations
      \
       
      Here is the summary about that field which i got from wininfo tool

      i tried writing the code as shown below.. but the msgbox is popping up empty value..when the same code is pasted under some button action i am able to access the value present in the field..but when placed alone as written in the attached script i am unable to fetch it... 

      here i am using the valu present in the field

      can you guys tell me what's wrong??? or how can i get that value?
       
      My_GUI.au3

×
×
  • Create New...