kcvinu

How to add a shortcut to SciTE

4 posts in this topic

#1 ·  Posted (edited)

Hi all,

I am playing with SciTE to add a shortcut for one of my exe file. I saw a FAQ file in interent and did what they say. But nothing happens. This is what i tried in au3Properties file.

# Includer shortcut
command.name.35.*.properties=
command.35.*.properties=cmd /c echo $("D:\AutoIt Works\EXEs\Includer_2.exe")
user.shortcuts=\
Ctrl+Y|1135|

And this is the screenshot of that FAQ page. 

 

000105.jpg

Edited by kcvinu

My Contributions

UDF Link Viewer   --- A tool to visit the links of some most important UDFs 

 Includer_2  ----- A tool to type the #include statement automatically 

 Digits To Date  ----- date from 3 integer values

PrintList ----- prints arrays into console for testing.

 Alert  ------ An alternative for MsgBox 

 MousePosition ------- A simple tooltip display of mouse position

GRM Helper -------- A littile tool to help writing code with GUIRegisterMsg function

Access_UDF  -------- An UDF for working with access database files. (.*accdb only)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites



#2 ·  Posted (edited)

 

Use SciTEUser.properties instead of au3Properties file and add this :

 

# 40 Includer shortcut
command.40.*="D:\AutoIt Works\EXEs\Includer_2.exe"
command.name.40.*=Includer shortcut
command.shortcut.40.*=Ctrl+Y

 

In my case, I need to use "40" but search for a command number who is not already used for you.

 

Edited by wakillon
1 person likes this

AutoIt 3.3.14.2 X86 - SciTE 3.6.0WIN 8.1 X64 - Other Example Scripts

Share this post


Link to post
Share on other sites

replace the word properties with he file extension you want this command to be active.

Not sure why you are using cmd and echo, but assume that is for testing.

# Includer shortcut
command.name.35.*.au3=
command.35.*.au3="D:\AutoIt Works\EXEs\Includer_2.exe"
user.shortcuts=\
Ctrl+Y|1135|

 

1 person likes this

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks @wakillon And @Jos . Let me try. :)


My Contributions

UDF Link Viewer   --- A tool to visit the links of some most important UDFs 

 Includer_2  ----- A tool to type the #include statement automatically 

 Digits To Date  ----- date from 3 integer values

PrintList ----- prints arrays into console for testing.

 Alert  ------ An alternative for MsgBox 

 MousePosition ------- A simple tooltip display of mouse position

GRM Helper -------- A littile tool to help writing code with GUIRegisterMsg function

Access_UDF  -------- An UDF for working with access database files. (.*accdb only)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • Hoth2001
      By Hoth2001
      I installed AutoIt to my computer 3 days ago...and have invested the last 3 days learning how to use it.
      As learned in the tutorials, whenever opening I new file in Scite editor I'd immediatley save the file
      I left the Scite Editor open for the past 3 consecutive days on my laptop
       
      No problem
       
      Today I closed Autoit for the first time, restarted my computer, and opened up the Scite Editor
      Now whenever I try to save a file I am prevented from doing so because I apparently don't have permission!?  
      And whenever I try to run any of the programs I've created over the past 3 days now I keep getting annoying popup notifications before I run them
       
      Problem
       
      To go around the issue, I copied a program originally saved in the AUtoIt folder to another folder (since I was barred from saving it in it's original AutoIt location)
      NOw when I run the code the mouse coordiantes are all off
      and I still get that pesky notification whenever I try to run a program
       
      Big Problem!!!
      Anyone have any clue why I'm going through this BS?
       
      1. I checked my User settings and YES I am the administrator on this cpu
      2. I tried to de-select the "read only" attribute for the AutoIt folder (everytime after doing this successfully the folder immediately and automatically reverts back to "read only")
       
      Any help would be MOST appreciated. I've attached screen shots of the annoying bus I keep getting
       
       


