Jump to content

Display Outlooks Content With _IECeateEmbedded

Recommended Posts


Hello all! I'm trying to figure out how to display the contents of my Microsoft Outlooks inbox inside of an AutoIt GUI.


So far, I've managed to embed it perfectly and the website looks fantastic, but whenever I click on a message in my inbox, I can't view it. I also can't create new messages or search my inbox. I figured this was probably an ActiveX or JavaScript incompatibility. Any ideas?


Local $oIE = _IECreateEmbedded()
$browserObj = GUICtrlCreateObj($oIE, 20, 60, 780, 580)
_IENavigate($oIE, "https://outlook.office.com/owa/#path=/mail")


Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • Faraz
      By Faraz
      I have to open a URL on Mozilla Firefox , cursor is by default userid textbox, had to send userid, send tab, send pwd with flag 1 , send tab, send Enter.
      But Script is Failing to take Password.
      Any Help
      #include <Constants.au3>
      #include <IE.au3>
      #include <PassMask.au3>
      If $CmdLine[0] <> 3 Then
          MsgBox($MB_OK, "Usage", "ps_weblogin_FireFox <Url> <Browser Title> <Text to Send>")
         web_login($CmdLine[1], $CmdLine[2], $CmdLine[3])
      Func web_login($bt_url, $bt_Title, $bt_SendText)
          Local $ff = Run("C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe " & $bt_url)
      Func Mask_Password($Password)
          $MaskPassword = $Password
          $MaskPassword = StringReplace($MaskPassword, "#", "||||||#@@@@@@")
          $MaskPassword = StringReplace($MaskPassword, "!", "||||||!@@@@@@")
          $MaskPassword = StringReplace($MaskPassword, "+", "||||||+@@@@@@")
          $MaskPassword = StringReplace($MaskPassword, "^", "||||||^@@@@@@")
          $MaskPassword = StringReplace($MaskPassword, "{", "||||||{@@@@@@")
          $MaskPassword = StringReplace($MaskPassword, "}", "||||||}@@@@@@")
          $MaskPassword = StringReplace($MaskPassword, "||||||", "{")
          $MaskPassword = StringReplace($MaskPassword, "@@@@@@", "}")
          Return $MaskPassword
    • water
      By water
      Extensive library to control and manipulate Microsoft Outlook.
      Theads: Development - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
      BTW: If you like this UDF please click the "I like this" button. This tells me where to next put my development effort

      KNOWN BUGS (last changed: 2018-01-26)
      Function _OL_RuleConditionSet does not properly handle parameter rule condition type ($iRuleConditionType) when value $olConditionSentTo is passed. it is being processed the same way as $olConditionFrom.
      Thanks to user Moonscarlet for reporting this bug.
      Fixed with version of the UDF.
    • computergroove
      By computergroove
      I've made a form in Koda where I make a list of 3 user definable elements that I want to be able to replicate with a button press so a user can add data that can be used as part of the program. 
      #include <ButtonConstants.au3> #include <EditConstants.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <StaticConstants.au3> #include <WindowsConstants.au3> #Region ### START Koda GUI section ### Form=D:\Carbonite Important\0 - Programing\Scite and Autoit\Koda\Forms\Mileage Estimator.kxf $Form1 = GUICreate("Save Project", 614, 1126, 298, 141) $Location = GUICtrlCreateInput("Location", 40, 112, 345, 21) $Distance = GUICtrlCreateInput("Distance", 400, 112, 89, 21) $AddLocation = GUICtrlCreateButton("AddLocation", 288, 80, 97, 25) $Label1 = GUICtrlCreateLabel("Location", 40, 88, 45, 17) $Label2 = GUICtrlCreateLabel("Distance", 400, 88, 46, 17) $HomeBase = GUICtrlCreateInput("HomeBase", 312, 32, 121, 21) $LeapYear = GUICtrlCreateCheckbox("LeapYear", 464, 32, 17, 17) $Label3 = GUICtrlCreateLabel("Leap Year?", 488, 32, 59, 17) $Variance = GUICtrlCreateInput("Variance", 504, 112, 81, 21) $Label4 = GUICtrlCreateLabel("Variance", 504, 88, 46, 17) $Label5 = GUICtrlCreateLabel("Home Base", 312, 8, 59, 17) $Button1 = GUICtrlCreateButton("Button1", 144, 56, 1, 57) $Save = GUICtrlCreateButton("Save Project", 40, 16, 121, 25) $Load = GUICtrlCreateButton("Load Project", 176, 16, 121, 25) GUISetState(@SW_SHOW) #EndRegion ### END Koda GUI section ### While 1 $nMsg = GUIGetMsg() Switch $nMsg Case $GUI_EVENT_CLOSE Exit Case $Form1 Case $AddLocation EndSwitch WEnd I want to press the "add location" button and have the fields {Location, Distance and variance} create a new blank record located under the existing 3 input boxes. Since the fields can number over 30 locations in some examples I am thinking about having these items in a scrolling window. What is the best way to do this and can auto it add a variable while running by pressing a button?
    • XaelloNegative
      By XaelloNegative
      I made a small blunder with my code. I created the GUI under 1920x1080 resolution however, my user is configured to ONLY 1080x720 and cannot go any further than that.
      What do you guys think is the best way to correct this one? Resolution mathematics is something that came to mind however I do not have access to his PC to check  from time to time if  my estimation is correct and the resolution on my PC doesn't go down to 1080x720.
      Please help.
    • davidacrozier
      By davidacrozier
      Hello all ~
      I am running an autoit script on Windows 10 inside VMware Workstation 12 Pro version 12.5.2.  Technically I am remoting into ESXi which has a Domain Controller (DC), WebServer, FilServer, Windows 10, etc.  Using the GUI (i.e. running explorer.exe) I am able to open several different folders successfully.  The desktop, documents, USB external all open without issue.  The network share opening gives me issues.  Whenever I attempt to open \\filserver\users\user\sharedfolder I get the documents folder instead.  I understand that the documents folder is the default for explorer.  I have also attempted to use the letter drive mapped to the network share (Z:) and receive the same result.  When I run this script on Windows 10 alone without  the VM or the ESXi I am able to open the network share without problems.  I have tried to use the net use command to designate a letter M: to the network share folder prior to running the script.  This did not work for me.  
      One additional avenue I think might work is to use the systreeview321 and _GUICtrlTreeView_FindItem to step through the tree looking for the network share.  Once found,  double click on it and see if that opens the shared network folder.  I can click inside the VM with my mouse on the network share and it opens just fine.  Not sure if running up against GUI issues, or permission issues, or what?
      Thanks in advance,
      Davida Crozier
      This script is a subset of a much larger program, but it illustrates what I am dealing with.


Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.