catdell

error $_IESTATUS_NoMatch when login youtube

8 posts in this topic

I'm new to autoit and trying to automate login procedure to YouTube website but failed.

the script below not able to locate username field and show  $_IESTATUS_NoMatch intermittently.

I'm using IE11 on Win7 and need help.

 

#include <IE.au3>

local $oIE = _IECreate("www.youtube.com")
_IELinkClickByText($oIE , 'Sign in')
_IELoadWait($oIE)

Local $UserName = _IEGetObjById($oIE, "Email")   ;--> error $_IESTATUS_NoMatch
Local $Next = _IEGetObjById($oIE, "next")

_IEFormElementSetValue($UserName, 'abcd@gmail.com')
_IEAction( $Next , 'click')

Share this post


Link to post
Share on other sites



I noticed the same problem when trying to login into Yahoo account.

Cannot locate username field with error $_IESTATUS_NoMatch

 

#include <IE.au3>

local $oIE = _IECreate("groups.yahoo.com")
_IELinkClickByText($oIE , 'Sign In')
sleep(1000)

Local $UserName = _IEGetObjById($oIE, "login-username")

;Warning from function _IEGetObjById, $_IESTATUS_NoMatch (login-username)

Share this post


Link to post
Share on other sites

any hint ? workaround ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. You can do this way.

#include <IE.au3>


#Region Login Youtube
Local $oIE = _IECreate("https://accounts.google.com/ServiceLogin")
Local $UserName = _IEGetObjById($oIE, "Email")
Local $Next = _IEGetObjById($oIE, "next")
_IEFormElementSetValue($UserName, "username")
_IEAction($Next, "Click")
Sleep(2000);just  delay to wait for next fields
Local $UserPass = _IEGetObjById($oIE, "Passwd")
_IEFormElementSetValue($UserPass, "password")
Local $signIn = _IEGetObjById($oIE, "signIn")
_IEAction($signIn, "Click")
_IELoadWait($oIE)
_IENavigate($oIE,"http://www.youtube.com/")
#EndRegion


#Region Login yahoo
Local $oIE = _IECreate("https://login.yahoo.com/config/login")
Local $UserName = _IEGetObjById($oIE, "login-username")
Local $Next = _IEGetObjById($oIE, "login-signin")
_IEFormElementSetValue($UserName, "username")
_IEAction($Next, "Click")
Sleep(2000);just  delay to wait for next fields
Local $UserPass = _IEGetObjById($oIE, "login-passwd")
_IEFormElementSetValue($UserPass, "password")
Local $signIn = _IEGetObjById($oIE, "login-signin")
_IEAction($signIn, "Click")
_IELoadWait($oIE)
#EndRegion

Saludos

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks. Dannyfirex.

it is working well. :D

May I know why the conventional way not working ? 

user will normally navigate to a specific website and click login but your method is login first before proceed to dedicated webpage.

is there any limitation ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

by referring to your script, it able to login but not able to find the logout button for yahooGroups.

why there are so many restriction in IE11 ? 

my friend told me that he encountered similar problem in IE11 but worked fine in IE10.

is autoit fully compatible in IE11 ?   appreciate for any advice ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're way not work because you don't wait enough. to logout you maybe can navigate to logout url  http://login.yahoo.com/?logout=1

Saludos

Share this post


Link to post
Share on other sites
#include <IE.au3>
Local $oIE = _IECreate("https://login.yahoo.com/config/login")
sleep(3000)
Local $UserName = _IEGetObjById($oIE, "login-username")
Local $Next = _IEGetObjById($oIE, "login-signin")
_IEFormElementSetValue($UserName, "my_username")
_IEAction($Next, "Click")
Sleep(3000);just  delay to wait for next fields
;Local $UserPass = _IEGetObjById($oIE, "login-passwd")
send("my_password")
sleep(2000)
send("{TAB}")
send("{TAB}")
sleep(1000)
send("{ENTER}")
sleep(5000)
_IENavigate($oIE,"http://groups.yahoo.com")  ;=> error ???
sleep(3000)
;_IELinkClickByText($oIE ,'Sign out')
_IENavigate($oIE,"http://login.yahoo.com/?logout=1")

I encountered error with _IENavigate()...any idea why ? compatibility issue on IE11?

 

--> Press Ctrl+Alt+Break to Restart or Ctrl+Break to Stop
"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Include\IE.au3" (272) : ==> The requested action with this object has failed.:
$oObject.navigate($sUrl)
$oObject^ ERROR
->12:01:51 AutoIt3.exe ended.rc:1
+>12:01:51 AutoIt3Wrapper Finished.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now