    • algiuxas
      By algiuxas
      Hello everybody!
      I get these weird errors in SciTE console:
      [0801/210405:ERROR:tcp_socket_win.cc(335)] bind() returned an error: Only one usage of each socket address (protocol/network address/port) is normally permitted. (0x2740) [0801/210405:ERROR:devtools_http_handler.cc(229)] Cannot start http server for devtools. Stop devtools. [0801/210405:ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(119)] Failed to launch GPU process. [0801/210405:ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(119)] Failed to launch GPU process. My script:
      #include <ButtonConstants.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <StaticConstants.au3> #include <WindowsConstants.au3> #include <Misc.au3> #NoTrayIcon $title = "Hello" $txt = "..." ; TODO: Make 4 of them ;~ #Region ### START Koda GUI section ### Form= ;~ $1_GUI = GUICreate($title, 370, 120, -1, -1) ;~ GUISetBkColor(0xFFFFFF) ;~ $1_B1 = GUICtrlCreateButton("B1", 136, 80, 107, 25) ;~ GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") ;~ $1_B2 = GUICtrlCreateButton("B2", 248, 80, 107, 25) ;~ GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") ;~ GUICtrlCreateLabel($txt, 16, 24, 338, 52) ;~ GUICtrlSetFont(-1, 10, 800, 0, "MS Sans Serif") ;~ GUICtrlSetColor(-1, 0x000000) ;~ GUISetState(@SW_SHOW) ;~ #EndRegion ### END Koda GUI section ### #Region ### START Koda GUI section ### Form= $2_GUI = GUICreate($title, 370, 0?"Hi :)":120, -1, -1) GUISetBkColor(0xFFFFFF) $2_B1 = GUICtrlCreateButton("B1", 136, 80, 107, 25) GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") $2_B2 = GUICtrlCreateButton(0?":D":"B2", 248, 80, 107, 25) GUICtrlSetFont(-1, 8, 800, 0, "MS Sans Serif") GUICtrlCreateLabel($txt, 16, 24, 338, 52) GUICtrlSetFont(-1, 10, 800, 0, "MS Sans Serif") GUICtrlSetColor(-1, 0x000000) GUISetState(@SW_SHOW) #EndRegion ### END Koda GUI section ### $u32dll = DllOpen("user32.dll") ;~ Opt("GUIOnEventMode", 1) ;~ GUICtrlSetOnEvent(-3, "_Exit") ; TODO: Fix, doesn't work with 2 GUI at the same time ;~ GUICtrlSetOnEvent($B11, "_Exit") ;~ GUICtrlSetOnEvent($B21, "_Exit") ;~ GUICtrlSetOnEvent($B12, "_Exit") ;~ GUICtrlSetOnEvent($B22, "_Exit") ;~ $pos1 = WinGetPos($GUI1) ;~ $pos2 = WinGetPos($GUI1) While 1 ;~ $pos1 = WinGetPos($GUI1) ;~ $pos2 = WinGetPos($GUI1) ;~ $x = $pos1[0] - 370 ;~ $y = $pos1[1] ;~ WinMove($GUI2, "", $x, $y, $pos1[2], $pos1[3], 1) ; Press middle mouse button to close (it's gonna be a non malicious prank for my friend) If _IsPressed(4, $u32dll) Then Exit $nMsg = GUIGetMsg() Switch $nMsg Case $GUI_EVENT_CLOSE _Exit() ;~ Case $1_B1 ;~ _Exit() ;~ Case $1_B2 ;~ _Exit() Case $2_B1 _Exit() Case $2_B2 _Exit() EndSwitch WEnd Func _Exit() ; TODO: ... ;~ GUIDelete($1_GUI) GUIDelete($2_GUI) Exit EndFunc ;==>_Exit How to get rid of these errors?
    • Nareshm
      By Nareshm
      I create message box but i dont know how to add button action when i click it.

      Help for : Add script for Button : Left, Right, Right Finger
      example when i press Left finger button do Case $idNotepad
                      $iPID = WinActivate ( " :PS :: Version - 2.8.0.0  - [eFS Bill]")
                              ControlSend(" :DS  - eF :: Version - 2.8.0.0  - [eF Bill]", "", "[NAME:btnReset]", "{esc}")
                              ControlClick ( " :DS  - eF :: Version - 2.8.0.0  - [eF Bill]", "", "[NAME:txtrdNo]")
                              ControlSend(" :DS  - eF:: Version - 2.8.0.0  - [eF Bill]", "", "[NAME:txtrdNo]", "^v")
                              ControlSend(" :DS  - eF :: Version - 2.8.0.0  - [eF Bill]", "", "[NAME:txtrdNo]", "{enter}")
      How to add like above ?
                    
                                                                sorry for my bad english
       
    • Altor
      By Altor
      Hi all:
      In Scite it is possible to expand and collapse  all  the #Region at time  with a shortcut ..?
      Now I use the + key to expand and collapse but I can only use this suggestion for a one # Region
      If I collapse all the regions one by one  in order to have the code more understandable when I re-open the script all the regions are expanded and I need to collapse all again one by one.
      Thank.s to all
      Altor
    • corgano
      By corgano
      Edit: A solution was found! Thanks Jos and others who helped me find this:
      You can have AutoIt run a different "Main" autoit script when you hit F5 instead of the current one, per folder, by doing the following:
      Run SciTE (might need administrator, depending on how autoit was installed) Options -> global properties (alt o g) Uncomment properties.directory.enable=1 (line 270 in my case) create a file SciTEDirectory.properties in the project's main folder Alternatively, if you don't have admin or don't want to edit the global.properties for whatever reason, you can just skip step 1,2,3 and name it SciTE.properties Put in the file you created command.go.$(au3)="$(SciteDefaultHome)\..\AutoIt3.exe" "$(SciteDefaultHome)\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.au3" /run /prod /ErrorStdOut /in "NAME OF SCRIPT HERE.au3" /UserParams $(1) $(2) $(3) $(4) Save the file. Now anything you run in that folder or subfolder will run the main script when you hit F5 Using SciTEDirectory.properties effects that folder and subfolders, where as SciTE.properties only effects that folder. Apart from that they work the same

      Original question:
      I have a main script, and a bunch of includes / udf's. Almost every single time I edit my includes I hit F5 to run the script, but it runs the include instead. I'm tired of switching back to the main script's tab in SciTE to run it, just to switch back to the include. Is there some kind of #flag or option to set a "main au3 file" so when I hit F5, it will see that and run the main file instead?